Kitekintő

Újdonságdömpinget hoz a Busworld Europe 2023 kiállításra a Daimler Buses

A tavalyi év legnagyobb autóbuszos vonatkozású európai rendezvényén, a hannoveri IAA Transportation vásáron viszonylag kis szerep jutott a Daimler Truck AG buszos divíziójának, az idén október 7. és 12. között megrendezésre kerülő brüsszeli Busworld Europe 2023 kiállítás viszont kizárólag az autóbuszokra koncentrál, így a német konszernhez tartozó európai buszgyártók teljes erőbedobással készülnek a seregszemlére. Az új járműtípusok mellett a hangsúly idén a biztonsági fejlesztéseken lesz.

Elektromos alapokon

A cégcsoport 2023-as újdonságainak prezentálására hatalmas, 2700 m² alapterületű standot foglalt le magának a Daimler Buses – ekkorával rajtuk kívül csak a hazai pálya előnyét élvező Van Hool rendelkezik majd. A kiállítói pavilonban nyolc, szabadtéren pedig további három Mercedes-Benz, illetve Setra bemutatóbuszt lehet majd megtekinteni.

A Mercedes-Benz standján idén a csillagos márka városi termékvonalának jövőjét meghatározó három kulcsfontosságú típusé lesz a főszerep. A Busworld Europe 2023 kiállításon ünnepli világpremierjét a hidrogén üzemanyagcellás hatótávnövelővel ellátott eCitaro fuel cell szóló változata (a csuklós verzió már idén júniusban, a Barcelonában megrendezett UITP kongresszuson bemutatkozott a szakmai közönségnek) egy NMC3 akkupakkal szerelt hagyományos eCitaro akkumulátoros villanybusz társaságában, továbbá látható lesz a Brazíliában gyártott, ám a jövőban az európai piacon is bevezetésre kerülő, elektromos városi autóbuszok építésére alkalmas eO500U önjáró alváz is. A szóló járművek mellett a már említett csuklós eCitaro G fuel cell is jelen lesz, amelyet ezúttal tesztvezetés keretében is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Természetesen nem hiányoznak majd a hosszabb utazásokra tervezett modellek sem: a bejáratnál az európai helyközi buszok piacát megreformáló sokoldalú Mercedes-Benz Intouro hybrid egy példánya fogadja majd a látogatókat, a távolsági típusokat érintő legfrissebb költséghatékonysági, biztonsági és kényelmi fejlesztéseket egy antracitmetál Tourismo demonstrálja majd.

A cégcsoport európai prémiummárkájaként tevékenykedő Setra természetesen az idei legnagyobb újdonságát, az immár kizárólag alacsony belépésű karosszériával készülő MultiClass sorozat vadonatúj nemzedékét állítja majd reflektorfénybe Brüsszelben. A gyártó által városi és helyközi feladatokra egyaránt ajánlott típuscsaládot ezúttal a 14,5 méter hosszú, háromtengelyes S 518 LE csúcsmodell képviseli majd, amelynek egyik prototípusát bő három hete egy bulgáriai autópályán is megörökítették. A terjedelmes jármű a szabadtéri szekcióban kap helyet, de a Daimler Buses előzetesen kiadott sajtóanyaga alapján a tavaly felfrissített ComfortClass és TopClass széria turistabuszai is megtekinthetők lesznek a helyszínen a kínálat zászlóshajójával, az emeletes S 531 DT utazóbusszal együtt – a hírek szerint ezek mindegyike a neu-ulmi gyártó aktuális bemutatóbuszainak látványos mézarany fényezésében vonul majd fel.

