Kitekintő

Negyvenöt elektromos MAN Lion’s City-t vásárol a dán Vikingbus

Még alig száradt meg a tinta a Daimler Buses és a Vikingbus Danmark A/S társaság 31 darab Mercedes-Benz eCitaro beszerzéséről szóló megállapodásán, a dán közlekedési vállalat máris egy újabb nagyobb darabszámú villanybusz-beszerzésről adott hírt, ám ez az üzlet ezúttal nem a csillagos márkánál, hanem a nagy német riválisnál, az MAN-nél landolt. A darabszámot tekintve elég komoly megrendelésről van szó, hiszen a Vikingbus összesen 45 darabot rendelt az MAN Lion’s City tisztán elektromos hajtású változatából.

Az autóbuszok a dán főváros nagyvárosi régiójában és Zéland szigetén állnak majd forgalomba a helyi közlekedésszervező cég, a Movia A21-es koncessziójában, amelynek üzemeltetését hamarosan a tavaly 17 busztársaság egyesüléséből létrejött Vikingbus veszi át. Az új elektromos buszokat a tervek szerint 2023 tavaszán állítja majd forgalomba a társaság a Movia vonalain. A típus, amely idén bezsebelte a nemzetközi Év Autóbusza (Bus of the Year) 2023 elismerést is, már nem lesz ismeretlen a dán üzemeltetőnél, ugyanis 12 példány már jelenleg is közlekedik a cég kötelékében. A dán fővárosban sem számít majd újdonságnak a modell, ott jelenleg  25 darab teljesít szolgálatot az Anchersen A/S busztársaság üzemeltetésében.

A most megrendelt kanárisárga villanybuszok az MAN típusaiban elérhető jelenlegi legnagyobb, hat modulból álló, 480 kWh összkapacitású nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) energiatárolóval érkeznek. A 12,2 méteres szóló változat eddig kizárólag ezzel az akkupakkal volt kapható, de idén ősztől már az ügyfél dönthet arról, hogy mekkora akkumulátorcsomagot kér a megrendelt kocsikba. A szóló verzió a csúcsot jelentő hatmodulos csomag mellett ezentúl rendelhető lesz ötmodulos, 400 kWh összkapacitású, valamint négy modulból felépülő, 320 kWh-ás egységgel is, a csuklós kivitel esetében pedig igény szerin 480, 560 vagy az eddig alapértelmezettnek számító 640 kWh akkukapacitás lesz választható, 65 és 80%-os DoD (depth of discharge) beállítással egyaránt. Pantográfos gyorstöltésre az MAN-nél továbbra sincs lehetőség (majd csak 2024-től lesz), így ennek megfelelően a Vikingbus villanyhajtású “oroszlánjait” is csak hagyományosan, plug-in eljárással lehet tölteni. A kocsik mozgatásáról ezúttal is a házon belülről származó, 160 kW névleges- és 240 kW csúcsteljesítményű központi villanymotor gondoskodik.

A flotta töltési folyamatainak kezeléséért az MAN eManager szolgáltatása felel majd, ami az akkumulátor- és járműfelügyelet mellett lehetőséget biztosít akkumulátortöltés közbeni előkondicionálásra (vagyis az utastér előzetes, indulás előtti lehűtésére vagy felfűtésére még a töltőn állva) is.

Az MAN akkumulátoros autóbusza a skandináv piacon már jelentős rendelésállománnyal büszkélkedhet; a szomszédos Svédországban a Keolis tavaly 75 példányt rendelt a csuklós kivitelből, ezekből 60-at Göteborgban, 15-öt pedig Stockholmban állít forgalomba a közlekedési cég. Emellett hamarosan a Gamla Uppsala Buss AB közlekedési társasághoz is újabb 12 darab Lion’s City 18 E érkezik, melyeket egy tavaly megkötött, 65 darabos (45 csuklós és 20 szóló) keretmegállapodás terhére hívott le a cég. A Nobina kötelékében is közlekedik már 22 kocsi a modell szóló változatából, ezeket Malmö környékén állította forgalomba a közlekedési multi.

Fotók: MAN Truck & Bus SE

Címkék