Kitekintő

Alacsony belépésű Van Hool villanybuszokat rendelt a Qbuzz

Történetének eddigi legnagyobb darabszámú megrendelését könyvelheti el a Van Hool bő másfél éve piacon lévő új városi-elővárosi típuscsaládja, miután a holland Qbuzz társaság összesen 112 darabot vásárol tisztán elektromos hajtással az alacsony belépésű A13 LE és A15 LE modellekből – ezek érdekessége, hogy mindkettő új elemet jelent a belga buszgyártó kínálatában. Az új járművek a Zuid-Holland Noord (ZHN) koncesszióhoz tartozó járatokon állnak majd forgalomba 2024. december 15-től, szintén újonnan beszerzett Iveco villanybuszok társaságában.

A 2022 júniusában, a párizsi European Mobility Expo kiállításon bemutatott új Van Hool A-sorozat eredetileg négyféle hosszváltozatban (12 és 13 méter hosszú szóló, 18 méteres csuklós, illetve 24 méteres duplacsuklós), kizárólag teljes hosszban alacsonypadlós (low floor) kivitelben került piacra. A szigorúan csak zéró károsanyag-kibocsátású hajtásrendszerekkel készülő típuscsalád különféle modelljeiből azóta már 400 darabot adtak el Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban és Dániában. Ennek mintegy 72%-át teszik ki az akkumulátoros villanybuszok, a fennmaradó mennyiség 16,5%-át a hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerű példányok, a maradék 11,5%-át pedig a trolibuszok alkotják. A termékvonal tervezéséért, fejlesztéséért, a prototípusok építéséért és teszteléséért, valamint a pótalkatrész-ellátásért a Van Hool koningshooikt-i központja felel, míg a gyártás egyaránt történhet Belgiumban és az észak-macedóniai Szkopjében is.

A most megrendelt legújabb példányokat a Hollandián belül eddig Groningen-Drenthe régióban, illetve Utrechtben szolgáltató Qbuzz két viszonylatcsoportján (a snellBuzz fantázianevű expresszjáratokon, illetve a más közlekedési társaságokkal közösen működtetett R-net alhálózaton) helyezik majd üzembe. A kontingens két típusból áll össze, méghozzá egyenlő arányban: 56 darab érkezik az A-sorozat leghosszabb szóló tagjának számító, alacsony belépésű Van Hool A15 LE E modellből, 51+5 utasüléssel. Bár a típusból már tavaly megrendelt egy 54 darabos szériát a Qbuzz, a gyártó honlapján elérhető hivatalos termékpalettán továbbra sem szerepel. Ugyancsak 56 darabot rendelt a Qbuzz a várhatóan 13 méter körüli hosszúságú Van Hool A13 LE E kivitelből (címlapképünkön) – a belga gyártótól megszokott módon ez is háromtengelyes konstrukció lesz, a holland cég részére készülő példányokat 45+3 utasüléssel szerelik majd. A most megkötött üzlettel együtt tehát összesen 166 darabra nőtt a Van Hool alacsony belépésű villanybuszokra vonatkozó rendelésállománya, amire szüksége is van az utóbbi időben nehezebb gazdasági periódust megélő belga gyártónak.

A 15 méteres buszokra leadott első megrendelés tavaly márciusi bejelentésekor a Van Hool még csak számítógépes látványtervekkel szolgált az újdonságról, most azonban a belgák végre nyilatkoztak a műszaki jellemzőkről is, az adatokat böngészve pedig bőven találunk érdekességeket. A járművek mozgatásáról egy 310 kW állandó teljesítményű központi villanymotor gondoskodik majd – ez azért érdekes, mert az akkumulátoros kiviteleket eddig kizárólag a kvázi-kerékagymotoros ZF AxTrax AVE portálhíddal szerelték, és a megadott teljesítményérték nem azonos a hidrogénhajtású változatokban használt Siemens gyártmányú, központi elhelyezésű állandómágneses szinkronmotoréval sem. Ez tehát egyértelműen arra utal, hogy más, a korábbiaktól eltérő erőforrásról van szó – a számadat alapján jó eséllyel a Voith VEDS hajtásrendszer heavy-duty változatáról, bár ez egyelőre csak tipp a részünkről. Ennél is nagyobb meglepetés az 578 kWh összkapacitású lítium-vasfoszfát (LFP) vontatási akkumulátorcsomag alkalmazása a típuscsalád többi tagjában használt, lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) kémián alapuló Akasol energiatárolók helyett. Az új akkumulátorok gyártóját egyelőre nem nevezték meg, de a jellegzetes cellakémia alapján kínai beszállítóra lehet számítani. A Van Hool szerint a beépített akkukapacitás elegendő a jármű és a klímaberendezés megbízható működtetéséhez. Ehhez hideg időben jelentősen hozzájárul az automatikus előkondicionálás, vagyis az utastér  előzetes felfűtése még a töltőn állva, a napi első indulás előtt.

Az 1-2-0 ajtóképletű villanybuszok specifikációjának összeállításakor fontos szerepet kapott az esélyegyenlőség – ami persze nagyrészt a hatályos európai jogszabályok teljesítését jelenti. A mozgáskorlátozott utasok bejutását a második ajtónál elektromos működtetésű rámpa hivatott elősegíteni, a kerekesszékeseknek kijelölt helyről pedig közvetlen hangkapcsolat létesíthető a járművezetővel. A buszok fedélzetén kiviteltől függően legalább öt ülőhely dobogóra lépés nélkül is elérhető lesz. Főként a gyengénlátók számára jelenthet könnyebbséget az utastéri lépcsők éleinek és a leszállásjelző gombok sárga kiemelése, utóbbiakat Braille-írással is ellátják. Szintén része az extralistának a kültéri hangos utastájékoztatás, a gyalogosbiztonság növelése érdekében pedig a lassan mozgó villanybuszra hanggenerátor (Acoustic Vehicle Alerting System, AVAS) hívja majd fel a jármű körül tartózkodók figyelmét.

Annak ellenére, hogy helyközi jellegű és nem távolsági buszokról van szó, a Qbuzz nagy hangsúlyt fektet a kényelemre is. A járművekhez megrendelt luxus utasülések egyénileg kapcsolható ülésfűtéssel (!) és extra lábtérrel rendelkeznek a gyártó elmondása szerint. Az ülések háttámláira szerelt, a pohártartóval ellátott lehajtható asztalkák elég nagyok ahhoz, hogy egy laptopot teljesen ki lehessen nyitni rajtuk. Az okostelefonok számára a fejtámlák magasságában elhelyezett indukciós töltők mellett USB-töltőaljzatok is rendelkezésre állnak majd, a hatékony munkavégzést vagy szórakozást pedig nagy sávszélességű fedélzeti WiFi szolgáltatás teszi lehetővé.

A járművezető dupla kartámasszal ellátott, forgatható, hűthető-fűthető vezetőülésben foglal majd helyet, amelynek pozícióját ergonómiai szakemberek bevonásával véglegesítették a kényelmes munkavégzés és a lehető legjobb kilátás biztosítása érdekében. A színezett, fűthető szélvédőhöz elektromosan állítható naproló jár, a hagyományos visszapillantó tükröket nagylátószögű kamerák helyettesítik. Természetesen nem maradnak ki a biztonsági felszereltségből a fejlett vezetéstámogató funkciók (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS) sem, amelynek alrendszerei szükség esetén fény- és hangjelzéssel is figyelmeztetik a buszvezetőt a veszélyhelyzetekre.

Látványtervek: Qbuzz/Van Hool

Címkék