Kitekintő

Korszerűbb és könnyebb lett az Irizar i4

A közepes távolságú utazásokra szánt i4-es sorozat ugyan már 2007 óta része az Irizar kínálatának, de megjelenése a mai napig modernnek és a kategórián belül kiemelkedően stílusosnak hat. Az önhordó és alvázas kivitelben egyaránt kapható helyközi típus formavilágán legutóbb 2019-ben finomítottak – külső megjelenését akkor a látványos nappali menetfénnyel keretezett, full-LED homlokfali fényszórókkal a spanyol gyártó prémium turistabuszaihoz igazították. A mostani frissítéssel bevezetésre kerülő újításokat elsősorban a lemezek alatt kell keresni: ezek eredményeként a típus az Irizar szerint hatékonyabbá, ezáltal fenntarthatóbbá és az üzemeltetők számára jövedelmezőbbé vált. A szerkezeti változtatások mellett érkezik egy új hosszváltozat is a palettára.

Az új, a korábbinál filigránabb utasülések nem csak könnyebbek elődeiknél, de nagyobb lábteret is biztosítanak

Az i4-es legújabb átdolgozásának elsődleges célja a felépítmény saját tömegének csökkentése és a tengelyterhelések optimalizálása volt. Ezt főként a vázszerkezetet érintő módosításokkal érték el: a hagyományos szerkezeti anyagok helyett nagyszilárdságú acélt és kompozit anyagokat alkalmaztak, de a kedvező folyamathoz hozzájárulnak az új, könnyebb utasülések is, amelyekkel ráadásul az ülésközöket is sikerült növelni, javítva ezáltal az utazási élményt. Az ily módon megvalósított tömegcsökkenés a gyártó szerint a kiválasztott konfigurációtól függően akár 955 kg is lehet az elődmodellekhez képest – ennek jótékony hatása a mintegy 5%-kal alacsonyabb tüzelőanyag-fogyasztásban, valamint az ebből egyenesen következő visszafogottabb CO2-kibocsátásban jelentkezik.

Sokoldalúság a gyakorlatban: jól megfigyelhető az igény esetén kiszerelhető dobogó a peronrészen

A frissítés egyúttal kínálatbővítést is hoz, az alvázas termékvonal ugyanis egy új, 13 230 mm hosszú, nyújtott kéttengelyes változattal egészül ki. Ez akár 63 utasüléssel (mozgáskorlátozott személy szállítása esetén 59+1 ülőhellyel) is felszerelhető, és a buszt M3/II járműosztály szerint vizsgáztatva legfeljebb 34 álló utasnak is jut hely a fedélzeten, míg a padló alatt akár 6 m³-t meghaladó befogadóképességű csomagtér áll rendelkezésre a poggyászok számára. Az új variáns bevezetése mellett természetesen a már meglévő, 10,8 és 15 méter közötti kivitelek is a kínálat részei maradnak. A számtalan lehetséges karosszériaváltozatnak köszönhetően az i4-es továbbra is nagymértékben a vevő egyéni szükségleteire szabható. A típuscsalád háromféle padlókialakítással rendelhető, keresztirányban sík padlóval (M jelű kivitel) vagy süllyesztett közlekedőfolyosóval és pódiumra emelt üléssorokkal (L, illetve H kivitelek). A hátsó utasajtó normál vagy szélesített egyszárnyú, illetve kétszárnyú, két felszállósávos is lehet, utóbbiakhoz kerekesszékes lift is telepíthető.

A magasabb padlószintet megemelt üléssorokkal kombináló H változat több mint 6 m³-es csomagteret kínál az új 13,23 méteres karosszériahossz mellett

Az újragondolt i4-est továbbra is főként elővárosi-helyközi jellegű vonaljárati felhasználásra, valamint gyermek- és dolgozószállító különjárati szerepkörre ajánlja az Irizar. Ebbe a piaci szegmensbe manapság már egyre jobban begyűrűznek az alternatív üzemanyagok, az i4-es pedig a vevő által preferált építésmódtól függően (alvázas vagy önhordó) környezetbarát hajtásrendszerek széles skálájával érhető el. Az Integral fantázianevű önhordó modellekből a hagyományos dízelmotoros alapváltozat mellett dízel-elektromos párhuzamos hibrid is készül, míg az alvázas konstrukció hívei a biodízellel és hidrogénezett növényi olajjal (HVO) is működtethető verzió mellett gázüzemű, CNG/CBG illetve LNG/LBG-hajtású kivitelek közül választhatnak, a Scania által biztosított technikai alapokra építve.

Fotók: Irizar

Címkék