Kitekintő

Hat busszal vesz részt az idei APTA EXPO kiállításon a BYD

Jelentős erőket mozgósít a vásárlók figyelmének felkeltésére a BYD amerikai részlege: a november 8. és 10. között a floridai Orlandóban megrendezésre kerülő APTA TRANSform Conference & EXPO 2021 seregszemlére összesen hat modellt küld, ezzel a legnagyobb kiállítók egyikeként képviselteti magát.

A tisztán elektromos hajtású felhozatal legkisebb tagja a 30 láb (9,14 méter) hosszú K7M-ER midibusz, rajta kívül a 35 láb (10,67 méter) hosszú K8M és a 40 láb (12,19 méter) hosszú K9M szóló típusok, valamint a 60 láb (18,29 méter) hosszú K11M csuklós villanybusz egy-egy példányát is láthatják az érdeklődők, a távolsági termékvonalat pedig a 45 láb (13,72 méter) hosszúságú, háromtengelyes C10M turistabusz képviseli. Az egyszintes típusok mellett a címlapképünkön szereplő emeletes modell, név szerint a bő 35 láb hosszú C8MS is megtekinthető a kínai buszgyártó standján. A BYD amerikai piacra fejlesztett típusai a Kalifornia állambeli Lancaster városában készülnek, a cégóriás helyi központja pedig Los Angelesben található.

Az Amerikai Tömegközlekedési Szövetség (American Public Transportation Association, APTA) által háromévente megrendezett APTA EXPO kiállítás idén november 8-ától 10-éig várja a látogatókat, a vele párhuzamosan tartott TRANSform Conference szakmai konferencia pedig már egy nappal korábban megkezdődött. A 2021-es rendezvényen európai gyártók is jelen vannak: amint azt a napokban megírtuk, az Ebusco itt mutatja be a tengerentúli üzemeltetőknek a nálunk már bő két éve ismert 3.0 jelű modelljét.

Fotók: BYD USA

Címkék