Kitekintő

Kaliforniában teszteli az MCI vadonatúj villanybuszát a FlixBus

A távolsági buszközlekedésben immár globális szereplőnek számító FlixBus teszteli elsőként a New Flyer-birodalomhoz tartozó MCI legújabb tisztán elektromos hajtású távolsági autóbuszát. Az MCI D45 CRTe LE Charge névre keresztelt modell a hosszú távú utazóbuszokra specializálódott amerikai gyártó második zéró emissziós típusa a tavaly bemutatott J4500e luxusbusz után. A prototípus a közelmúltban sikeresen teljesítette próbaútját San Francisco és Sacramento között (121 km) a zöld mobilitási vállalat zászlaja alatt. A tengerentúlon ez az első ilyen jellegű próbálkozás a FlixBus részéről, Franciaországban viszont már 2018-ban elindította első menetrend szerinti villanybusz-járatát a cég, majd még ugyanebben az évben Németországban is forgalomba helyezett egy elektromos távolsági autóbuszt – akkor mindkét esetben kínai buszgyártó terméke kapott lehetőséget a bizonyításra.

„Az új MCI elektromos távolsági autóbusz tesztje nemcsak a FlixBus-nak, hanem a teljes utazási szektornak nagy lépés” – mondta el Michael Kahn, a FlixBus USA üzletfejlesztési vezetője. „Eltökéltek vagyunk, hogy 2030-ra 100%-ban karbonsemleges utazási lehetőséget kínáljunk. Hálásak vagyunk az olyan gyártóknak, mint az MCI, akik befektetnek a fenntartható közlekedés jövőjébe az USA-ban. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy 40 000 dollárt költsön egy elektromos autóra, de hamarosan bárki vehet 10-15 dolláros jegyeket az elektromos FlixBus járatokra” – tette hozzá Kahn, hangsúlyozva: mindenki számára szeretnék elérhetővé tenni a fenntartható utazást.

Kívülről az akkuk hűtését segítő, az A-B tengelytáv felénél található szellőzőnyílásról lehet felismerni az elektromos változatot

A sikeres teszt után a FlixBus a buszok megrendelésének folyamata során is együttműködik helyi partnereivel, illetve a gyártó MCI-vel, hogy 2020-tól olyan kulcsfontosságú útvonalakon jelenhessenek meg az elektromos buszok, mint a Los Angeles-San Diego, a már említett San Francisco-Sacramento, valamint a Portland-Seattle és a New York-Philadelphia viszonylatok.

Alternatív jövőkép

Az USA a harmadik olyan ország, ahol a FlixBus tisztán elektromos hajtású távolsági autóbuszt tesztel – a villamos hajtás ebben a kategóriában még ma is újdonságnak számít, így a próbaüzemek elsődleges célja a tapasztalatszerzés, amit az is jól mutat, hogy három különböző buszgyártó termékét próbálják ki az egyes országokban. A zöld buszairól ismert cég tavaly áprilisban indította el első menetrend szerinti villanybusz-járatát Franciaországban, Párizs és Amiens között, két darab Yutong ICe 12-essel. Fél évvel később, 2018 októberében Németországban állt szolgálatba a vállalat következő elektromos tesztbusza, egy BYD eCoach (C9), a Frankfurt-Mannheim viszonylaton. A németországi buszok a FlixBus anyacége, a FlixMobility által üzemeltetett vasúti szerelvényekhez hasonlóan a Greenpeace Energy által biztosított zöld árammal működnek. A cégcsoport vasúti ágazatához kapcsolódó hír, hogy 2020-tól a FlixTrain Svédországban is elindul, és természetesen itt is 100%-ban megújuló energiával üzemelnek majd a járművek.

A buszos utazás sok országhoz hasonlóan az Amerikai Egyesült Államokban is a legfenntarthatóbb távolsági közlekedési mód, ez a mutató pedig az alternatív hajtásmódok térnyerésével a jövőben tovább javulhat. A sürgető éghajlati kihívásokra reagálva a FlixMobility célként tűzte ki, hogy 2030-ig klímasemlegessé váljon. Az elektromos és hidrogén tüzelőanyag-cellás meghajtású, illetve biogázzal működő buszok jövőbeli használata is ezt a célt szolgálja majd.

A FlixBus a jövőben nem csak flottaszín tekintetében szeretne zöld lenni

A FlixBus idén ősszel jelentette be, hogy a jövőben hidrogén üzemanyagcellás távolsági buszokból álló flottát tervez kialakítani, az akkumulátoros villanybuszokénál nagyobb, megközelítőleg 500 kilométeres hatótávolsággal rendelkező járművekkel. A tüzelőanyag-cellás technikát a német Freudenberg Sealing Technologies (FST) szállítja majd. A cég jelenleg a FlixBus-szal közösen tárgyal a szóba jöhető buszgyártókkal a környezetbarát járművek leszállításáról – az előzetesen kiadott látványterveken ugyan jól felismerhetően egy Irizar i8-as szerepel, ám hivatalosan még nem erősítették meg, hogy valóban a spanyol cég készítené el a FlixBus első hidrogénhajtású autóbuszait. A projekt első fázisában egy bemutató flottát szerelnek fel a technikával, egyelőre kísérleti céllal.

