Kitekintő

Húsz darab Solaris hidrogénbuszt vásárol a holland Connexxion

Szépen alakulnak a Solaris Bus & Coach hidrogén tüzelőanyag-cellás hajtásrendszerrel szerelt autóbuszának eladásai: a Solaris Urbino 12 Hydrogenre egy újabb, 20 darabos megrendelés érkezett, ezúttal Hollandiából. Pontosan egy hónapja számoltunk be arról, hogy a típus vásárlóinak listájára a dél-tiroli (Olaszország) Bolzano után két német város, Köln és Wuppertal is feliratkozott.

A jelek szerint kiváló időzítéssel lépett piacra hidrogénhajtású autóbuszával a Solaris – a tavaly júniusban, a stockholmi UITP kongresszuson bemutatott, majd októberben a brüsszeli Busworld 2019 seregszemlén is kiállított típus megrendelései eddig ugyanis kimondottan ígéretesnek látszanak. A bolechowói buszgyártó március végén újabb üzletnek örülhetett, ezúttal a Transdev csoporthoz tartozó, Hollandia legnagyobb közlekedési vállalatának számító Connexxion vállalattal kötött egy 12 éves átfogó karbantartási szerződést is magába fogló megállapodást 20 darab hidrogén tüzelőanyag-cellás hajtásrendszerrel felszerelt, elővárosi kivitelű Urbino 12 Hydrogen leszállításáról. Ezzel rövid idő alatt 57 darabra gyarapodott a típus rendelésállománya, amely a következőképpen alakul: a bolzanói Società Bus Servizi D`Area (SASA) 12, az RVK Köln 15, a WSW Wuppertal 10, a Connexxion pedig 20 példányt állít forgalomba a lengyel hidrogénbuszból. A tervek szerint a Connexxion hidrogénüzemű Urbinói 2021 év végén állnának forgalomba Dél-Holland tartományban, Hoeksche Waard és Goeree-Overflakkee szigeteken.

A Solaris legújabb alternatív hajtású városi típusa a tavaly nyáron megrendezett stockholmi UITP 2019 kiállításon mutatkozott be először

A károsanyag-kibocsátás szempontjából nullemissziósnak tekinthető járművekben ezúttal is a kanadai Ballard Power Systems üzemanyagcellás hajtásrendszere fog dolgozni, mozgatásukról a jól ismert ZF AVE 130 típusú kerékagymotoros portálfutómű gondoskodik majd. A beépített villamos vontatómotorok legnagyobb teljesítménye egyenként 125 kW, maximálisan leadható nyomatékuk 2 x 485 Nm. Az autóbuszok mintegy 350-400 kilométert lesznek képesek megtenni a hidrogéntartályok egyetlen feltöltésével – ez a hatótáv egyébként részében már megfelel a hagyományos meghajtású városi/elővárosi autóbuszok napi futásteljesítményének. A tető elején sorakozó öt darab, egyenként 312 liter térfogatú újgenerációs kompozit tartályban összesen 36,8 kg hidrogéngáz tárolható az autóbuszos felhasználásra jellemző 350 bar nyomáson. A buszokban az elsődleges meghajtást a tüzelőanyag-cellából származó villamos energia adja, míg a rendszerben pufferként szolgáló, viszonylag kis kapacitású (29 kWh) Solaris High Power akkumulátor csak másodlagos, támogató funkciót lát el, főként a gyorsítások segítésénél és a fékezési energia visszanyerésénél kap szerepet.

A Connexxion az autóbuszok mindegyikét hagyományos visszapillantó tükrök helyett MirrorEye digitális tükörhelyettesítő rendszerrel rendelte meg. Az 1-2-0 ajtóelrendezésű buszok 93 személy szállítására lesznek alkalmasak, közülük 37-en ülve utazhatnak. A ma már alapvetőnek számító légkondicionáló és fejlett audiovizuális utastájékoztató rendszer mellett a buszokról nem hiányoznak majd az olyan kényelmi extrák sem, mint a fedélzeti WiFi és a mobil eszközök töltésére alkalmas USB-csatlakozók.

Fotók: Solaris Bus & Coach

Címkék