Magazin

Az ArrivaBus is kipróbálja a Solaris hidrogénhajtású demóbuszát

Az ArrivaBus Kft. is vallatóra fogja a február óta Budapesten vendégeskedő, korábban a Volánbusz Zrt.-nél is megfordult Solaris Urbino 12 hydrogen üzemanyagcellás bemutatóbuszt. A működése során káros anyagok helyett melléktermékként csak vízgőzt előállító járművel viszonylag rövid ideig, március 16. és 18. között találkozhat a fővárosi utazóközönség a szinte már klasszikus tesztbuszos vonallá előlépő 105-ös járaton. A buszt minden érdeklődő ingyenesen próbálhatja ki a háromnapos próbafutás során.

A BKK közleménye szerint a lokálisan károsanyag-kibocsátás mentes Solaris Urbino 12 hydrogen demóbuszt három napon keresztül, március 16-tól 18-ig teszteli a BKK és az ArrivaBus Kft. a főváros útjain. A teljes hosszban alacsonypadlós, környezetbarát jármű a 105-ös busz vonalán H105-ös jelzéssel közlekedik.

A Budapesten és környékén szinte már ismerősként üdvözölhető autóbusz 12 méter hosszú és 37 ülőhellyel rendelkezik. A jármű üzemeltetése során a hidrogén üzemanyagcellás járművektől megszokott módon kipufogógáz helyett vízgőz keletkezik, így teljes mértékben károsanyag-kibocsátás mentes. A rendkívül csendes tesztbusz egy feltöltéssel több, mint 350 kilométert képes megtenni, és fosszilis üzemanyaggal hajtott társaihoz hasonlóan néhány perc alatt teletankolható. A Solaris hidrogénbusza egyébkén kategóriáján belül kifejezetten sikeresnek mondható: 2019-es piaci bevezetése óta már közel 150 darabos rendelésállománnyal büszkélkedhet, ami jelenleg egyedülálló Európában. A magyar fővárosba érkezett konkrét példányról korábban ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Az ArrivaBus Kft., mint a Deutsche Bahn csoporthoz tartozó, egész Európában jelen lévő szolgáltató több mint 20 éve részese a budapesti közösségi közlekedésnek. A vállalat saját elmondása szerint elkötelezett a környezetbarát járművek tesztelése és alkalmazása mellett, így mindent megtesz annak érdekében, hogy károsanyag-kibocsátásmentes járműveket hozzon Budapestre, egyelőre tesztelési céllal. Ennek jegyében az elmúlt két évben az MAN, a Mercedes-Benz, a BYD és az Ikarus tisztán elektromos hajtású típusait is kipróbálta a vállalat.

A korábbiakhoz hasonlóan a mostani tesztfutásnál is kiemelt szempont, hogy minél több üzemeltetési tapasztalatot szerezzenek az ArrivaBus Kft. szakemberei. Mivel a jövőben egyre több zéró kibocsátású jármű megjelenése várható a közösségi közlekedésben, az üzemeltetőnél rendkívül fontosnak tartják, hogy időben elkezdhessék a felkészülést. A teszt során többek között a fogyasztást és a jármű pillanatnyi üzemi adatait figyelik, de az utaskomfort, az utazási élmény is fontos része a próbáknak. Emellett természetesen a járművezetők beszámolóit is meghallgatják a vezetési tapasztalatokról.

A lokális károsanyag-emisszió csökkentése szempontjából Budapesten is alapvető fontosságú, hogy minél kevesebb fosszilis energiát használjanak fel a közösségi közlekedésben részt vevő járművek. Az Európai Bizottság által meghirdetett Zöld Megállapodás célja, hogy az Európai Unió 2050-re karbonsemlegessé váljon. A Fővárosi Közgyűlés 2019-ben fogadta el a Budapesti Mobilitási Tervet. Ennek egyik fontos célkitűzése a korszerű, környezetbarát járművek használata a fővárosi közösségi közlekedésben. Az elmúlt időszakban a Budapesti Közlekedési Központ több alkalommal is tesztelt modern, károsanyag-kibocsátásmentes buszokat az ArrivaBus Kft.-vel és a BKV Zrt.-vel együttműködésében. A BKK elmondása szerint a hosszú távú cél a közösségi közlekedésben használt járművek zéró emisszióssá tétele, ezért a cég a jelenleg készülő járműstratégiájában vizsgálja ennek pontos feltételeit.

 Fotók: BKK

Címkék