Magazin

Isztria és a szlovén tengerpart irányába bővít idén nyáron a FlixBus

Bár az idei strandszezon egy kicsit még odébb van, a vezető európai közlekedési cégek már most elkezdik a felkészülést a nyári turistainvázióra. Természetesen ez alól nem kivétel a FlixBus sem, amely a tőle megszokott módon idén is bővíti és az évszakra jellemző utasigényekhez igazítja ajánlatát, így ismét megjelennek a kínálatban a hagyományosan kedvelt “nyaraló” desztinációk. A Magyarországról induló járatok esetében az elmúlt évekhez hasonlóan 2019-ben is a horvát tengerpart jelenti a fő irányt, de új elemeket is találunk a felhozatalban. A zöld-narancssárga távolsági buszairól ismert szolgáltató júniustól az Adriai-tenger mentén több, mint 20 településre biztosít majd közvetlen napi összeköttetést Magyarországról, és idén először a szlovén tengerpart, valamint az Isztriai-félsziget üdülővárosai is elérhetők lesznek a kínálatban.

Isztriai-félsziget: autó nélkül a tengerpartra akár hét óra alatt

Budapestről hét óra alatt el lehet majd jutni a tengerpartra menetrend szerinti távolsági busszal. A leggyorsabban a FlixBus hálózatába újonnan bekerülő Koper lesz megközelíthető (éjszakai indulással, 22:00-kor a Népligetből vagy 22:20-kor Kelenföldről), akár már a pünkösdi hosszú hétvégén (június 8-10.) is. Az alig ötven kilométeres szlovén tengerparton egy másik településre, Portorozba is közlekedik majd zöld busz.

A nyár közeledtével ismét megjelennek a FlixBus kínálatában a tengerparti úticélok, több város újonnan kerül a repertoárba

További újdonság a FlixBus kínálatában az Isztriai-félsziget horvát szakasza, itt Umag, Porec és Rovinj mellett egészen a térség központjáig, Póláig (Pula) utazhatnak majd a nyaralni vágyók. Az észak-adriai régióban Fiume (Rijeka) és Abbázia (Opatija) szintén idén szerepel először a mobilitási cég ajánlatában közvetlenül elérhető célállomásként (a zöldek eddig csak zágrábi, illetve ljubljanai átszállással kínálták a két említett horvát kikötővárost), a menetrendben régóta standard elemnek számító Velence és Trieszt pedig az év többi részéhez hasonlóan foglalható a nyári hónapokra.

Dalmácia 2019-ben ismét a FlixBus kínálatában

2019 nyarán újra közvetlenül járnak majd a Flixbus távolsági buszai a magyarok körében szintén népszerű úti célnak számító dalmát tengerpartra is, ahol az olyan nagyobb városok mellett, mint Zára (Zadar), Split vagy Dubrovnik, kisebb üdülőtelepülések, többek közt Pakostane, Pirovac, Vodice, Trogir vagy Baska Voda közül is választhatnak az utasok.

„Idén a szokásosnál korábban foglalhatóvá tettük nyaralójáratainkat, így az üdülni vágyók az utazás tervezésének kezdetétől számolhatnak a buszos közlekedési lehetőséggel. A tengerparti célállomásokra naponta indulnak éjszakai járatok, így a szabadnapokon és a szállás díján is spórolhatnak azok, akik a távolsági buszt választják. Hiszünk abban, hogy a FlixBus reális alternatívát biztosít az autózással szemben” – tette hozzá Arany László, a cég regionális ügyvezető igazgatója.

Hosszabb utazásokhoz igazított, jól felszerelt beltér várja az utasokat a FlixBus járatainak fedélzetén

Budapesten belül három állomásról, a Népligetből, Kelenföldről és a Mexikói útról közlekednek majd a FlixBus járatai a tengerpartra, emellett Siófokról is közvetlenül elérhető lesz az Adria.

A FlixBus csomagszabályzatának értelmében egy nagy méretű útipoggyász és egy kézipoggyász ingyen szállítható a buszokon. A cég zászlaja alatt közlekedő járművek fedélzetén a hosszú távon is kényelmes utazást nagy lábtér, mosdó, WiFi és minden ülésnél 230 V-os konnektor biztosítja. A júniusban induló nyaralójáratokra a helyek a www.flixbus.hu oldalon és a FlixBus mobilalkalmazásában foglalhatók 6399 forinttól, a jegyek egészen az utazás előtti tizenötödik percig módosíthatók.

 

Fotók: FlixBus

Címkék