Magazin

Steiner Attila: idén 127 elektromos autóbusz beszerzését támogatná az állam

Idén a Zöld Busz Program keretében 123 elektromos busz és 4 önjáró trolibusz beszerzése valósulhat meg  – közölte Steiner Attila, Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteken a Zöld Busz Mintaprojekt soproni projekindító eseményén.

Steiner Attila emlékeztetett, a Zöld Busz Program célja, hogy a következő tíz évben minél több nagyvárosban elektromos hajtású és szén-dioxid-kibocsátás mentes buszok honosodjanak meg. Cél a közösségi közlekedésben részt vevő autóbuszállomány cseréje a hazai buszgyártás ösztönzésével, az üzemeltetett buszok átlagéletkorának, a buszos közlekedés károsanyag-kibocsátási értékeinek és fenntartási, üzemeltetési költségeinek csökkentésével. Erre a következő tíz évben mintegy 35,9 milliárd forintot szán a magyar kormányzat. Az államtitkár szólt arról is, hogy a környezetkímélés mellett iparfejlesztési eleme is van a programnak, mert a kormány szeretné elérni, hogy a buszgyártásban 60%-ban belföldön készüljenek ezek a tisztán elektromos hajtású járművek.

A kormányzati program kínálta lehetőséggel az első pályázati eljárásban 11 pályázó, illetve konzorcium kívánt élni, az érintettek által benyújtott támogatási kérelmek összértéke megközelíti a 18,4 milliárd forintot. A tervek szerint ebből az összegből 123 elektromos autóbusz, és 4 önjáró trolibusz beszerzését támogatná az állam legfeljebb 80%-os intenzitással. Az autóbuszok jelentős hányadát, kereken 100-at, a Volánbusz állítaná forgalomba, Miskolc mellett Pécs a meglévő 10 elektromos autobusza mellé még további 8, Veszprém pedig 5 darab villanybuszt vásárolna.

Steiner Attila beszédében kitért arra is, hogy a kormány az elmúlt években majdnem 20 milliárd forintot költött az elektromos közlekedés elterjesztésének népszerűsítésére, amelynek legfontosabb alappillére a Zöld Busz Program.

Steiner Attila, Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára

Kiemelte, hogy a Zöld Busz Mintaprojekt demonstrációs szakasza lényegében egy tapasztalatszerzési lehetőség az önkormányzatok, illetve az általuk megbízott szolgáltatók számára a villanybuszok üzemeltetése, infrastruktúra-igényének kialakítása, menetrendbe állítása terén. Sopronban július 9-e óta közlekedik egy elektromos autóbusz, amelyet a BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft. bocsátott Sopron és a Volánbusz Zrt. rendelkezésre.

Steiner Attila a lokálisan nullemissziós buszok előnyéről szólva azt mondta, hogy kedvezőek a levegőminőség és a szállópor szempontjából, mert nincs károsanyag-kibocsátásuk és jelentősen csökken a zajterhelés is. Az eddigi tapasztalatok szerint egy busz egy hónap alatt 4911 kilogramm szén-dioxid-kibocsátást spórol meg, ezt a mennyiséget 71 fa tudná megkötni – mondta, hozzátéve, hogy éves szinten így egy busz majdnem 60 ezer kilogrammal kevesebb szén-dioxidot juttat a levegőbe.

A BYD villanybusz a Volánbusz üzemeltetésében állt szolgálatba, s a tesztüzem során az 1, 2, 3, 6, 7, 10, 12, 20 és 7B jelzésű viszonylatokon tűnik fel

A sajtótájékoztatón Krenner László,  a BYD Europe B.V. kelet-közép-európai értékesítési vezetője elmondta, hogy Sopronban augusztus 6-ig ingyenesen lesz használható a cég komáromi gyárában készült BYD K9UB típusú elektromos autóbusz. Kitért arra is, hogy a cég világszinten összesen már több, mint 65 000 elektromos autóbuszt értékesített, de az eladott vagy megrendelt járműveik száma Európában is eléri már a kétezret, ahol napjainkban 20 ország mintegy 100 városában utazhatunk a BYD lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású buszaival. A buszok mostanáig mintegy 87 millió utaskilométert teljesítettek az öreg kontinensen, miközben több, mint 93 ezer tonna szén-dioxidtól kímélték meg közvetlen környezetük levegőjét.

Veszprémi László, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési főigazgatója szólt arról, hogy 2018 óta 1070 újszerű busz állt forgalomba a társaságnál, így tavaly több mint 20 ezer tonnával csökkent a cég szén-dioxid-kibocsátása. Hozzátette, hogy idén 1665 új jármű beszerzését tervezik, jövő év végéig pedig a teljes állomány 40%-a újul meg. Jövőre nagyobb arányú beszerzés várható az alternatív meghajtású járművekből is, a tervek szerint 2022 végéig a jármű-állomány 4%-a lesz elektromos, vagy CNG hajtású autóbusz.

Fotók: MTI/Filep István

Címkék