Kitekintő

Hidrogénhajtású busszal is készülhet az Iveco az októberi Busworld kiállításra

Az idei Busworld Europe is, amint azt a világ legnagyobb, kizárólag az autóbusziparra koncentráló rendezvényétől már megszokhattuk, igazi újdonságdömpinget tartogat a nagyközönségnek és természetesen a szakma képviselőinek is. Az eseményre teljes erőbedobással készülő gyártók közül többen is a négyéves kihagyás után idén októberben visszatérő kiállításra időzítik legújabb fejlesztéseik leleplezését. Nem tesz másként az Iveco buszos részlege sem, amely a márciusban bemutatott tisztán elektromos hajtású, városi és elővárosi termékvonalával, valamint CNG-hajtású, hibrid és városközi típusaival képviselteti magát a seregszemlén, de ami ennél is fontosabb, egy világpremiert is tartogat az olasz cég.

Az újdonság, amiről a gyártó sejtelmesen csak annyit közölt, hogy egy városi, zéró emissziós modellről van szó, minden bizonnyal nem lehet más, mint a néhány hete Lyonban is feltűnt, fóliával álcázott, az Iveco Bus érdekeltségébe tartozó Heuliez hidrogénbusza. Az új nulla károsanyag-kibocsátású típusról előzetesen annyi tudható, hogy a Hyundai HTWO tüzelőanyag-cellás megoldásával szerelik, és a dél-koreai gyártó korábban csak a Távol-Keleten kínált Elec City Fuel Cell nevű 11 méteres modelljében használt rendszer egyes komponensei is visszaköszönnek benne, hidrogéntároló-rendszere ugyanakkor a Hyundai saját hidrogénbuszával ellentétben nem 700, hanem az Európában bevett 350 bar üzemi nyomásra lett méretezve.

Fotó: Pascal Piérart

Az Iveco Bus nem kevesebb, mint 11 járművel készül a brüsszeli seregszemlére. A kiállítói pavilonban kapnak helyet a zéró emissziós típusok: a tavasszal bemutatott, tisztán elektromos hajtású Crossway LE Elec, Streetway Elec, e-Way és e-Daily modellek, amelyek mindegyike az Iveco legújabb NMC akkutechnológiájával rendelkezik. Ez az e-Way-típuscsalád tagjaiban eddig alkalmazott Forsee Power ZEN sorozatú lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid akkumoduloknál jóval nagyobb energiasűrűséget és tárolókapacitást biztosít. Az új megoldást az amerikai Microvast szállítja, az akkupakkok összeszerelése viszont már házon belül, a cégcsoporthoz tartozó FPT (Fiat Powertrain Technologies) Industrial torinói üzemében történik.

A külső helyszínen hat alternatív – tisztán elektromos, földgáz- és biometán, valamint hibrid – hajtású Iveco modell várja a látogatókat: megtekinthető és kipróbálható lesz egy 9,5 és egy 12 méteres Iveco e-Way, egy 18 méteres Urbanway CNG Hybrid, egy gázüzemű Crossway LE Hybrid, valamint 1-1 példány a városközi és a távolsági Crossway, illetve Evadys típusokból.

A járművek mellett az Ivecónál is nagy hangsúlyt kapnak a gyártó biztonsági fejlesztései, itt mutatkozik be ugyanis a gyártó új, a 2024 júliusában érvénybe lépő átdolgozott EU-s általános járműbiztonsági rendelet (GSR) előírásainak mindenben megfelelő vezetéstámogató ADAS rendszere, amely tartalmazza a 8 kötelező aktív biztonsági funkciót: a vészfékjelzést, a tolatóradart, az abroncsnyomás-ellenőrző rendszert, az intelligens sebességszabályozót, a holttérfigyelő rendszert, az elhaladásjelző rendszert, az indításgátló alkoholszonda előkészítést, valamint a fáradékonyság- és figyelemérzékelő biztonsági rendszert is.

Címkék