Magazin

1,4 milliós magyarországi utasforgalommal zárta 2019-et a FlixBus

Folytatva gyors növekedését már meglévő és új piacain, a FlixMobility (a FlixBus, a FlixTrain, valamint a decemberben útjára indított FlixCar anyacége) 2019-ben globálisan több, mint 62 millió utasnak nyújtott közlekedési lehetőséget. Ez éves szinten 37%-os emelkedést jelent az utasszámban, ami hasonló a 2018-as adathoz, akkor 40%-os növekedésről számolt be a cég. A bővülésből szűkebben vett hazánk is kivette a részét: a magyarországi utasforgalom az elmúlt évben is tovább nőtt, közel 1,4 millió hazai megállókból induló, vagy ide érkező ember fordult meg a FlixBus járatain – részben az idén bevezetett új desztinációknak is köszönhetően.

„Csupán hét év alatt a világ legnagyobb buszszolgáltatójává váltunk, közel 400 000 napi összeköttetéssel több ezer célállomásra” – foglalta össze az elmúlt évek sikertörténetét André Schwämmlein, a FlixMobility alapítója és ügyvezető igazgatója. „Büszke vagyok, hogy megfizethető és technológiailag előremutató szolgáltatást biztosítunk emberek millióinak, ami sok országban egyúttal a legklímabarátabb utazási lehetőség is. Különösen jó érzés, hogy fejlesztéseink jobbá tehetik az emberek életét és a bolygót is.”

A 2019-es év Magyarországon

Akárcsak nemzetközi szinten, idehaza is jól alakult az elmúlt év a zöldek számára, a mobilitási cég térnyerése töretlen a régióban. A FlixBus már 2018-ban is hétszámjegyű helyi forgalmát az egy évvel korábbi duplázás után tavaly újabb 27%-kal növelte, így közel 1,4 milliós magyarországi utasforgalommal zárta az elmúlt évet. Budapest a globális FlixBus hálózat fontos csomópontja volt 2019-ben. A magyar főváros az éves statisztika szerint a 19. legnépszerűbb célállomás világszinten, a legforgalmasabb napokon közel 90 buszjárat indult Budapestről.

A bővülés hazai mércéje: Budapest tavaly bekerült 20 legnépszerűbb FlixBusos úti cél közé

A környező nagyvárosokkal való összeköttetés tovább javult 2019-ben. A változatlanul abszolút favoritnak számító Bécsbe a főszezonban akár 27 különböző indulási lehetőségből választhattak az utasok Budapest Népliget állomásról, de a téli hónapokra is hasonlóan magas maradt az összeköttetések száma. A vállalat 2018-hoz viszonyítva jelentősen bővítette ajánlatát az elsősorban nyári üdülőhelyként kedvelt Horvátország irányába. Zágrábba a 2018-as hathoz képest 2019 nyarán már napi tizenkét közvetlen buszjárat indult Budapestről. A nyaralószezonban tizenhét tengerparti városba is biztosított átszállás nélküli elérést a FlixBus; az olyan dalmáciai települések mellett, mint Zára (Zadar), Split vagy Dubrovnik, megjelentek a kínálatban a Isztriai-félsziget közkedvelt nyaralóhelyei, így Póla (Pula), Rovinj és Umag is. Emellett az egyre népszerűbb úti célnak számító Balkán irányába is folytatódtak a fejlesztések, Belgrádba és Újvidékre induló járatainak számát ősszel megkétszerezte a FlixBus, így naponta már négy indulási lehetőség áll rendelkezésére a Budapestről Szerbiába készülő utasoknak. Fontos újításként decembertől hét bosnyák város, köztük Szarajevó is elérhetővé vált átszállás nélkül, Bulgáriában pedig Plovdivig terjesztette hálózatát 2019-ben a cég. Magyarországról jelenleg 16 ország közel 200 célállomására kínál közvetlen összeköttetést a FlixBus, Budapest mellett Szegedről, Győrből és Siófokról is számos európai városba indulnak járatok.

