Kitekintő

Hidrogénhajtású E-Way-t és faceliftes Crossway-t hozott újdonságként Brüsszelbe az Iveco

Az Iveco autóbuszos részlege szinte a teljes termékpalettáját felvonultatja a brüsszeli Busworld Europe 2023 szakkiállításon, amelyre két fontos újdonsággal is készült. Az egyik – mint azt korábban megírtuk – az Iveco E-Way sorozat hidrogén üzemanyagcellás hajtású kiadása, a másik pedig az Iveco Crossway, illetve Urbanway modellcsaládok főként a homlokfalat érintő ráncfelvarrása.

Az Iveco immár új logóval felvértezve, nem kevesebb, mint 11 járművel készült a brüsszeli seregszemlére. A kiállítói pavilonban kaptak helyet a zéró emissziós típusok: a tavasszal bemutatott tisztán elektromos hajtású, már új homlokfallal szerelt Crossway LE ELEC és a török gyökerekkel rendelkező Streetway ELEC, egy elektromos és egy hidrogénhajtású E-Way, valamint egy komplett és egy fosztott alvázas E-Daily modell. A külső helyszínen az Iveco és a szintén a cégcsoporthoz tartozó francia Heuliez összesen hat különböző alternatív – tisztán elektromos, földgáz- és biometán, valamint hibrid – hajtású modellje várja a látogatókat: megtekinthető és kipróbálható egy 9,5 méteres Iveco E-Way midibusz egy 12 méter hosszú Heuliez GX 337 ELEC, egy csuklós kivitelű 18 méteres Iveco Urbanway CNG Hybrid, egy gázüzemű Crossway LE Hybrid, valamint 1-1 példány a városközi és a távolsági Crossway, illetve Evadys típusokból – utóbbi négy autóbusz már az új homlokfalas, modellfrissített kiviteleket képviseli Brüsszelben.

Az Iveco mostanra időzített legnagyobb dobásának kétségtelenül a Hyundai hidrogén üzemanyagcellájával szerelt E-Way H2 számít, melynek valamikori érkezéséről ugyan lehetett tudni, de a gyártó hivatalosan nem jelentette be, hogy az E-Way család legújabb tagját pont itt, Brüsszelben fogja bemutatni. A jármű a Heuliez rorthais-i gyárában készülő, tisztán elektromos hajtású változat alapjait hasznosítja, melybe az üzemanyagcella-köteget, egy 2022-ben megkötött együttműködési megállapodás eredményeként a Hyundai szállítja. A dél-koreai gyártó HTWO tüzelőanyag-cellás megoldása az E-Wayben a Távol-Keleten kínált Hyundai Elec City Fuel Cell nevű 11 méteres modellben használt rendszerrel szemben nem 700, hanem az Európában bevett 350 bar üzemi nyomásra lett méretezve. Az autóbusz tetéjén 4 darab kompozit tartály került elhelyezésre, melyek együttesen 31,2 kg hidrogén-üzemanyag eltárolására alkalmasak.

35 db

A képre kattintva galéria nyílik

A hajtásrendszerbe közbenső tárolóként egy egymodulos, FPT eBs gyári jelölés alatt futó, 69,3 kWh kapacitású Microvast lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) vontatási akkumulátor is került. Az autóbusz hatótávolsága az üzemanyagcella-köteg által megtermelt és az akkumulátorban tárolt energia felhasználásával a gyártó állítása szerint elérheti a 450 kilométert is. Az akkupakk feltöltése hagyományos plug-in csatlakozón keresztül 30 percet, a hidrogéntartályoké pedig 15 percet vesz igénybe, előbbié a hátul, jobb oldalon, utóbbiaké pedig a mellső tengely felett, szintén jobb oldalon elhelyezett töltési pontokon keresztül történhet.

