Magazin, Utazás

Szeged és Zágráb a FlixBus idei kínálatbővítésének eddigi nyertesei

Április 11-től újabb FlixBus-járatok közül választhatnak hazánk utazni vágyó fiai – ráadásul a zöld-narancssárga járműveiről ismert társaság ezúttal nem csak a fővárosból, hanem vidékről is jelentett be új desztinációkat. A Zágráb felé irányuló, márciusban meghirdetett kínálatbővítés első hulláma mellett ugyanis a Szegedről induló járatainak kínálatát is bővíti Európa legnagyobb távolsági buszos szolgáltatója, amely ezúttal Münchenbe, Salzburgba és Rosenheimbe biztosít új, közvetlen összeköttetést Magyarország harmadik legnagyobb városából.

Az új német és osztrák célállomások a bő egy éve bevezetett szófiai járathoz hasonlóan éjszakai busszal lesznek elérhetők (20:35-ös indulással), a szegediek heti öt indulási lehetőségből választhatnak. A legrövidebb idő alatt Salzburgba juthatnak el az utasok, ide kevesebb, mint tíz óra az út távolsági busszal.

A FlixBus jelenleg hat országba kínál átszállás nélküli utazási lehetőséget a csongrádi megyeszékhelyről. Bécs, Pozsony, Prága, Berlin, Szófia vagy Bukarest mellett számos további kisebb város, összesen közel 30 európai település közelíthető meg zöld busszal. A cég legutóbb decemberben jelentett be új nemzetközi járatokat a Tisza-parti városból, akkor Szlovákia, Csehország és Németország felé szélesedett a zöld repertoár.

Ezúttal német nyelvterületre indul újabb FlixBus-járat Szegedről

„Európában közel 2000 célállomásra közlekednek FlixBus-ok, ezeknek 40 százaléka 20 000 főnél kisebb település. Magyarországon is része a stratégiánknak, hogy a Budapesten kívüli régiókat minél több szállal a kontinentális hálózatunkhoz kapcsoljuk. A jelenlegi bővítéssel újabb turisztikailag fontos területek válnak elérhetővé szegedi utasainknak, már a nyári főszezon előtt” – mondta el Arany László, a FlixBus regionális ügyvezető igazgatója.

A FlixBus 2016-ban jelent meg Magyarországon, azóta folyamatosan bővíti hálózatát a régióban, és jelenleg több, mint száz európai célállomásra biztosít közvetlen összeköttetést hazánkból. 2019-ben eddig az Adriai-tenger és Horvátország irányába jelentett be jelentős bővítéseket a vállalat; délnyugati szomszédunk ugyanis 2018 nyarán a második legnépszerűbb célország volt a Magyarországról induló FlixBus-utasok körében. Amit arról mi is beszámoltunk, a nyári főszezonra több, mint húsz adriai településre indulnak majd buszok naponta Budapestről, Zágráb felé pedig júniusig megduplázza kapacitását a cég a tavalyi menetrendhez képest, tizenkét járatot kínálva majd naponta.

Horvátország a második legkedveltebb úticél a magyar FlixBus-utasok körében, Zágrábba júniustól napi 12 járat indul majd

A horvát járatbővítés első hulláma április 11-én történt meg, ezzel nyolcra ugrott az indulások száma a forgalmasabb napokon, június 10-től pedig további napi négy utazási lehetőséggel bővül majd a kínálat. Ezt követően egész nyáron naponta tizenkétszer, napközben általában óránként gurulnak majd ki buszok a budapesti megállókból (Népliget, Kelenföld) Zágráb felé. Újdonság az előző évekhez képest, hogy idén áprilistól már éjszakai busz is jár majd a két város között, így még több időt és akár a szállás költségét is megtakaríthatják a távolsági busszal utazók. A leggyorsabb járat 4 óra 20 perc alatt teszi meg az utat a horvát fővárosig, a jegyárak pedig 5399 Ft-tól indulnak, ami valóban reális alternatívává teszi a zöldek ajánlatát a személyautóval szemben.

Zágrábba eleinte naponta egy járat közlekedett, majd 2017-ben háromra, 2018-ban pedig már hatra növelte a napi összeköttetések maximális számát a mobilitási cég, tehát a kezdetek óta évről-évre folyamatosan nőtt ebben az irányban a kapacitás.

 

Fotók: FlixBus 

Címkék