Két elektromos autóbuszt szerezne be a veszprémi V-Busz

További két darab elektromos autóbusszal bővítené 2021 decemberében megújult flottáját a V-Busz egy frissen meghirdetett közbeszerzés szerint. A közlekedési társaság ezúttal egy szóló és egy csuklós példányt szerezne be a Zöld Busz Program keretében tavaly forgalomba állított öt darab villanyhajtású MAN Lion’s City 12 E mellé. A mostani beszerzés fedezetét is a ZBP kormányzati kezdeményezés biztosítaná, így ennek megfelelően a felhívás feltételes közbeszerzésként került meghirdetésre, azaz eredményes közbeszerzési eljárás esetén csak akkor kerülhet sor teljesítésre, ha a beszerzés finanszírozását biztosító pályázati igény támogatást nyer.

A V-Busz az eljárásban egy szóló kéttengelyes és egy csuklós 18 méteres, teljes hosszban alacsonypadlós, városi kialakítású, M3/I osztályú villanybusz megajánlását várja, szóló esetén három, csuklós esetén pedig három- vagy négyajtós kivitelben. További elvárás, hogy az autóbuszoknak ugyanazon gyártótól kell származniuk, tehát nincs mód részajánlat benyújtására. A verseny fokozása érdekében használt járművekkel is van lehetőség az ajánlattételre, de a megajánlott buszok gyártási éve nem lehet korábbi 2021-nél.  Az autóbuszoknak egységes kialakítású, a jelenlegi homogén flottához teljes mértékben illeszkedő, OBU-val vezérelt külső és belső vizuális és audio alapú utastájékoztató eszközökkel, kamerával és utasszámláló berendezéssel szereltnek kell lenniük.

A nyertes ajánlatot elsősorban az ár fogja meghatározni, mivel az ajánlatok értékelésénél az ajánlati ár 65, a hatótávolság (mininum 300 km UITP SORT 2 előíráson alapuló fogyasztásmérések alapján) 15, a 10 évre vetített üzemeltetési költség és a garancia (minimum 3 év) pedig csupán 10-10%-os súllyal szerepel. A pályázatokat 2023. december 27-ig lehet beadni. Az autóbuszok leszállítását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a szerződés hatályba lépésétől számított 120 napos időtartam alatt kell(ene) teljesítenie a nyertesnek.

Címlapkép: Garamvölgyi Gergő

Címkék