A Magyarbusz [Info] bemutatkozik

A Magyarbusz [Info] szakmai híroldal célkitűzése, hogy hidat alkosson a buszgyártók, üzemeltetők és a téma iránt érdeklődő közösségek között. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy hiteles, minőségi és szakmailag részletes tartalmat nyújtsunk olvasóinknak. Kezdetben weboldalunk – ahogy arra neve is utal – kizárólag a magyar buszgyártás múltjával, jelenével és jövőjével foglalkozott, ám rá kellett jönnünk, hogy ha követni szeretnénk a szakma élvonalát, akkor túl kell tekintenünk az ország határain. Így vált portálunk egy magyar nyelvű, az egész világ busziparával foglalkozó szakmai hírportállá. Hosszú és rögös út áll mögöttünk, de mára elmondhatjuk, hogy a Magyarbusz [Info] Magyarország legolvasottabb, kifejezetten autóbuszokkal foglalkozó híroldalává nőtte ki magát.

De kik is vagyunk mi?

A Magyarbusz [Info] weboldalt 2011-ben alapította két lelkes fiatal, Kun Péter és Patthy Gellért. Míg egyikőjük a gyártás felé orientálódott, másikuk az üzemeltetési oldalon szerzett tapasztalatokat, egy dolog azonban közös volt bennük: a buszipar iránti elköteleződés. Az oldal népszerűsége folyamatosan emelkedett, amely ezáltal egyre több terhet, időt és energiát igényelt az alkotóktól. 2017-ben csatlakozott a csapathoz Ludányi József, aki új lendületet hozott a weboldal életébe, neki köszönhetően növelhettük a tartalommennyiséget és ezáltal az olvasottságunk is meredekebben kezdett emelkedni. József ma is oroszlánrészt vállal az oldal működésében, így kijelenthetjük, hogy csapatunk vele teljes.

Miket értünk el?

Weboldalunk soha nem rendelkezett nagy költségvetéssel, így az olvasótábor felépítése is hosszú időbe telt. Elmondhatjuk azonban, hogy a kitartó minőségi munka meghozta gyümölcsét. Fennállásunk óta egyre több hazai és nemzetközi szakmai rendezvény kér fel minket hivatalos médiapartnernek, illetve egyre több cég látja bennünk a potenciált, hogy felületeinken hirdessen, vagy támogassa a munkánkat. Ezeknek köszönhetően tudjuk fejleszteni eszközparkunkat, illetve tudunk eljutni egyre több helyre, hogy beszámolhassunk a látottakról, hallottakról. Szintén támogatóinknak köszönhető, hogy a 2023-as évet arculatunk teljes megújításával kezdhettük, amely ezzel felnőtt a tartalmaink minőségéhez.

Mik a céljaink?

Célunk, hogy a több, mint egy évtizede elkezdett lelkiismeretes munkánkat tovább folytassuk és még magasabb szintre emeljük. A portfóliónkat fokozatosan tervezzük kiegészíteni más járműipari ágazatokkal is, ehhez kezdeti lépésként megalapítottuk az MBI Média Kft.-t, amely ernyőként fogja majd össze a különböző ágazatokat. Hisszük, hogy ezekben az ágazatokban is tudjuk tartani a tőlünk megszokott minőséget és hitelességet, ezáltal még több olvasóhoz eljutva.

Miért éri meg velünk dolgozni, nálunk hirdetni?

Alapelvünk a tisztességes újságírás és a tisztességes együttműködés. Bár az újságírásban versenyelőny a gyorsaság, azonban hitvallásunk, hogy ez nem mehet a minőség és a korrektség kárára. Éppen ezért minden cikk megírása előtt alaposan informálódunk, szükség szerint kérdezünk, egyeztetünk az érintett cégekkel, szervezetekkel. Mindazonáltal nem csak médiumként látunk magunkban kiváló lehetőséget: elmondhatjuk, hogy olvasóink köre szinte teljes egészében olyan emberekből áll, akiknek elsődleges érdeklődési köre a buszipar, illetve a buszközlekedés, ezen kívül pedig a vezető piaci szereplők is folyamatosan figyelemmel kísérik tartalmainkat. Olvasótáborunk létszámát jól tükrözi az évi közel 2 millió oldalletöltés és több, mint 30,000 követő a közösségi médiában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Amennyiben tartalmi kérdésekben fordulna hozzánk, kérjük írjon nekünk a szerkesztoseg@magyarbusz.info e-mail címre! Ha hirdetésekkel, avagy egyéb partneri együttműködéssel kapcsolatosan keresne bennünket, kérjünk írjon a kapcsolat@mbimedia.hu e-mail címre!