Kitekintő

Már 100 eCitarót üzemeltet a Hamburger Hochbahn

Hamburg legnagyobb közösségi közlekedési szolgáltatója, a több mint 1100 darabos buszflottát üzemeltető Hamburger Hochbahn AG a város szenátusának korábbi döntésének megfelelve 2020-tól kezdődően – az Elba-parti város többi autóbuszos közszolgáltatójához hasonlóan – kizárólag csak tisztán elektromos hajtású autóbuszokat szerez(het) be. A társaság idén és jövőre közel 200 darab villanybuszt állít forgalomba, s a tervek szerint teljes járműállományát 2030-ig cserélné közvetlen károsanyag-kibocsátás nélküli autóbuszokra.

Az első már sorozatgyártású e-buszok 2018 végén érkeztek meg a közlekedési céghez, a 15 darabos flottát a Solaris szállította. Ezt követően 2019-ben 20 darab Mercedes-Benz eCitaro csatlakozott a Hamburger Hocbahn kötelékéhez, azóta pedig már 100 darabra nőtt a társaság eCitaróinak a száma. A jubileumi példányt, egy csuklós eCitaro G-t augusztus 1-én adta át a Daimler Buses, amelyet hamarosan további 10 kocsi fog követni. A folyamatban lévő szállítások befejezése után  83 szóló és 27 csuklós elektromos Citaro közlekedik majd a társaságnál, s idén, valamint jövőre további 68 szóló és 5 csuklós „csillagos” villanybusszal bővül majd az állomány.

Az autóbuszok egy 530 darabos keretszerződés részeként érkeznek a szolgáltatóhoz; a megállapodás értelmében a több mint félezer autóbuszt három gyártó, a Daimler Buses, a Solaris és az MAN szállítja le 2021 és 2025 között. Az eljárás során a kiválasztott három potenciális gyártó közül eddig a Solaris 10, a Daimler 163, az MAN pedig 17 elektromos autóbuszra kapott megbízást. A megrendelések pontos darabszámát és elosztásának módját a megállapodás időtartama alatt határozzák majd meg.

A 100. eCitaro még az Akasol második generációs, lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) kémiát alkalmazó energiatárolóival érkezett, viszont a gyártó közleménye szerint az idei és a jövő év folyamán leszállításra kerülő eCitarók egy részébe már az Akasol továbbfejlesztett, AKASystem 9 AKM 150 CYC típusú NMC 3-as modulokat tartalmazó akkupakkok kerülnek. Ezek az ultra nagy energiasűrűségű energiatárolók a Daimler ígérerei szerint az eCitarókban eddig alkalmazott NMC akkumulátorokhoz képest jóval nagyobb hatótávot biztosítanak majd (bár az Akasol új akkucsaládjának sorozatgyártása hivatalosan csak az év végén indul meg a cég darmstadti Gigafactory 1 elnevezésű üzemében, a dán Tide Bus közlekedési vállalat elektromos Van Hool A13-asai már ezzel az újgenerációs NMC akkucsomaggal állnak forgalomba 2022 augusztusában). A Hamburger Hochbahn az üzemeltetés mellett az elmúlt négy évben aktívan részt vett az elektromos modell fejlesztésében is, eCitaróiban a Daimler kínálatában eddig alkalmazott összes akkumulátorgeneráció megtalálható; az NMC 1-től az NMC 3-ig, valamint a lítium-metál-polimer technológia is.

Címkék