Első a biztonság

Ahogy a bevezetőben már említettük, idén megszokottnál is nagyobb hangsúlyt kapnak a Daimler Buses típusok biztonsági újításai, ezen belül is az aktív balesetmegelőző elektronikák. Ezek közül az egyik legfontosabb az Active Brake Assist 6 (ABA 6) vészfékasszisztens rendszer, amely kamerák és rövid, illetve hosszú hatótávolságú radarszenzorok összehangolt működésére alapozva hivatott elkerülni a frontális ütközéseket. Az elsősorban normál- és emeltpadlós busztípusokhoz ajánlott, folyamatosan fejlesztett rendszer, mint az a nevéből látható, immár a hatodik generációjába lép. Indokolt esetben képes vészfékezést kezdeményezni bármilyen, a busz útjába kerülő álló vagy mozgó akadály, például gyalogosok és kerékpárosok érzékelése esetén, de az új rendszer pontosabban reagál a kanyarok mentén elhelyezkedő álló objektumokra, továbbá megbízhatóbban működik többsávos autópályákon, sávváltásokkor is.

A másik újdonság az alacsonypadlós városi autóbuszokhoz opcióként kínált Preventive Brake Assist 2 fékasszisztens funkció, ami lényegében az ABA rendszer városi forgalomra adaptált verziója. Az álló utasokra való tekintettel ez a változat nem alkalmaz vészfékezést, de figyelmezteti a járművezetőt az esetleges balesetveszélyre és a rendszer határain belül a fékeket is működésbe hozza. A legújabb kiadás egyidejűleg több álló vagy mozgó objektum kezelésére képes, és fejlesztettek az úttesten kívüli tárgyak észlelésén is.

Az üzemeltetők körében népszerű, általunk is kipróbált és kedvelt Sideguard Assist radaros holttérfigyelő kanyarodássegéd is megújul. A most bemutatásra kerülő Sideguard Assist 2 legfontosabb fejlesztését az új szenzorkoncepció jelenti: ezentúl már a járművezető oldalán is helyeznek el érzékelőket, így biztonságosabbá téve nem csak a jobbra, hanem a balra történő kanyarodást is (balkormányos kivitelű járművek esetén). Teljesen új a Frontguard Assist névre keresztelt, szintén radaralapú akadályészlelő funkció, amely 15 km/h sebességig aktív és a közvetlenül a busz előtt elhelyezkedő tereptárgyakra vagy emberekre hívja fel a sofőr figyelmét. Ez a Sideguard Assist 2 képességeivel kombinálva átfogó balesetvédelmi rendszert kínál a lassú manőverezéshez. Szintén újdonság a Traffic Sign Assist, amely a jármű pillanatnyi sebességét veti össze az adott útszakaszon megengedett értékkel, és annak túllépése esetén figyelmezteti a buszvezetőt.

A jövőben minden Mercedes-Benz és Setra autóbusz rendelhető lesz a hagyományos külső visszapillantó tükröket helyettesítő feláras MirrorCam kamerarendszerrel, amelynek fő előnyeiként a kiterjesztett látómezőt, a rossz fényviszonyok melletti jobb láthatóságot, a szennyeződésnek kevésbé kitett kialakítást, valamint a kamerák kisebb méretéből fakadó könnyebb manőverezést és alacsonyabb fogyasztást emeli ki a gyártó.

A fentieken kívül a Daimler Buses digitális- és szervizszolgáltatásait összefogó Omniplus üzletág, valamint a használt autóbuszok gyári színvonalú értékesítésével és az ehhez kapcsolódó tevékenységekkel foglalkozó, idén fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő BusStore hálózat szolgáltatásaival is meg lehet majd ismerkedni Brüsszelben.

A Busworld Europe 2023 megnyitójához közeledve egyre több gyártó jelenti be, mire számíthatunk tőlük a kiállításon. Eddig többek között az MAN, az Irizar, a Solaris és az Otokar adott betekintést idei repertoárjába, magyar részről pedig a napokban első lengyelországi villanybuszos exportsikerét elkönyvelő Ikarus is képviselteti majd magát az év legnagyobb buszos rendezvényén.

Fotók: Daimler Truck AG

Címkék