Kitekintő

Elkészült a 100. emeletes Volvo 9700-as a Carrus Deltánál

Három évvel a típus európai premierje után legördült a finn Carrus Delta Oy karosszáló vállalat gyártósoráról a 100. Volvo 9700 DD emeletes autóbusz. A kétféle, 4 és 4,25 méteres magasságban és háromféle, 13 és 14,8 méter közötti hosszváltozatban elérhető típus sorozatgyártását teljes egészében a Volvo Buses korábban saját tulajdonú partnere végzi lieto-i üzemében.

A Volvo 9700 DD a svéd cégóriás első európai piacra szánt, teljes egészében saját fejlesztésű emeletes utazóbusza. A modell 2020 februárjában mutatkozott be, előszőr egy skandináv-specifikus 4,25 méter magas változatban, az európai országok többségében érvényes előírásokhoz igazított, kereken 4 méterre csökkentett magasságú kivitele pedig pontosan egy évvel később jelent meg a Volvo Buses kínálatában. A kisszériás modell a kezdetek óta – a tömegtermékeket és az egyszintes normál 9700-ast és a magasabb presztízsű 9900-ast előállító wrocławi gyáregység helyett – a Carrus Delta Oy-nál készül. A gyártás kiszervezését az egyedi igények, illetve az emeletes buszokra Európában jellemző alacsonyabb eladási darabszámok indokolták.

Az 1935-ben alapított Carrus évek óta szoros kapcsolatot ápol a svéd haszongépjármű gyártóval, s 1998 és 2008 között Volvo Bus Finland néven a Volvo Buses leányvállalataként is működött. A céget a Volvo buszos divíziója a svédországi Säffle és a németországi Drögmöller buszgyártókhoz hasonlóan piaci részesedésének növelése érdekében vásárolta fel, de végül a gyenge piaci szereplés és az erősödő verseny miatt kénytelen volt megválni tőle. A partneri viszony azonban ezután is megmaradt, s jelenleg a 9700 DD mellett a második generációs 9700-as S, H és HD modellek is szerepelnek a gyártó termékkínálatában. Ráadásul a cég hamarosan akár újabb Volvo termékcsalád – vélhetően a viszonylag friss fejlesztésnek számító 9700/9900 típuspár – gyártását is átveheti a Volvo Buses lengyel üzemének bezárása után. A két cég közötti tárgyalások jelenleg is zajlanak, de részleteket egyelőre még nem közöltek a további együttműködés irányáról.

A 100. emeletes 9700-as a Connect Bus megrendelésére készült és a 4,25 méter magas kivitelből került ki. A jármű több társával együtt április elsejétől teljesít majd szolgálatot a norrlandi partvidéken, Umeå és Haparanda települések között közlekedő járatokon a Länstrafiken Norrbotten és a Länstrafiken i Västerbotten ernyőszervezetek színeiben.

A 14,36 méter hosszú jármű műszaki alapját a tavaly piacra dobott,  farmotoros Volvo B13R platform alacsony belépésű, háromtengelyes változata adja, mozgatásáról pedig az alvázhoz járó 12,8 literes, soros hathengeres Volvo D13K erőforrás gondoskodik, amely egyaránt képes normál gázolajjal, hidrogénezett növényi olajjal (HVO) és biodízellel (B100) is működni. Erőátviteli egységként a 12 előre- és 4 hátrameneti fokozattal rendelkező Volvo I-Shift AT2612G automatizált sebességváltó került a buszba.

Címlapkép: vk.se

Címkék