Kitekintő

Iveco e-Way villanybuszokkal épít zöld flottát Ingelheim

Nyolc darab Iveco e-Way villanybusz beszerzéséről döntött a Németország nyugati részén található, borászatáról híres Ingelheim városa. A valamivel több, mint 35 ezer lakosú település az országban elsőként kizárólag lokális emisszió nélküli, tisztán elektromos hajtású autóbuszokkal biztosítja majd a helyi közszolgáltatást – legalábbis a menetrend nagy részében. Az új járműveket a Transdev Group helyi leányvállalataként működő INGmobil GmbH üzemelteti majd.

A négy nappali és két éjszakai járatot fenntartó INGmobil a jövőben szinte kizárólag elektromos autóbuszokat üzemeltet majd, egyedül az iskolai csúcsidőszakokban, mentesítő járatként kapnak szerepet belső égésű motorral hajtott típusok, igaz, ezek is Euro 6-os környezetvédelmi besorolással rendelkeznek. Számos más német önkormányzathoz hasonlóan Ingelheim vezetése is célul tűzte ki, hogy a város belátható időn belül CO2-semlegessé váljon. Dr. Christiane Döll környezetvédelemért felelős városi tanácsos a zéró emissziós buszok mostani beszerzését az ehhez vezető folyamat „nagykövetének” nevezte. A zöld közlekedésnek persze ára is van: az INGmobil darabonként 590 500 eurós, azaz átszámítva közel 212,5 millió forintos vételáron szerzi be az új Iveco villanybuszokat – azonos méretű dízelmotoros autóbuszt ennek a harmadáért is lehet kapni.

Az Iveco helyi képviselete szeptember óta ezzel a háromajtós, faceliftes demóbusszal turnézik Németországban

A 12 060 mm hosszú elektromos buszokat a tervek szerint 2021 októberében, illetve novemberében szállítja majd az Iveco Bus. Ezt követően kezdődhet meg a járművek széleskörű tesztüzeme a városban, utasforgalomban pedig várhatóan 2022 első negyedévétől lehet majd találkozni az új szerzeményekkel. Az energiaellátást biztosító töltőállások kiépítését várhatóan 2021 közepén kezdik meg az ingelheimi vasúti pályaudvar autóbusz-parkolójában, erre további 1,45 millió eurót különítettek el. A buszok nyolc modulból álló Forsee Power akkumulátorcsomaggal érkeznek majd – hat egység a tetőre, kettő pedig a jármű végébe kerül -, amellyel a gyártó kb. 300 kilométeres hatótávot garantál. Egy ugyanilyen akkupakkal szerelt Heuliez GX 337 ELEC villanybusz egyébként tavaly októberben 527 kilométeres hatótáv-rekordot állított fel, igaz, nem városi forgalomban, hanem az Iveco Magirus ulmi tesztpályáján.

A 2019-es brüsszeli Busworld kiállításon bemutatott, a német piacon idén szeptember óta elérhető Iveco e-Way típuscsalád a szintén a CNH Industrial cégcsoporthoz tartozó francia Heuliez régebb óta kapható GX sorozatú villanybuszainak klónja. Az Iveco logós változat az eredetihez hasonlóan Franciaországban, az Heuliez rorthais-i üzemében készül, és a gyártó közlése szerint 100%-ban európai terméknek minősül. A típusból korábban az eredeti márkanév alatt is adtak el példányokat Németországban, a jövőben viszont várhatóan az anyacég szerepvállalása lesz a domináns, bár a német híradásokban egyelőre „Iveco Heuliez GX 337” néven emlegetik Ingelheim leendő buszait.

Az ingelheimi városi tanács nem csak a szolgáltatás színvonalának emelésével szeretné a közösségi közlekedés használatára ösztönözni a lakosságot: nemrég egyhangúlag döntöttek arról, hogy 2021-től kezdve péntekenként este 8 órától, valamint hétvégente, munkaszüneti napokon, illetve éjszakánként ingyenesen lehet majd igénybe venni a INGmobil buszjáratait.

Fotók: Iveco Bus

Címkék