Az Iveco hidrogénbuszának közvetlen hajtásáról a Siemens központi villanymotoros ELFA III hajtásrendszere gondoskodik, melynek lelkét az inverterek mellett egy 310 kW csúcsteljesítményű és 3000 Nm csúcsnyomatékú Siemens állandómágneses szinkronmotor jelenti. A 12 050 mm hosszú és 3 295 mm magas busz alatt elöl a ZF 8,2 tonna teherbírású, független felfüggesztésű RL 82 EC futóművét, hátul pedig  az AV 133 jelű hajtott portálfutóművét találjuk. A modell teljes befodaképessége, konfigurációtól függően akár elérheti a 112 főt is. A kiállított buszba 29 Kiel Citos utasülés került, s fedélzetén lehetőség van egy kerekeszékes utas elszállítására is.

Az Iveco standján egy másik újdonságot is kiállítottak, amit ugyan már márciusban bemutatott a gyártó, de ezzel a homlokfallal most debütál először a nagyközönség előtt a cégcsoport alacsony belépésű Crossway LE Elec villanybusza. Az új arculatot és a 2019-ben bemutatott S-Way nyergesvontató (és az X-Way nevű terepes változat) látványos, LED-szalaggal ékesített fényforrásait a teljes Crossway modellcsalád és az Urbanway sorozat is megkapja.

Az elektronos Crossway jelenleg 12 050 és 12 950 milliméteres hosszváltozatban érhető el, s a Busworldön kiállított példány az utóbbi kivitelt képviseli, magassága 3 472 mm. A típust a városi felhasználás mellett elsősorban helyközi – elővárosi és regionális – forgalomra ajánlja a gyártó.  Ennek megfelelően a gázüzemű Crossway LE CNG megerősített tetőkonstrukcióját és vázszerkezetét megöröklő típus egyaránt specifikálható M3/I és M3/II járműosztály szerint is. Érdekesség, hogy súlymegtakarítás érdekében a jármű  padlója nem rétegelt farostlemezből, hanem üvegszálas szendvicspanelekből készült. A típus a nagyobb utazósebesség miatt megfelel az egyszintes M3/II osztályú – helyközi – buszokra már kötelező érvényű a tetőszilárdságra vonatkozó ENSZ-EGB 66-os borulásvédelmi előírásnak, valamint az ENSZ-EGB 118-as tűzvédelmi jóváhagyásnak és az ENSZ-EGB 29-es fülke-ütközésbiztonsági szabványnak. A 12 méteres változat fedélzetén akár 44, a 13 méteresen pedig akár 48 utasülés is elhelyezhető, a teljes utaskapacitás a városi verzió esetében – a típusnál elérhető legkisebb akkupakk beépítése esetén –  elérheti akár a 100 főt is.

A járműbe, mint a Busworldön kiallított összes elektromos Iveco modellbe, az amerikai Microvast 180 Wh/kg energiasűrűségű, 650 V névleges feszültségen üzemelő lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) vontatási akkumulátorai kerültek, melyek akkupakkjainak összeszerelése házon belül, a cégcsoporthoz tartozó FPT (Fiat Powertrain Technologies) Industrial torinói üzemében történik. Az eBS 69 energiatároló 1 C sebességgel tölthető (ami azt jelenti, hogy a modul egy óra alatt teljesen feltölthető vagy kisüthető), s IP67 és IP6K9K védelmi osztályú, magas szintű tűzvédelemmel rendelkezik.

Az egyenként 69,3 kWh kapacitású és 389 kg tömegű modulokból 7 darab került a demóbuszba, ami a 485 kWh összkapacitásával akár 400 kilométer megtételére is alkalmassá teheti a járművet. A városi verzióba 5,6 és 7 egységből álló, azaz rendre 346, 416 vagy 485 kWh összkapacitású akkucsomag rendelhető, a helyközi kivitel viszont csak a 6 és a 7 modulos pakkal elérhető. A modell energiatárolóinak feltöltése történhet plug-in, 150 kW-os maximális töltési teljesítménnyel, valamint lefelé, illetve felfelé nyíló pantográfos töltési megoldással is, de az utóbbi csak a 13 méteres kivitelnél kérhető (ugyanis az áromszedők elhelyezésére csak a hosszabb verzió tetején van lehetőség). A kiállított kocsit már felszerelték az összes, a 2024 közepétől hatályos általános járműbiztonsági rendelet (GSR) előírásai által megkövetelt ADAS rendszerrel. Emellett a felszereltségben olyan extrákat találunk a ma már alapvetőnek számító full-LED világítás mellett, mint az elektromosan fűthető szélvédő, eső-és fényérzékelők, vagy éppen távfényszóró asszisztens.

