Kitekintő

A cseheknél is megjelentek az első harmadik generációs Intourók

Öt darab Mercedes-Benz Intourót vásárolt a cseh BusLine társaság a modell L jelű, azaz 14,88 méter hosszú háromtengelyes verziójából. A március közepétől, a társaság országos járatain szolgálatba álló járművek Csehország első harmadik generációs Intourói.

A megújúlt elővárosi-helyközi típuscsalád rendelésállománya a 2021-es bemutatása óta elég szépen alakul, többek között belga, finn, francia, holland, luxemburgi, német, spanyol, svájci és osztrák üzemeltetők is vásároltak már a négyféle hosszváltozatban elérhető modell kölönböző kiviteleiből. Hazánkban elsőként a Volánbusz szerzett be 32 darabot az M, azaz a hosszított tengelytávú, azaz a 13 méteres változatból, ezekhez hamarosan további 40 példány csatlakozik majd. A Volánbusz mellett a Horváth Rudolf Intertransport Kft. is vásárolt a típusból, a fuvarozó tavaly 10 darab 12 méteres példánnyal erősítette flottáját.

A háromtengelyes kialakítás egyébként újdonságot jelent az Intouro széria immár három nemzedék óta íródó történetében, korábban ugyanis csak a magasabb presztízsű, Németországban gyártott testvérmodell, a kínálatból már kikerült Integro készült ilyen változatban is.

A BusLine Intourói 65 üléses konfigurációban érkeztek, a hátsó kétszárnyú ajtóval szemben egy babakocsis utas szállítására szolgáló férőhely is kialakításra került. A járműveket a távolsági felhasználásnak megfelelően dönthető háttámlás, kétpontos biztonsági övvel ellátott Travel Star Eco utasülések (az Intouróhoz választható két üléstípus közül ez a drágábbik) szerelték, viszont más kényelmi extra nem került az utastérbe. Az autóbuszok teljes befogadóképessége 103 fő.

A terjedelmes karosszéria mozgatásáról egy 10,7 literes, 1900 Nm-es csúcsnyomatékú, 395 lóerős (290 kW) Mercedes-Benz OM 470 erőforrás gondoskodik, melyhez egy nyolcsebességes Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift robotizált váltó párosul. A megszokott hárombetűsökön kívül a kocsik aktív biztonsági felszereltségének részét képezi a Mercedes-Benz Active Brake Assist 5 (ABA 5) nevű, álló és mozgó objektumokat egyaránt felismerő balesetmegelőző rendszere. Emellett a buszokban sávtartó asszisztens és elektromos rögzítőfék is segíti a gépkocsivezetők munkáját. Az autóbuszok a BusLine közlése szerint naponta 350-500 kilométer fognak megtenni.

A cseh tulajdonú BusLine Group közel 1000 alkalmazottal 700 városi és helyközi autóbuszt üzemeltet a Libereci és a Hradec Králové-i kerületekben, valamint 2022-től a dél-csehországi régióban és a Pardubicei kerületben. A társaság évente több mint tízmillió utast szállít 35 millió kilométeren.

Fotók: EvoBus Česká republika

Címkék