Utazás

Vidéken is bővít a FlixBus: májustól kilenc magyar városból indulnak zöld buszok

A FlixBus a koronavírus-járvány lecsengésével tovább bővíti hálózatát Magyarországon. Az immár globális szinten is aktív mobilitási cég Budapest mellett májustól már az ország további nyolc városából is számos országba kínál közvetlen autóbuszos összeköttetéseket. Új elem a menetrendben Sopron, ahonnan most először indulnak zöld távolsági buszok, méghozzá egy új magyarországi partnercég üzemeltetésében.

A FlixBus magyarországi piacra lépése óta a kontinens fontos csomópontjává fejlesztette Budapestet: jelenleg több mint tíz országba indulnak közvetlen buszok Budapest Népliget állomásról, egy átszállással pedig további úti célok érhetők el Európa-szerte. A Népligeten kívül a fővárosiak Kelenföldről, a Mexikói útról és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről is tudnak utazni a zöldek járataival.

Budapest mellett az elmúlt években több magyar város is a FlixBus hálózatának részévé vált. Siófokról a legszélesebb a kínálat, a balatoni megálló hét országgal, többek közt Németországgal, Olaszországgal, illetve Horvátországgal van összeköttetésben. Győrből hat országba, a szomszédos Ausztria és Szlovákia mellett Lengyelországba és Franciaországba is indulnak buszok. Szegedről is évek óta szállít utasokat a zöld mobilitási cég, idén tavasszal már öt országba, például Csehországba és Romániába. Nyíregyháza a Magyarországot Kárpátaljával összekötő buszok megállója, a FlixBus jelenleg is biztosít szolgáltatást ezen az útirányon. A főszezon közeledtével visszatérnek a pécsi, harkányi és miskolci állomásokról induló járatok is. A baranyai városokból Horvátországba, Szlovákiába és Csehországba foglalhatók összeköttetések május közepétől, a borsodi megyeszékhelyről pedig Lengyelországba és Szlovákiába közlekednek járatok. Sopron teljesen újonnan került fel a FlixBus térképére idén tavasszal, innen jelenleg három országba, Ausztriába, Csehországba és Németországba kínál közösségi közlekedési lehetőséget a távolsági buszos szolgáltató.

Az elmúlt években kiterjedt hálózatot alakítottunk ki Európa-szerte, Budapest pedig népszerű megállóvá vált utasaink körében. Most azon dolgozunk, hogy még több városban tegyük könnyen elérhetővé a fenntartható, megfizethető és kényelmes nemzetközi utazás lehetőségét. Ez nemcsak a külföldre látogató helyiek, hanem a magyar települések turisztikai érdekeit is szolgálja, különösen a világjárvány okozta kihívások után” – mondta el Toropila-Vakula Zsófia üzletfejlesztési menedzser.

Új magyar partnercég csatlakozik a FlixBushoz

A FlixBus üzleti modelljének lényege, hogy saját tulajdonú flotta kiépítése helyett a cég megfogalmazása szerint helyi buszpartnerekkel együttműködve ötvözi a piaci tapasztalatot és tradíciót a modern technológiai megoldásokkal. A partnerek gondoskodnak a járatok napi üzemeltetéséről, míg a FlixBus a digitalizációért, a hálózatfejlesztésért, a buszok utasokkal való megtöltéséért és az egységes minőség biztosításáért felel. A vállalat magyar kkv-kal is évek óta együttműködik. Az Infinitours Kft. és a Five Stars Bt. mellett idén tavasszal egy új cég, a budapesti HCC Kft. is csatlakozott a partnerek közé. Az idén harminc éves, több mint negyven főt foglalkoztató és 60-nál is több korszerű autóbuszt fenntartó családi vállalkozás korábban charter és dolgozói járatokat biztosított, a FlixBus-szal közösen indította el most első menetrend szerinti járatát.

Nagy örömmel és pozitív várakozással tekintünk a FlixBus-szal való együttműködésre, mert azt látjuk, hogy a világ turizmusában egyre inkább az egyéni utazások felé tolódik a hangsúly. Büszkék vagyunk, hogy egy olyan globális mobilitási szereplő partnereként üzemeltethetünk nemzetközi menetrend szerinti járatokat, mint a FlixBus. Ez az együttműködés kiváló lehetőséget ad arra, hogy a korábbiaktól eltérő területen is bizonyítsunk. Cégünk mindig utasaink legmagasabb színvonalú, legpontosabb és legbiztonságosabb kiszolgálását helyezte a fókuszba, a menetrend szerinti járatok üzemeltetése pedig épp ezt követeli meg” – fogalmazott Kulcsár Imre, a HCC Kft. ügyvezető igazgatója.

Értesüléseink szerint a HCC Kft. járműveivel az újonnan kijelölt Sopron–Bécs–Brno–Hradec Králové–Decín–Drezda–Berlin útvonalon lehet találkozni. A vállalkozás Scania Interlink típusú autóbuszokkal végzi a szolgáltatást – a járművek érdekessége, hogy ezek az első magyar partnercég által biztosított autóbuszok a FlixBus színeiben, amelyek fedélzetén kerekesszék is szállítható.

Fotók: FlixBus

Címkék