Magazin

Száműzi a dízel Citarók gyártását Németországból a Daimler Buses

A jövőben kizárólag csak elektromos eCitarók gördülnek le a most még a teljes Citaro típuscsalád gyártásának otthont adó mannheimi Daimler üzem gyártósorairól. A Baden-Württemberg tartományban található létesítményben jelenleg még egy gyártósoron készülnek a Mercedes-Benz dízel és elektromos városi buszai, de a tervezett szervezeti átalakítás eredményeként negyed évszázad és több tízezer legyártott példány után a hagyományos belső égésű motorral szerelt Citaro gyártása megszűnik Németországban. A helyszín ezt követően a cégcsoport villanybuszos kompetenciaközpontjaként szolgál majd, de az  európai piacra szánt Mercedes-Benz busztípusok fejlesztése továbbra is itt fog történni.

Az átalakítást, ami jövőre kezdődik meg és 50 millió eurós, azaz átszámítva közel 19 milliárd forintos költségvonzattal jár, az elektromos buszok piacán felbukkanó új kihívók és a velük való egyre intenzívebb verseny, az EU által a városi szegmensre ráerőltetett zéró emissziós átállás, valamint a Daimler buszos divíziójának hosszú távú versenyképességének fenntartása indokolja. A gyártási tevékenység átszervezésének részeként a buszkarosszériák gyártása fokozatosan átkerül a csehországi Holýšovban található üzembe, innen látják majd el a Mannheimben, Neu-Ulmban és a franciaországi Ligny-en-Barrois-ban működő Daimler gyáregységeket, ahol a készre szerelési folyamatok zajlanak.

A dízelüzemű Citarók gyártását a Daimler Buses France lotaringiai, ligny-en-barrois-i üzeme veszi át, melynek fő gyártási tevékenységét 2008 óta elsősorban a Mercedes-Benz Citaro sorozat dízelmotoros kiviteleinek összeszerelése jelenti. A francia gyár gyártásprogramjában 2019-től kezdve a lágyhibrid változat is szerepel, s jövőre itt is megkezdik az elektromos  eCitaro modell összeszerelését. A gyártókapacitás fokozása érdekében a ligny-en-barrois-i telephely alapterületét további három hektárral megnövelték, a meglévő létesítmények mellé egy új végszerelő üzemcsarnokot és esőztető kamrát is felépítenek, miközben az infrastruktúrát és a gyártósorokat is mannheimi mintára elektromos és dízelüzemű típusok vegyes gyártására alakítják át.

A Daimler Buses 2030-tól kizárólag zéró emissziós városi busztípusokat forgalmaz Európában, mivel a cégcsoport nem invesztál Euro 7-es normát teljesítő MDEG, azaz közepes teljesítményű dízelmotorok fejlesztésébe, helyette az elektromos hajtásokra fókuszál a városi/elővárosi szegmensben. A gyártó nagy teljesítményű HDEP motorcsaládjának fejlesztése és gyártása viszont továbbra is a Daimler Truck AG portfóliójában marad, azaz csak a helyközi és távolsági modellekhez készülnek majd Euro 7-es minősítésű erőforrások.

Címkék