Kitekintő

Heuliez csuklós villanybuszok érkeznek Saint-Nazaire agglomerációjába

Az exportpiacokon 2019 óta Iveco E-Way típusjelzéssel kínált Heuliez GX ELEC típuscsalád – amely hazájában, Franciaországban továbbra is az eredeti nevén kerül piacra – ezúttal az Atlanti-óceán partján fekvő Saint-Nazaire agglomerációból kapott újabb megrendelést, miután az Iveco France, az ABB E-mobility és a Dalkia Electrotechnics konzorciuma nyerte a hélYce+ közlekedésfejlesztési projekt keretében tisztán elektromos hajtású csuklós autóbuszok beszerzésére, valamint a hozzájuk tartozó töltőinfrastruktúra megtervezésére, kiépítésére és üzembe helyezésére vonatkozó tendert. A járműveket a Société des transports de l’agglomération nazairienne (STRAN) közlekedési társaság üzemelteti majd.

A frissen aláírt megállapodás részeként az Iveco France összesen 40 darab magas felszereltségű Heuliez GX 437 ELEC Linium csuklós villanybuszt szállít a Saint-Nazaire városát és annak vonzáskörzetét kiszolgáló, három emelt szolgáltatási színvonalú buszjáratot összefogó hélYce+ mobilitásfejlesztési projekthez. A BRT-dizájncsomagos, buborékszerű homlokfallal, továbbá takarólemezekkel fedett B- és C-tengellyel rendelkező járműveket két részletben adja majd át a francia buszgyártó, az első 23 példányt 2025 közepétől, a fennmaradó 17 kocsit pedig 2027 közepétől kezdődően. A most megrendelt elektromos buszok a GX ELEC/E-Way sorozat többi tagjához hasonlóan a franciaországi Rorthais-ban készülnek majd, a flotta karbantartása az első évben a gyártó feladata lesz.

A több, mint 140 fős teljes befogadóképességű, 36 utasüléssel szerelt járművek fedélzetén többek között mobil eszközök számára fenntartott USB-töltőaljzatok és nagyméretű utastájékoztató kijelzők várják majd az utazóközönséget, a hagyományos visszapillantó tükröket kamerák váltják ki. A szintén a felszereltség részét képező aktív vezetéstámogató rendszerek (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS) sora is kibővül, összhangban az idén júliustól minden, az Európai Unió területén újonnan forgalomba helyezett gépjárműre kötelező érvényű általános járműbiztonsági rendelet (GSR II) előírásaival.

A járművekbe építendő akkukapacitást hivatalosan nem közölték, az viszont tudható, hogy az energiatárolók töltése felnyíló pantográfos rendszerrel történik majd. Az ehhez szükséges infrastruktúrát az ABB E-mobility és a Dalkia Electrotechnics szállítja. Előbbi magukért a töltőberendezésekért felel – tíz darab 160-320 kW teljesítményű töltőoszlopot a végállomásokon, további 40-et pedig a járműtelepen állítanak fel -, utóbbi pedig a teljes rendszer kiépítését (beleértve a transzformátorállomásokat, az alacsony- és nagyfeszültségű alrendszereket és a nyilvános elektromos hálózathoz való csatlakozást) végzi majd.

Címlapkép: Iveco Bus/Heuliez

Címkék