Kitekintő

A Solaris 25 darab hidrogén tüzelőanyag-cellás Urbinót szállít Németországba

Huszonöt darabos megrendelés érkezett Németországból a Solaris tavaly bemutatott borsos árú újdonságára, a hidrogén tüzelőanyag-cellás hajtásrendszerrel szerelt Solaris Urbino 12 Hydrogen-re. A lengyel buszgyártó legújabb alternatív hajtású városi típusa a tavaly nyáron megrendezett stockholmi UITP 2019 kiállításon ünnepelte világpremierjét, azóta több nyugat-európai városban végzett próbafutásokat, és természetesen szerepelt a brüsszeli Busworld Europe 2019 seregszemlén is. A típus legelső, 12 darabos megrendelése a dél-tiroli (Olaszország) Bolzanóból érkezett még tavaly, most pedig két német város, Köln és Wuppertal is feliratkozott a vásárlók listájára. Amint azt már korábban megírtuk, az Urbino üzemanyagcellás változata főként Németországban számíthat komolyabb sikerre, mivel a jelenleg Európában működő 123 hidrogénkútból 105 itt található – a német piac igényeihez igazodik például a H2-betöltőnyílás VDV-előírásoknak megfelelő, A-tengely feletti elhelyezése is.

A több, mint 300 millió forint értékű autóbuszból a Verkehrsverbund Rhein-Ruhr közlekedési szövetséghez tartozó wuppertali WSW Mobil GmbH és az RVK Köln összesen 25 példányt vásárol a 2018 szeptembere óta a spanyol CAF-csoport tulajdonát képező lengyel buszgyártótól. A ritka hajtásmódhoz mérten tekintélyes mennyiségből 15 autóbusz az RVK Köln, a fennmaradó 10 kocsi pedig a WSW Wuppertal flottáját gazdagítja majd. A két közlekedési vállalatnak nem ez az első ilyen jellegű, közös hidrogénbusz-beszerzése: még 2018-ban összesen 40 darab Van Hool A330 FC üzemanyagcellás autóbuszt vásároltak, akkor 30-10 felosztásban a kölniek javára, ebből a sorozatból tavaly álltak forgalomba az első járművek.

A bolzanói Società Bus Servizi D`Area (SASA) tavaly nettó 12, 82 millió euró, átszámítva nettó 4, 05 milliárd forint értékben vásárolt a Solaristól 12 darab szóló, hidrogén hatótáv növelővel szerelt Urbinót darabonként megközelítőleg nettó 340 millió forintért

A hidrogénhajtású Urbino esetében elektromos energiaellátásáért felelős, 70 kW teljesítményű FCmove-HD típusú tüzelőanyag-cellákat a kanadai Ballard Power Sytems cég szállítja, a buszok kellő dinamizmussal történő mozgatásáról pedig két darab, egyenként 125 kW maximális teljesítményű kerékagymotor gondoskodik a normál akkumulátoros villanybuszokból jól ismert ZF AVE 130 típusú, portál rendszerű hátsó hídba építve. A hajtásláncba egy, a rendszerben pufferként szolgáló 29.2 kWh-s Solaris High Energy Power akkumulátor is kerül, amely a hirtelen fellépő nagy energiaigény esetén támogatja az üzemanyagcella-sort. A tüzelőanyag-cellás hajtásmód az üvegházhatású gázok és egyéb szennyezőanyagok szempontjából zéró emissziósnak tekinthető, a jármű kipufogócsövén keresztül kizárólag vízpára távozik, mely a lezajló elektrokémiai reakció (fordított elektrolízis) termékeként képződik. A buszok tetején, a mellső tengely felett hosszirányban elhelyezett öt darab, egyenként 312 liter térfogatú újgenerációs kompozit tartály legfeljebb összesen 36,8 kg-os hidrogéntárolási kapacitást tesz lehetővé, 350 bar nyomáson. A technológia előnye a normál akkumulátoros elektromos buszokkal szemben, hogy a hidrogén újratöltése mindössze 10-15 percet vesz igénybe, ezáltal nagyobb rugalmasságot és hatékonyságot tesz lehetővé az üzemeltető számára. A regeneratív fékrendszernek köszönhetően a fékezési energia egy része szintén hasznosításra kerül. Az Urbino 12 Hydrogen egy feltöltéssel akár 350-460 kilométert is képes megtenni a gyártó állítása szerint.

A mellső tengely felett elhelyezett kompozit tartályok összesen 1560 liter hidrogéngáz tárolására alkalmasak

Több kép is van! Galéria megtekintéséhez kattintson ide!

A megrendelők kérésének megfelelően a járműveket Mobileye Shield+ holttérfigyelő rendszerrel is felszerelik. Ez a rendszer az autóbusz oldalán elhelyezett kamerák segítségével figyelemmel kíséri a jármű holttereiben zajló eseményeket, és szükség esetén fény-, illetve hangjelzéssel figyelmezteti a buszvezetőt az itt tartózkodó gyalogosokra, kerékpárosokra és egyéb közlekedőkre. Ezenkívül a rendszer figyelmeztet a jelzés nélküli sávelhagyásra, a nem megfelelő követési távolságra, az ütközésveszélyre, valamint felismeri a sebességkorlátozó táblákat is. A wuppertali WSW Mobil GmbH a számukra szállítandó 10 darab autóbuszt valósidejű online távdiagnosztikai és felügyeleti, ún. eSConnect flottamenedzsment-rendszerrel rendelte meg.

Fotók: Solaris Bus & Coach

Címkék