A klasszikus dízelmotoros autóbuszokról elektromos hajtású, vagy hidrogén üzemanyagcellás típusokra való átállás időszaka alatt a FlixBus biogáz meghajtású buszokat is be szeretne vetni. A gyártókkal való egyeztetés után előreláthatóan a jövő év elején fogja bejelenteni a mobilitási vállalat, hogy melyik modellt alkalmazzák majd a projektben részt vevő partnerei. Az üzemanyag elérhetősége miatt Németország, Olaszország és a Benelux államok (Belgium, Hollandia és Luxemburg) lehetnek az első piacok, ahol a kísérlet elindulhat.

„Az elköteleződés a fenntarthatóság irányába a FlixMobility számára nem csak egy követendő trend, ez a vállalati missziónk és egyben kötelességünk a társadalom felé” – mondta el André Schwämmlein, a FlixMobility alapítója és ügyvezető igazgatója. „Teljes mértékben elhivatottak vagyunk, hogy ne csak felhasználjuk azokat a technológiákat, amik rendelkezésre állnak a távolsági közlekedésben, hanem ösztönözzük is az iparági szereplőket, hogy tolják ki a határokat, keressenek újabb lehetőségeket, fektessenek be a bolygónk jövőjébe.”

Itt van Amerika

A mostani amerikai próbaüzem nem csak a FlixBus, hanem a 2015 óta a New Flyer-csoport távolsági buszos divíziójaként működő MCI számára is kiemelt jelentőséggel bír. A tesztelt jármű valójában még csak prototípus, a sorozatgyártás megkezdése 2020 végére vagy 2021 elejére várható. A demóbuszt addig is három hónapon át tesztelik Kaliforniában, és át kell esnie a forgalomba hozatalhoz szükséges vizsgálatsorozaton is az Altoona tesztpályán. Az új villanybusz alapját a 2017-ben bemutatott, a gyártó által forradalminak mondott D45 CRT LE típus adja, amely felépítését tekintve a hagyományos turistabuszok és az alacsony belépésű (low entry, LE) típusok ötvözetének tekinthető – egyedülálló érdekessége a második ajtónál, az utastér jobb oldalán kialakított alacsonypadlós terület a kerekesszékes utasok számára. A már tavaly beígért elektromos változattal az MCI egy olyan 100%-ban lokálisan emissziómentes modellt szeretne piacra dobni, ami ugyanolyan, vagy akár még jobb teljesítményt nyújt, mint a jelenlegi dízel-, hibrid-, vagy CNG-üzemű járművek.

Bár a zöld fóliázás takarja, jól kivehető a kerekesszékesek számára fenntartott terület üvegezése a második ajtónál

Az MCI D45 CRTe LE Charge mozgatásáról egy 750 V-os, 350 lóerős (257 kW) központi Siemens villanymotor gondoskodik, amely megközelítőleg 4500 Nm csúcsnyomaték leadására képes. Az erőforrást az amerikai (egyébiránt szintén a Freudenberg Sealing Technologies érdekeltségébe tartozó) XALT Energy által szállított, 389 kWh összkapacitású NMC lítium-ion akkumulátorpakk látja el energiával, de opcióként 544 kWh-ás akkucsomag is kérhető lesz. Hogy a távolsági utazók igényét kielégítse, a modell nagy teljesítményű akkumulátora megfelel a J1772 interoperabilitási szabványnak, kevesebb, mint 3 óra alatt teljesen feltölthető 150 kW-os telephelyi töltőről.

A demóbuszt az MCI Connect Telematic rendszerrel is ellátták, ami méri a legfontosabb teljesítménymutatókat, például a megtett távolságot és útvonalon töltött időt, továbbá figyeli a kiegészítő rendszereket és az akkumulátor hatékonyságát a hőmérséklethez mérten, valós időben.

A városi buszok szegmensében világszerte töretlen az elektromos hajtásmód térnyerése, távolsági szinten viszont a korlátozott hatótáv egyelőre gátat szab a villanybuszozás elterjedésének. Mindazonáltal az akkumulátor-technika további fejlődésével várhatóan mindez csak idő kérdése, és a mozgolódás már jól láthatóan elindult ebben a kategóriában is: a Van Hool például az októberi Busworld kiállításon tartotta a szintén az amerikai piacra szánt, CX45E jelű elektromos turistabuszának világpremierjét, a kínaiak pedig természetesen már e téren is a spájzban vannak – jelezve, hogy az elektromobilitás lassan, de biztosan megtalálja az útját a távolsági buszközlekedésbe is.

Fotók: FlixBus

Címkék