Kitekintő

Alaposan kiveszi a részét az Iveco Bus a milánói flottacseréből

Nem kevesebb, mint 153 darab új, tisztán elektromos hajtású városi autóbuszt szállíthat az Iveco Group autóbuszos divíziója a Milánó közösségi közlekedéséért felelős Azienda Trasporti Milanesi S.p.A. (ATM) társaság részére, miután az augusztusi tendergyőzelmet követően december 19-én bejelentették az erről szóló, több mint 120 millió euró összértékű szerződés aláírását. A megállapodás magában foglalja a járművek tíz éven át történő teljes körű gyári karbantartását is.

Az Iveco Bus újabban valósággal hasít a számára (elvileg) hazai pályát jelentő olasz piacon: 2023 folyamán több, jóval száz feletti darabszámú megrendelést is elkönyvelhetett helyi üzemeltetők, így a Busitalia, az Autoguidovie vagy éppen a torinói GTT részéről. Hozzájuk hasonlóan az ATM Milano is a cég visszatérő vásárlói közé tartozik – jelenleg a milánói közlekedési társaság buszflottájának 45%-a (a nagyságrendileg 1200-ból mintegy 550 kocsi) az  Iveco Bus vagy az jogelőd Irisbus temréke. A most megrendelt 12 méter hosszú Iveco E-Way villanybuszok érkezésével ez az arány tovább emelkedhet – igaz, a tendergyőzelem bejelentésekor még 205 új kocsiról volt szó, ám időközben, az ősz folyamán szép csendben 153 darabra „olvadt” a rendelésállomány.

A most megrendelt széria legelső példányait várhatóan 2025 első negyedévében szállítja az Iveco Bus, a teljes flotta átadása pedig a tervek szerint 2026 júniusára fejeződik be. Bár az ATM Milanonál cégszinten az inverz pantográfos gyorstöltést is alkalmazzák, az Iveco által szállítandó buszok töltése hagyományos plug-in eljárással történik majd. A járművek specifikációjának további részleteit nem közölték. A gyári sajtóanyaghoz illusztrációként mellékelt fényképen egy Linium optikai csomagos gyári bemutatóbusz látható – ez a példány a brüsszeli Busworld Europe 2023 kiállításon is szerepelt idén -, de a közleményből nem derül ki, hogy a Milánónak szállítandó példányok is a típus BRT-kivitelére jellemző buborékszerű homlokfallal érkeznek-e majd.

Az ATM Milano nagy léptekkel halad kitűzött célja felé, hogy összesen mintegy 1200 új elektromos autóbusz beszerzésével és az őket fogadó buszgarázsok felújításával, illetve átépítésével a teljes városi flottáját zéró emissziós típusokra állítsa át. A tervek szerint 2026-ra már a járműpark fele tisztán elektromos hajtású buszokból áll majd. (A városban a trolik mellett már 250 darab szóló kivitelű Solaris Urbino 12 electric akkumulátoros villanybusz is közlekedik, a mostani beszerzés keretében pedig az Iveco járművei mellett további 105 darab csuklós Solaris Urbino 18 electric is érkezik majd).

Az Iveco zéró emissziós termékpalettája idén jelentős bővülésen és műszaki átalakuláson ment keresztül, miközben új, kedvező árfekvésű modellek is érkeztek a kínálatba a Streetway és a Crossway elektromos változatainak képében. Az Heuliez franciaországi gyárában készülő E-Way esetében a korábban használt Forsee Power akkumulátorokat az FPT Industrial torinói gyárában házon belül, Microvast cellákból összeállított, modulonként 69,3 kWh kapacitású lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) egységek váltották. Az ATM Milano által megrendelt szóló változatba háromféle, öt, hat vagy hét modulból álló akkupakk építhető (rendre 346, 416 illetve 485 kWh összkapacitással). A típus emellett megkapta a ZF jól ismert független felfüggesztésű mellső futóművét és a Siemens új, ELFA 3 fantázianevű elektromos hajtásrendszerét is.

Címlapkép: Iveco Bus

Címkék