Kitekintő

Közel négyszáz darabos megrendelést kapott Seattle térségéből a Gillig

A Gillig Low Floor Plus típus tisztán elektromos hajtású kivitelét választotta legutóbbi közbeszerzésén a Washington állambeli Seattle városát és annak vonzáskörzetét kiszolgáló King County Metro közlekedési hatóság, amely története során első alkalommal vásárol a Gillig termékeiből. A kezdeti szakaszban 89 kocsi megrendelését garantáló, öt évre szóló keretmegállapodás egy 306 darabos opciós mennyiséget is magába foglal, így ennek lehívása esetén összesen akár 395 villanybuszt is szállíthat új ügyfelének az amerikai gyártó.

A seattle-i szolgáltató által megrendelt példányokat 686 kWh összkapacitású vontatási akkumulátorcsomaggal szereli fel a Gillig – az Akasol által szállított, lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) kémián alapuló energiatárolókat az Atlanti-óceán innenső oldalán többek között a Mercedes-Benz, a Van Hool, az IIA és immár a Credobus elektromos típusaiból is ismerhetjük. A jelentős beépített akkukapacitás ellenére az üzemidő maximalizálása érdekében a buszok megállóhelyi gyors rátöltésre (opportunity charging) is alkalmasak lesznek a szokásos konnektoros (plug-in) töltési mód mellett. Az első példányok a Seattle déli agglomerációjában található Tukwila kisváros buszgarázsának állományába tartoznak majd – a jelenleg átépítés alatt álló bázis a King County Metro első kizárólag elektromos buszokat üzemeltető telephelye lesz -, és olyan környékbeli viszonylatokat fognak kiszolgálni, ahol a légszennyezés a régión belül magasabbnak mondható.

A Gillig állítása szerint a Low Floor Plus elektromos változata érte el eddig a legmagasabb pontszámot a villanybuszok között az amerikai piacon értékesíteni kívánt városi buszok számára kötelezően előírt Altoona teszten.

A King County Metro célja, hogy Észak-Amerika első nagy közlekedési szolgáltatója legyen, amely autóbuszflottáját teljes egészében zéró emissziós járművekre cseréli – a tervek szerint ez 2035-ben történhet meg. A vállalat már a múltban is élen járt az új hajtásmódok meghonosításában: első trolibuszait 1932-ben helyezte üzembe, de ez a társaság állította forgalomba Észak-Amerika első dízel-elektromos hibrid hajtású csuklós autóbuszait is 2004-ben. Az Egyesült Államok egyik legnagyobb csuklósbusz-flottáját üzemeltető King County Metro további érdekessége, hogy éveken át az ő „törzsutasuk” volt Eclipse, a sétáira önállóan utazó híres masztiff-labrador keverék kutya is.

Címlapkép: Gillig LLC

Címkék