Utazás

Megduplázza járatainak számát Budapest és Belgrád között a FlixBus

A közép-európai térségben (is) erőteljes terjeszkedést mutató FlixBus ezúttal déli irányban sűríti távolsági járatait. A nemzetközi mobilitási szolgáltató októbertől Budapest és Belgrád közösségi közlekedési kapcsolatát javítja, naponta négy alkalommal biztosítva távolsági buszos összeköttetést a két főváros között, megkétszerezve ezzel korábbi kapacitását a viszonylaton. 

Az utazni vágyók immár három nappali (8:30-as, 12:00-ás és 16:30-as indulással) és egy éjszakai (23:00-kor induló) járat közül választhatnak. Ezek mindegyike a Népligetből indul, és egységesen 6 óra alatt jutnak el a szerb fővárosba. Visszafelé az indulási időpontok megegyeznek a fentiekkel, kivéve az esti járatot, amely Belgrádból 21 órakor indul. A bővítés az Újvidékkel való összeköttetést is érinti, ide 4 óra 45 perc alatt érnek a jellegzetes zöld-narancssárga buszok. Budapestről pillanatnyilag a távolsági busz jelenti a leggyorsabb menetrend szerinti közösségi közlekedési lehetőséget mindkét szerbiai városba.

A 2013-as alapítása óta megállíthatatlan FlixBus régiónkban is folyamatosan terjeszkedik

A FlixBus alig több, mint két hónapja lépett be a szerb piacra, és a jelek szerint hamar megtalálta az összhangot a helyi magánfuvarozókkal. Az október 3-án elindított budapesti járatot is egy szerb szolgáltató, a Fudeks üzemelteti, WiFi-vel, 230 V-os aljzatokkal és toalettel is felszerelt Setra S 516 HD turistabuszokkal. A belgrádi székhelyű Fudeks egyébként a zöldek legelső szerbiai partnercége.

„Újvidék és Belgrád távolságukból adódóan ideális elemei a Budapestet a környező országokkal összekötő regionális hálózatunknak. A távolsági busz menetidejének köszönhetően olcsó és kényelmes alternatívája lehet a személyautónak is az útvonalon. A mostani kapacitásbővítéssel még rugalmasabbá vált az ajánlatunk, amitől azt várjuk, hogy mind az üzleti, mind a rekreációs céllal Szerbiába utazók között nő azoknak a száma, akik a FlixBus mellett döntenek a szennyezőbb egyéni közlekedés helyett” – mondta el a legújabb járatbővítés kapcsán Arany László, a FlixBus regionális ügyvezető igazgatója.

Októbertől kétszer olyan gyakran tűnnek fel Belgrádban a Budapestről érkező zöld buszok

A FlixBus magyarországi jelenlétének elmúlt három évében erős összeköttetést alakított ki a környező fővárosokkal, rugalmas indulási lehetőséget biztosítva számos útvonalon. A magyar utazók körében továbbra is Bécs a legnépszerűbb célállomás, a császárvárosba tartó utasok jelenleg minden nap több, mint 20 indulási időpont közül választhatnak. A többi környező főváros felé is jó az összeköttetés, Prágába és Pozsonyba akár 10, illetve 11 lehetőség is elérhető, Zágrábba októberben a forgalmasabb napokon akár napi nyolc, Ljubljanába pedig Belgrádhoz hasonlóan napi négy FlixBus-járat közlekedik.

Kedvezményes napok: jegyek már 1999 forinttól Belgrádba és más városokba

Érdemes ma vagy holnap lefoglalniuk a jegyüket azoknak, akik november folyamán, esetleg december első napjaiban utaznának a zöldek valamelyik járatával. Október 15-16-án ugyanis a FlixBus különleges árakat kínál Belgrád mellett számos más környező nagyvárosba is. Az akció a november 5. és december 4. közötti utazási időszakra érvényes, a FlixBus mobilalkalmazásban történő foglalás esetén. A kedvezményes jegyek korlátozott számban érhetők el, néhány akciós útvonal az alábbi táblázatban látható.

ÖSSZEKÖTTETÉS

LEGRÖVIDEBB
MENETIDŐ (óra)
ÁR
(Ft-tól)
KEDVEZMÉNYES ÁR
(Ft-tól)
Budapest – Belgrád 6:00 4.999 1.999
Budapest – Zágráb 4:30 5.299 1.999
Budapest – Bécs 2:45 2.999 1.999
Budapest – Ljubljana 5:55 4.799 3.999
Budapest – Szófia 11:15 6.499 3.999
Budapest – München 8:30 6.499 3.999
Budapest – Eszék 4:15 3.799 1.999
Budapest – Temesvár 4:45 3.790 1.999
Budapest – Kolozsvár 7:50 4.990 3.999

 

Fotók: FlixBus

Címkék