Kitekintő

Ausztráliában tartották az MAN Lion’s Chassis E elektromos alváz világpremierjét

Az október elején Sydney-ben megrendezett Australasia Bus & Coach Expo 2022 kiállításon bemutatta városi buszokhoz fejlesztett, tisztán elektromos hajtású járóképes alvázát az MAN, amelyet főként Európán kívüli piacokra szán az oroszlános márka. Az első komplett demójárművek már 2023-ban megérkezhetnek a potenciális üzemeltetőkhöz, ám a valódi sorozatgyártás a tervek szerint csak 2024-ben indul az MAN starachowice-i gyárában, Lengyelországban.

Az idén júniusban beharangozott, fizikai valójában pedig október 5-én debütált Lion’s Chassis E önjáró elektromos alváz az Európában már jól ismert, immár 1000 darabot meghaladó rendelésállománnyal büszkélkedő, nemrég a 2023-as Év Autóbuszának (Bus of the Year 2023) is megválasztott Lion’s City E technikáján alapszik. Ennek megfelelően főbb gépészeti elrendezés és a központi villanymotoros hajtás is azonos. Mindazonáltal vannak eltérések is, a legfontosabb talán ezek közül, hogy a komplett Lion’s City E esetében alkalmazott, 480 kWh összkapacitású lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) akkupakk mellett az alváz opcionálisan lítium-vasfoszfát (LFP) energiatárolókkal is kapható lesz, illetve hogy a gyártó elöljáróban akár 350 kilométeres hatótávot ígér, ami valamelyest meghaladja az MAN saját készre szerelt típusa esetén megadott értéket. A legnagyobb töltőteljesítményt 150 kW-ban adták meg, így valószínűsíthető, hogy egyelőre a Lion’s Chassis E alvázakra épülő villanybuszok is kizárólag plug-in eljárással lesznek tölthetők. Az új platform kezdetben csak 12 méter hosszú kéttengelyes változatban lesz elérhető, padlószint tekintetében viszont lesz miből válogatni, hiszen teljes hosszban alacsonypadlós (Lion’s Chassis E LF), alacsony belépésű (Lion’s Chassis E LE) és normálpadlós kivitelben (Lion’s Chassis E HF) is készül majd, bal- és jobbkormányos változatban egyaránt.

Elsőként a 2,55 méter széles autóbuszok építéséhez alkalmas kivitelek válnak elérhetővé 2023 folyamán, ezt 2024-től követik majd a 2,5 méteres szélességre adaptált változatok. Az MAN világszerte számos buszgyártóval működik együtt annak érdekében, hogy az alváz megfeleljen Ázsia, Afrika, Ausztrália, Dél-Amerika és Új-Zéland üzemeltetői igényeinek is. Előbbi két kontinensről Szingapúrt, illetve Dél-Afrikát jelölték meg külön is kiemelt jelentőségű piacokként. A Lion’s Chassis E széria bemutatásával az MAN fontos rést fed le kínálatában, a műfajban már régebb óta tevékenykedő BYD mellett ugyanis a közelmúltban a Scania, és a Volvo és a Mercedes-Benz is bemutatta saját, városi autóbuszokhoz fejlesztett elektromos alvázát.

A kétévente (felváltva Sydney-ben, illetve Melbourne-ben) megrendezett Australasia Bus & Coach Expo kiállításon az MAN idén az új villanybusz-alváz teljes hosszban alacsonypadlós változatát állította ki. Ezen kívül idén két hagyományos, Euro 6-os dízelmotorral szerelt járművet, egy alacsony belépésű MAN RC2 alvázra karosszált Custom Denning városi autóbuszt és egy MAN RR8 alvázra épített Irizar i6S turistabuszt is láthatott a szakmai közönség a németek standján.

Az MAN kizárólag alvázgyártóként van jelen az ausztrál piacon, első számú helyi karosszáló partnereinek a Volgren, a Custom Denning és a Bustech cégek számítanak. A tervek szerint 2025-re minden második eladott MAN városi autóbusz tisztán elektromos hajtással rendelkezik majd, amiben fontos szerep jut a most bemutatott lokálisan zéró emissziós alvázcsaládnak is.

Fotók: MAN Truck & Bus SE

Címkék