Négy érvényes ajánlat érkezett a BKV maximidi tenderére

A Budapesti Közlekedési Zrt. még augusztusban hirdetett tárgyalásos közbeszerzési eljárást 65 darab úgynevezett nagy midibusz tartós bérlés formájában történő beszerzésére. Az első, részvételi szakaszban négy érvényes ajánlat érkezett, így a BKV a tender második szakaszában ezeket a pályázókat hívta fel ajánlattétel benyújtására.

A  tenderkiírás szerint a BKV 65 ( + opcióban 20) darab, M3/I osztályú (városi) maximidit, azaz 9,5 és 10,5 méter közötti hossztartományban mozgó dízelüzemű midibuszt bérelne 96+24 hónap időtartamra a majdani nyertes ajánlattevőtől. Az eljárás első szakaszában a felhívásra 5 ajánlat érkezett, nevezetesen az Iveco hazai képviseletét ellátó Eco-Tech Vision Kft.-től, a Solaris buszokat forgalmazó Prim-Vol Trade Kft.-től, az Isuzu midijét megajánló KF Service Solutions Kft.-től, a Truck-Trailer & Parts Kft.-től, valamint a török Otokar Otomotivtól. A benyújtott részvételi kérelmekből a felsorolt szervezetek közül az első négyé felelt meg az eljárást megindító felhívásban meghatározott feltételeknek, az utóbbit, azaz az Otokar jelentkezését a hiánypótlás elmulasztása miatt érvénytelenítette az ajánlatkérő.

A pályázat ajánlattételi szakaszában így az Iveco Urbanway 10,5, a Solaris Urbino 10,5, az alacsony belépésű, 9,5 méteres Isuzu Citibus, valamint a Truck-Trailer & Parts egyelőre még nem ismert megajánlott típusa vehet részt.

A dízelüzemű midibuszokat a BKV 96 hónapra bérelné, de ez az időtartam változatlan feltételek mellett további 24 hónappal lenne meghosszabbítható. A vadonatúj, klimatizált, kétajtós, részben, vagy teljes egészében alacsonypadlós autóbuszokat a BKV 65 000 km/év ±25% futásteljesítmény intervallumban üzemeltetné.

Címkék