Az Ivecónál a hidrogénhajtású modell mellett egy Linium BRT designcsomagos E-Way villanybusz is megtekinthető, amelyben a már fentebb említett két típusnál alkalmazott Siemens hajtásrendszert és a Microvast energiatárolóit találjuk. A kocsiba egy 7 modulos, 485 kWh-ás akkupakk került, ami egyébként ennél a 12 050 méteres kivitelnél az elérhető maximumot jelenti. A busz akkumulátorait a konnektoros töltési megoldás mellett pantográfon keresztül is fel lehet tölteni, előbbi legfeljebb  150 kW-os, utóbbi pedig legfeljebb 450 kW-os töltési teljesítménnyel történhet. Az autóbusz ADAS rendszerei szintén megfelelnek  legújabb GSR követelményeknek. A tehetősebb vevők pénztárcájára szabott típus Brüsszelben bemutatott példányát elektromos működtetésű utasajtók, STER utasüések, indirekt, a busz teljes hosszában végigfutó LED-es világítás és fahatású padlóburkolat jellemzi. A busz karosszériája – úgy mint a négy hosszváltozatban elérhető E-Way család összes tagja – teljesíti a tetőszilárdságra vonatkozó ENSZ-EGB 66-os, az fülke-ütközésbiztonsági ENSZ-EGB 29-es, valamint az elülső aláfutás elleni védelem ENSZ-EGB 93-as előírások követelményeit.

Az olcsóbb városi villanybuszt kereső üzemeltetők számára az Iveco elhozta a kiállításra a 2021-ben piacra dobott belépő kategóriás, teljes hosszban alacsonypadlós Streetway típuscsaládjának villanyhajtású változatát, amely az Otokar elektromos e-Kent modelljének alapjait hasznosítja. Az Iveco-Otokar együttmüködésben gyártott, alacsonyabb árfekvésű Streetway Elec villanybusz célközönségét a gyártó szerint elsősorban Afrika, a Közel-Kelet, Ázsia és természetesen Közép-, illetve Kelet-Európa városainak közlekedési társaságai jelentik. A jármű hajtásáról a már fentebb bemutatott Iveco villanybuszoktól eltérően nem a Siemens rendszere, hanem a Otokar e-Kentben is alkalmazott, a Voith által szállított VEDS hajtásrendszer gondoskodik, mégpedig a közepes méretű busztípusokhoz tervezett VEDS MD (mild duty) kivitel. A közvetlen hajtást egy 310 kW teljesítményű, 3 100 Nm csúcsnyomatékú központi villanymotor biztosítja. A kiállítási példányba egy 485 kWh-ás Microvast akkucsomag került, amely a lehetnő legnagyobb akkukapacitást jelenti a modell esetében. Az autóbuszt elektromos utasajtókkal, 20 kW teljesítményű elektromos fűtőberendezéssel, 19 kW-os hőszivattyúval párosított, 30 kW hűtőteljesítményű légkondicionálóval szerélték. Az akkumulátorait kizárólak plug-in lehet tölteni, legfeljebb 150 kW teljesítménnyel.

A Streetway kivételével az összes, a standon kiállított „nagy busz” felszereltsége tartalmazza az új GSR előírás által elvárt 8 kötelező aktív biztonsági funkciót: a hirtelen lassításkor aktiválódó vészfékjelzést (ha a sebesség meghaladja az 50 km/h-t, vagy ha az ABS rendszer működésbe lép), a tolatásfigyelést, az abroncsnyomás-ellenőrző rendszert, az intelligens sebességszabályozót, a holttérfigyelő rendszert (jobb és bal oldalon), az elhaladásjelző rendszert, az indításgátló alkoholszonda előkészítést, valamint a fáradékonyság- és figyelemérzékelő biztonsági rendszert is. A buszok elektromos és elektronikus vezérlőegységeinek számítógépes rendszerét kiberbiztonsági szempontból egy mechanikus zár, illetve a Secure Gateway nevű szoftveres tűzfal védi a véletlen vagy rosszindulatú beavatkozásoktól.

Címkék