Kitekintő

Tíz MetroStyle Trollino állt helyközi forgalomba Hollandia egyetlen trolibusz-üzeménél

Május 12-én tíz darab MetroStyle arculatos, akkumulátoros önjáró képességgel is rendelkező Solaris Trollino 18 trolibusz állt szolgálatba Arnhem városában, amely jelenleg az egyetlen holland település, ahol közlekednek trolibuszok – korábban Groningen és Nijmegen rendelkezett még trolibusz-üzemmel az országban, de ezeket már több mint fél évszázada felszámolták. A 75 éves múltra visszatekintő arnhemi troliüzem jelenleg hat vonalból áll, s a most érkezett tíz Trollino mellett 40 darab, Kiepe elektronikával szerelt csuklós Hess közlekedik még ezeken a viszonylatokon.

A tíz darab Trollino szállítási jogát a Hesst és az időközben a csődbe jutott és a VDL által felvásárolt Van Hoolt (amely vélhetően be is fejezi a trolibusz-gyártást) maga mögé utasítva a Solaris még 2022 őszén nyerte el. A megbízás két szempontból is különleges; egyrészt ami fontosabb, hogy az Arnhem tulajdonában lévő, de a Connexxion leányvállalataként működő Hermes által üzemeltetett járművek az első Solaris gyártmányú  trolibuszok Hollandiában, másrészt pedig ezek az első MetroStyle arculatos, negyedik generációs 18 méteres csuklós Solarisok (eddig ugyanis csak duplacsuklós változatok kapták meg ezt a dizájncsomagot; a prototípus Solaris Trollino 24, valamint Aalborg Solaris Urbino 24 villanybuszai).

Fotó: Sumir Faruqi

A Trollinókat a lengyel Medcom ANT 250-600 (IGBT) elektronikájával vértezték fel,  az önjáró képességet pedig egy szokatlanul nagy, 90 kWh összkapacitású Solaris High Power fantázianevű, de a Toshibától származó LTO, lítium-titanát-oxid akkumulátorcsomag biztosítja.  A 18 méter hosszú, 1-2-2 ajtóelrendezésű trolibuszok mozgatásáról egy 240 kW teljesítményű, hatpólusú TSA aszinkron villamos vontatómotor gondoskodik.

Fotó: Gerard Burgers

A járművek a város trolibuszait 75 évig  jellemző kék flottaszín helyett már a  Flevoland, Gelderland és Overijssel tartományok közös, RRReis nevű regionális közösségi közlekedési ernyőmárkájának színtervével álltak forgalomba az Arnhemből Oosterbeeken, Heelsumon és Renkumon keresztül Wageningenbe tartó, körülbelül 17 km hosszú 352-es viszonylaton. A korábban 1-es jelzés alatt, Arnhem és Oosterbeek között közlekedő vonalon 2021 őszén állt le a troliforgalom, azóta a Wageningenig meghosszabbított vonalat gázüzemű Mercedes-Benz Citarók szolgálták ki. A vonalnak mindössze alig egyharmada van ellátva felsővezetékkel; a trolibuszok az Oosterbeekig kiépített egykori 1-es vonal 4,5 km hosszú felsővezetékes szakaszán „töltődnek”, a fenmaradó 12 kilométeren pedig a beépített vontatási akkumlátorokra hagyatkozva, önjáró üzemmódban közlekednek. A kocsik egyébként a nagy akkukapacitásnak köszönhetően akár közbenső töltés nélkül is tudják teljesíteni az oda-vissza utat (ami legalább 34 kilométeres autonómiát jelent).

Címlapkép: Sumir Faruqi

Címkék