Kitekintő

A Solaristól és az észak-ír Wrightbustól vásárol hidrogénbuszokat a kölni RVK

Tovább bővülhet a Regionalverkehr Köln GmbH (RVK) már most is tekintélyesnek mondható hidrogén tüzelőanyag-cellás hajtásrendszerrel szerelt autóbusz-flottája, miután eredményesen zárult a közlekedési cég opciós mennyiséggel együtt kereken 100 darab hidrogénhajtású autóbusz beszerzésére vonatkozó pályázata. A tender nem egészen papírforma szerint alakult, ugyanis az autóbuszokat leszállító két gyártó közül az egyik új szereplőként jelenik meg a német, sőt az európai piacon is. A Solaris újbóli sikere nem okoz különösebb meglepetést, hiszen a bolechowo-i gyártól korábban már érkezett 15 hidrogénhajtású Urbino a társasághoz, viszont a másik tendernyertes, a Wrightbus győzelmére talán még maga a gyártó sem számított. Mindkét buszgyártó első körben 20-20 darabos alapmennyiség leszállítására kap megbízást, az RVK ezenfelül a lengyelektől további 20, az észak-írektől pedig még további 40 járművet jogosult rendelni a keretszerződések terhére.

Az RVK nagy tapasztalattal rendelkezik a hidrogénbuszok üzemeltetése terén, flottájában jelenleg 51 saját tulajdonú, 35 Van Hool A330FC, 15 Solaris Urbino 12 Hydrogen és egy csuklós APTS  Phileas, valamint egy CaetanoBus H2.City Gold tesztbusz közlekedik, utóbbi viszont csak tartósteszten van a vállalatnál. A mostani, összesen 100 darabos megrendelésekkel a társaság flottája, ha az RVK úgy dönt, hogy él opciós jogaival, akár meg is háromszorozódat az elkövetkezendő néhány évben.  A buszok beszerzése részben saját és részben a német Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúráért Felelős Minisztérium 1699 zéró emissziós és alacsony károsanyag-kibocsátású autóbusz beszerzésének és az üzemeltetésükhöz szükséges infrastruktúra kiépítésének finanszírozására elkülönített 600 millió eurós – mai árfolyamon számolva 226 milliárd forint – keretéből valósul – a szövetségi kormány a hagyományos belső égésű motorral szerelt autóbuszok beszerzéséhez képest felmerülő többletköltségek legfeljebb 80%-át támogatja, s a finanszírozás magában foglalja az infrastrukturális beruházások megvalósítását is.

Az RVK-hoz tavaly 15 Solaris Urbino 12 Hydrogen érkezett, ezeket most újabb 20 példány követi

A Solaris a maga részéről a 20 darabos mennyiség átadását már idén megkezdi, a Wrightbus pedig a német szabványoknak mindenben megfelelő Wrightbus GB Kite Hydrolinerek leszállítását 2023 második felére vállalta. A nemrégiben még a csőd elől menekülő, most pedig a francia, német, olasz és spanyol piacok felé nyitó ballymena-i székhelyű észak-ír gyártónak a német üzlet az első olyan megbízása a 2019-es tulajdonosváltás óta, amely az európai piacról balkormányos kialakítású autóbuszokra érkezett.

A Solaristól megrendelt hidrogénes Urbinók a már jól megszokott műszaki tartalommal és a forgalomba állított kocsikkal megegyező specifikációval érkeznek a közlekedési cégekhez. A kocsik mozgatásáról a modell esetében alkalmazott, a ZF AxTrax AVE  portálhídjába integrált villamos kerékagymotorok (pontosabban csak a kerékagy közelében elhelyezett) gondoskodnak. Az elsődleges meghajtást biztosító, 70 kW teljesítményű hidrogén tüzelőanyag-cella a megszokottak szerint a kanadai Ballard Power Systemstől érkezik. A hidrogéngáz tárolása ezúttal is az 1560 liter össztérfogatú, a Hexagon Agilitytől származó Type 4-es kompozit tartályegységben történik majd. A hidrogénbuszokba egy közbenső tárolóként szolgáló Solaris High Power lítium-titanát-oxid (LTO) akkumulátor, ennek kapacitása 30,47 kWh, s főként a gyorsítások segítésénél és a fékezési energia visszanyerésénél kap szerepet.

Jobbkormányos Hydroliner; a típusból tavaly év végén 20 darabot vásárolt az észak-ír kormányzati tulajdonú Translink

A Wrightbus hidrogénhajtású modellje viszonylag új fejlesztésnek számít, a gyártó tavaly mutatta be a háromféle, 10,9, 11,6 illetve 12,4 méteres hosszváltozatban elérhető GB Kite sorozatának Hydroliner változatát, sorozatgyártását pedig még csak idén év elején kezdték meg Észak-Írországban. A Solarisokhoz hasonlóan ebbe a típusba is a kanadai Ballard Power Systems 70 FCmove típusú üzemanyagcella-moduljai kerülnek. A tetőn elhelyezett gáztartályok 32, 40 vagy 50 kg hidrogén tárolására alkalmasak. A hajtásrendszerben pufferként működő lítium-titanát-oxid (LTO) akkupakk összkapacitása is a megrendelő igényeitől függ; 30, vagy 45 kWh lehet. A jobbkormányos kivitelben a Forsee Powertől származó vontatási akkumulátorok és a Voith Electrical Drive System központi motoros elektromos hajtásrendszere dolgozik, ami Luxfer gyártmányú hidrogéntartályokkal egészül ki. Az RVK rendeltetésű Hydrolinerek technikai részletei még pontosan nem ismertek, vélhetően a fentebb részletezett műszaki tartalom szerint fognak alakulni.

Címkék