Magazin

Budapesten is bemutatkozik az Ikarus elektromos busza

Szerdától újabb, ráadásul Magyarországon gyártott elektromos autóbuszt próbálhat ki a budapesti utazóközönség: a BKK és az ArrivaBus Kft. közös tesztsorozatának részeként a fővárosba érkezett a kínai gyökerekkel rendelkező Ikarus CityPioneer 12 villanybusz egy példánya, amellyel öt napon át, szeptember 15. és 19. között utazhatnak majd a helyiek. 

A BKK és alvállalkozója, az ArrivaBus – a 2019-ben elfogadott Budapesti Mobilitási Tervvel összhangban – rendszeresen hangsúlyozza elkötelezettségét a fenntartható, klímabarát közösségi közlekedés mellett. Ennek jegyében indították el közös tesztsorozatukat, amelynek elsődleges célja a különféle tisztán elektromos hajtású busztípusokkal és üzemeltetésükkel kapcsolatos tapasztalatszerzés. Májusban egy Mercedes-Benz eCitaro tesztbuszt, a nyár folyamán pedig a BYD népszerű eBus sorozatának két modelljét – a K9UB jelű 12 méteres szóló változat, illetve a K7U típusjelzésű midibusz egy-egy példányát – próbálták ki, ezen kívül 2020 őszén egy MAN Lion’s City E demóbusz is vendégeskedett az akkor még VT-Arriva néven futó társaságnál. A korábbi tesztfutásokkal ellentétben az Ikarus villanybusza – hivatalos megnevezése szerint Ikarus 120.EL CityPioneer – mindössze öt napon át, szeptember 19-éig vendégeskedik a fővárosban. Ezen idő alatt díjmentesen próbálhatják majd ki a Székesfehérváron gyártott, lokálisan zéró emissziós járművet az érdeklődők a 105-ös buszjárat vonalán, e105-ös jelzéssel.

A Budapestre delegált fehér fényezésű Ikarus már szerepel a BKK-járatok járműveit nyomon követő FUTÁR rendszerben. Eszerint az SVZ-947 forgalmi rendszámú, vadonatúj bemutatókocsi lesz a fővárosi tesztfutás alanya, amely már a CityPioneer idehaza továbbfejlesztett, a kiindulási alapként szolgáló kínai CRRC típusokétól eltérő megjelenésű kivitelét képviseli. A Jármű Szolgáltatási Platformban (JSZP) fellelhető képek alapján a háromajtós, 84 fő szállítására alkalmas busz 28 utasüléssel érkezik, amelyek fele dobogóra lépés nélkül hozzáférhető, bár sajnos nagy részüket a menetiránynak háttal fordítva szerelték be. A karosszéria végében, illetve tetején elhelyezett, tíz modulból álló, 314 kWh összkapacitású lítium-vasfoszfát (LFP) vontatási akkumulátorcsomag a CATL-től származik, és nagyjából 250-300 kilométeres hatótávot biztosít egy feltöltéssel.

A székesfehérvári buszgyártó háza táján az utóbbi időben felgyorsulni látszanak az események. Portálunk elsőként számolt be arról, hogy a cég megnyerte a két darab villanybuszra kiírt, hányatott sorsú kaposvári tendert – a CityPioneer így végre megkapta első megrendelését -, miközben zajlik a típus több várost érintő németországi tesztkörútja is. Ezen kívül úgy tudjuk, hogy egy szűk körű rendezvény keretében a múlt héten Törökbálinton is bemutatták az Ikarus villanybuszát a potenciális vásárlóknak.

Az Európai Bizottság által meghirdetett Zöld Megállapodás 2050-ig karbonsemleges Európai Uniót vizionál. A stratégiai célkitűzéseknek megfelelően a Budapesti Mobilitási Terv a buszágazatban a zéró emissziós járművek beszerzését preferálja: trolibuszokét és elektromos buszokét, így a járműtesztre az uniós tervekkel összhangban kerül sor.

A címlapkép illusztráció, forrás: Ikarus Bus & Coach

Címkék