Utazás

Közvetlen járatot indít a FlixBus Budapest és Szarajevó között

A karácsonyi ünnepekhez közeledve tovább bővíti balkáni hálózatát a FlixBus: a távolsági buszszolgáltató először kínál közvetlen összeköttetést Budapestről Bosznia-Hercegovinába. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Mikulás hozza az új járatot: december 6-tól összesen hét bosnyák városba utazhatnak majd átszállás nélkül a magyar utasok, a főváros, Szarajevó mellett Visoko, Kakanj, Zenica, Zepce, Maglaj és Modrica is feliratkozik a közvetlenül elérhető célállomások listájára.

Ezúttal Bosznia-Hercegovinával színesíti a Budapestről elérhető balkáni úti célok sorát a FlixBus

December 6-án este indul a FlixBus első Szarajevóba tartó járata Budapestről, a zöld-narancssárga járműveiről ismert mobilitási cég most először kínálja hazánkból közvetlenül elérhető desztinációként a bosnyák fővárost – eddig zágrábi, maribori vagy pozsonyi átszállással kellett számolnia annak, aki menetrend szerinti távolsági busszal szeretett volna eljutni Bosznia-Hercegovinába. Az említett összeköttetések januárig szintén a menetrend részei maradnak, de az új közvetlen éjszakai járat jelentősen lerövidíti majd az utazáshoz szükséges időt. A buszok kezdetben heti háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 20:00-kor indulnak majd a Népligetből, és a következő nap 06:25-kor érkeznek a bosnyák fővárosba – a menetidő tehát majdnem harmadával csökken még a legkedvezőbb átszállásos megoldáshoz (Maribor, menetidő: 14 óra 47 perc) képest is. A karácsonyi időszakban megemelt járatszámmal üzemel majd az összeköttetés, így december 15. és január 6. között két ünnepnapot (december 25., december 31.) kivéve napi rendszerességgel lehet majd távolsági busszal utazni Bosznia-Hercegovina fentebb felsorolt településeire. Az új viszonylaton a FlixBus együttműködő partnere a bosnyák Centrotrans busztársaság lesz, amely információink szerint VDL Futura FHD2 turistabuszokkal végzi majd a szolgáltatást.

Az utóbbi években megnőtt a Balkán felé irányuló utasforgalom, a FlixBus igyekszik meglovagolni a tendenciát

„A balkáni országok az elmúlt években egyre népszerűbb úti célokká váltak, Szarajevó történelmének és kulturális sokszínűségének köszönhetően az egyik legérdekesebb főváros a régióban, ami egyre több utast vonz. Zöld buszainknak köszönhetően mostantól klímabarát közösségi közlekedéssel is elérhető lesz a város a magyarok számára” – mondta el a közvetlen járat indítása kapcsán Arany László, a FlixBus regionális ügyvezető igazgatója.

Hálózatfejlesztés a Balkán irányába 2019-ben

Amint arról portálunkon folyamatosan beszámoltunk, a FlixBus az idei évben több déli irányú útvonalon is növelte kapacitásait. A nyári menetrendben idén már 17 horvát tengerparti település volt közvetlenül elérhető, Zágrábba a nyaralószezonban napi 12 busz közlekedett – Horvátország egyébként a második legnépszerűbb úti cél a magyar FlixBus-utasok körében az abszolút favoritnak számító Bécs után. A Belgrádba és Újvidékre induló járatainak számát ősszel megkétszerezte a szolgáltató, így naponta már 4 lehetőség áll rendelkezésére a Budapestről Szerbiába készülő utasoknak. Jelenleg a távolsági busz a leggyorsabb közvetlen menetrend szerinti közösségi közlekedési mód Budapest és a szerb főváros között. Bulgária felé is bővített a vállalat, Szófia után ettől az évtől Európa jelenlegi Kulturális Fővárosa, Plovdiv is átszállás nélkül közelíthető meg Magyarországról a FlixBus-nak köszönhetően.

Fotók: FlixBus

Címkék