„2019 végére elértük, hogy ha valaki ránéz Európa térképére, a legtöbb országban talál Budapestről is elérhető FlixBus megállókat. A hálózatunk a tavalyi évben az új összeköttetések révén ismét változatosabbá vált, a legnépszerűbb FlixBus célállomásokra pedig egyre rugalmasabb ajánlatok közül választhatnak utasaink a járatsűrűség növelésének köszönhetően” – fűzte hozzá a 2019-es év utasforgalmi eredményeihez Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

Pillanatnyilag 16 európai országba utazhatunk Magyarországról a jellegzetes zöld-narancssárga buszokkal

A vállalat folytatta a technológiai innovációt is. 2019-ben elsők között tette használhatóvá az Apple Pay fizetési módot foglalási felületén, ősszel pedig a helyi partnerek által üzemeltetett buszokon is megjelent a FLIXtainment nevű fedélzeti szórakoztató rendszer, amire az utasok saját okoseszközeikről kapcsolódva filmekkel, hangoskönyvekkel, e-könyvekkel és játékokkal színesíthetik az utazással töltött időt.

A tavalyi évben a helyi partnerek száma tovább nőtt. A globális mobilitási szolgáltató a Volánbusz Zrt. és a Five Stars Bt. után az esztergomi központú Infinitours Kft.-vel is együttműködést kezdett, így az állami társaság mellett két kkv partner is szolgáltat zöld buszokkal. Utóbbi cég újonnan forgalomba állított Neoplan Tourliner autóbuszai a FlixBus magyarországi jelenlétének harmadik évfordulója alkalmából júniusban látványos nemzeti színű matricázást kaptak. Mindkét családi vállalat több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a buszos személyszállításban, az elmúlt években elnyerték az Év Autóbuszos Személyszállítója díjat.

Nemzetközi növekedés közúton és vasúton

A FlixMobility hálózata jelenleg 30 ország mintegy 2500 célállomását köti össze. 2019 végére a FlixBus keleti irányba is jelentősen kiterjesztette szolgáltatását, augusztus folyamán az év egyik legnagyobb dobásaként Törökországban megvásárolta az ország első számú távolsági buszszolgáltatóját, a 93 éves múlttal rendelkező Kamil Koç társaságot. Az USA-ban a FlixBus 2018 óta aktív, az elmúlt évben újabb régiókban jelent meg, így már Floridában, New Yorkban, Oregonban, Texasban és Washingtonban is szolgáltat. A vállalat müncheni központjához közelebbi változás volt a korábbi egyik fő rivális, az Eurolines távolsági buszszolgáltató április végi megvásárlása a Transdev Grouptól, amivel tovább nőtt a FlixMobility elérése.

Tavasz óta az egykori konkurens Eurolines is a FlixBus érdekeltségébe tartozik

Az új évtized még ennél is több újdonságot hoz majd, a nagyra törő tervek között szerepel a piacra lépés Dél-Amerikában és Ázsiában. Ezt a növekedést azzal a tőkével finanszírozza majd a FlixMobility, amit 2019 nyarán “Series F” befektetési körében kapott. Az új befektetők, mint a TCV vagy a Permira, illetve a hosszabb ideje a cég mellett álló, a FlixMobility-vel stratégiai partnerségre lépő invesztorok, például a HV Holtzbrinck Ventures is hozzájárulnak a gyors terjeszkedéshez.

Európa és az USA után Dél-Amerika és Ázsia jelentheti a következő állomást a FlixBus globális terjeszkedési tervében

A buszos üzletág mellett a FlixBus anyacége több fronton fejlesztette mobilitási kínálatát. A FlixTrain 2018-as indulása óta gyorsan növekszik Németországban. Az elmúlt év végén a vasúti márka nemzetközivé válását is bejelentette az anyacég, 2020-ban várhatóan Svédországban is elindulnak a zöld vonatok. A FlixBus Charter privát buszok foglalását teszi lehetővé, 2019-re már összesen egymillió fő választotta ezt az utazási módot. A decemberi ünnepi főszezonra a FlixMobility bevezette legújabb mobilitási szolgáltatását, a FlixCar-t is. A jelenleg Franciaországban elérhető, díjmentesen használható platform összeköti a telekocsizni vágyó autóvezetőket és utasokat. A vállalat így szeretne még több célállomást elérhetővé tenni megfizethető és fenntartható módon.

Folytatódott a klímabarát mobilitási technológiák tesztelése és fejlesztése is. A különféle távolsági villanybuszokkal jelenleg is zajló európai és USA-beli kísérleti projektek mellett a FlixMobility bejelentette, hogy a jövőben hidrogén tüzelőanyag-cellás hajtásrendszerű turistabuszokat készül tesztelni, illetve biogázzal működő járműveket is hálózatába szeretne vonni. Mindez a vállalat 2030-ra vonatkozó klímasemlegességi víziójának megvalósítását támogatja.

Fotók: FlixBus

Címkék