Magazin

Újabb villanybuszokat vásárolna Pécs

Pécs már eddig is élen járt idehaza az elektromos buszközlekedés bevezetésében, hiszen a vidéki megyeszékhelyek első komolyabb darabszámú villanybusz-flottáját is itt állították üzembe. A Zöld Busz Program keretében a város most újabb nyolc darab tisztán elektromos hajtású autóbusz és az üzemeltetésükhöz szükséges töltőberendezések beszerzését tervezi. A konkrét eszközvásárlásáról szóló tendert pénteken írta ki a Tüke Busz Zrt., a baranyai megyeszékhely önkormányzati tulajdonú busztársasága.

Az ajánlati felhívás szerint 8 darab új, alacsonypadlós, kizárólag elektromos hajtással rendelkező, M3/I osztályú városi szóló autóbuszt szerezne be a társaság az autóbuszokkal kompatibilis – szabadtéren is telepíthető -, akár az összes busz egyidejű töltésére is alkalmas töltési infrastruktúra leszállításával és üzembe helyezésével együtt. A járműveknek egyazon gyártótól származónak, és ugyanolyan típusúnak kell lenniük. A pályázati kiírás értelmében a megajánlott busztípus hossza legfeljebb 13 000 mm lehet, és alapfeltétel a teljes hosszban alacsonypadlós (low floor) konstrukció, valamint a 2-2-2 ajtóképlet. A buszok minimális befogadóképességének (4 fő/m²-rel számolva) legalább 60 személyesnek kell lennie, ezen belül minimum 21 fix ülőhelyet kell biztosítaniuk az utazóközönségnek. A tender nem határozza meg kifejezetten az energiatárolók kapacitását, de a buszoknak képesnek kell lenniük legalább 250 kilométer megtételére még azelőtt, hogy az akkumulátoraik töltöttsége 20% alá csökkenne.

Az európai szabvány szerinti, CCS (Combined Charging System) rendszerű villamos töltőberendezések tekintetében legalább 100 vagy 150 kW teljesítményű, egyenáramú (DC) töltőállomások biztosítása az elvárás az ajánlatkérő részéről. A minimálisan 100 kW csúcsteljesítményű töltőberendezéseknek több csatlakozó párhuzamos működése esetén is külön-külön, egy időben is képesnek kell lenniük csatlakozónként 100 kW töltési csúcsteljesítmény leadására. A legalább 150 kW csúcsteljesítményű egységeknek több csatlakozó párhuzamos használata esetén, csatlakozónként külön-külön egyidejűleg minimum 75 kW töltőteljesítményt kell biztosítaniuk, kétfejes töltőknél pedig egy töltőfej használatakor a 150 kW-ás csúcsteljesítmény leadása az elvárás. A töltőinfrastruktúrának képesnek kell lennie valamennyi autóbusz párhuzamos (egyidejű) töltése esetén is legfeljebb 5 óra alatt 100%-os töltöttségig tölteni az egyes járműveket.

A pályázatok elbírálása során nem a megajánlott vételár az egyetlen odaítélési kritérium: a bíráló bizottság figyelembe veszi a teljes járműgaranciát és akkumulátor-élettartam garanciát, az álló- és ülőhelyek számát, valamint a buszok energiafogyasztását az UITP SORT 2 előíráson alapuló fogyasztásmérések alapján.

Fontos kiemelni, hogy az eljárás ún. feltételes közbeszerzés, amely részben saját, részben pedig pályázati forrásból valósulna meg a Zöld Busz Program keretében. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy eredményes közbeszerzési eljárás esetén csak akkor kerülhet sor szerződéskötésre, ha a beszerzés finanszírozását biztosító pályázati igény támogatást nyer. Ellenkező esetben az ajánlatkérő eredménytelenné nyilváníthatja a tendert. A pályázatokat 2021. február 5-ig lehet beadni. Az autóbuszok leszállítását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a szerződés hatályba lépésétől számított 12 hónapos időtartam alatt kell(ene) teljesítenie a nyertes ajánlattevőnek.

A címlapkép illusztráció, forrás: Tordai Attila

Címkék