Magazin

Május végéig Zalegerszegen tesztelik az országban turnézó Solaris hidrogénbuszt

A főváros vonzáskörzetében közlekedő hidrogén-üzemanyagcellás CaetanoBus mellett 2024 májusában Zalaegerszeg helyi közlekedésében is egy hidrogénhajtású autóbuszt tesztel a Volánbusz. A lengyel Solaris Urbino 12 hidrogénbuszának zalaegerszegi próbaüzemére egy éven át tartó demonstrációs mintaprojektjének keretében kerül sor. A járművel, amely Európa egyik legkelendőbb üzemanyagcellás buszának számít, Zalaegerszeg mellett Debrecenben, Miskolcon, Kecskeméten, Kaposváron és Győrben találkozhatnak az utasok.

A Solaris Urbino 12 hydrogen május 30-ig közlekedik Zalaegerszeg menetrend szerinti járatain. Ezt követően a hivatalos ütemterv szerint Győrbe látogat majd egy hónapra, ezek után pedig az év végéig újra bejárja a fentebb felsorolt helyszíneket annak érdekében, hogy eltérő időjárási körülmények között lehessen működési tapasztalatokat gyűjteni a járművel. Ugyanezen mintaprojekt keretében egyébként a Volánbusz egy CaeatanoBus H2.City Gold hidrogénbuszt is tesztel, amellyel a Kelenföldi pályaudvar és Szigethalom között lehet találkozni.

A 12 méter hosszú, háromajtós kivitelű, 2-2-2 ajtóelrendezésű, összesen 89 utas szállítására alkalmas Solaris hidrogénbusz hajtásláncának legfontosabb elemei a 350 bar üzemi nyomású Hexagon Agility tartályegység, a Ballard Power Systems által szállított 70 kW teljesítményű üzemanyagcella, a rendszerben pufferként szolgáló 30,47 kWh kapacitású Solaris High Power lítium-titanát-oxid (LTO) vontatási akkumulátor, valamint a 2 x 125 kW csúcsteljesítményű kvázi-kerékagymotoros ZF AxTrax AVE hajtott portálfutómű. A busz a tetőn elhelyezett, összesen 1560 liter össztérfogatú  hidrogén tartályegység egyszeri feltöltésével 350-400 kilométert képes megtenni.  Az egyetlen melléktermék, amely a busz működése során keletkezik, a kipufogócsövön át távozó, körülbelül 55 °C-os vízgőz. A zalaegerszegi tesztidőszak ideje alatt a jármű folyamatos üzemanyag-ellátásáról a Volánbusz helyi telephelyén a Messer Hungarogáz Kft. gondoskodik, amely egy mobil hidrogéntöltő-egységet biztosít a projekthez.

A Solaris, amely nemregiben összesen ezer darab 70 kW teljesítményű FCmove-HD és 100 kW-os FCmove-HD+ tüzelőanyagcella modult vásárolt a kanadai Ballardtól, jelenleg abszolút piacvezető a hidrogénbuszok szegmensében, eddig már közel 200 darab hidrogénhajtású autóbuszt szállított le 10 európai ország 24 városába. A cég piaci részesedése 2023-ban elérte a 44,5%-ot. A gyártó a következő évekre nagyszámú rendelésállománnyal rendelkezik a hajtásrendszert illetően; az eddig átadott 200 autóbuszt mellett további 535 hidrogénüzemű jármű leszállítására van megbízása a 2026-ig terjedő időszakra vonatkozóan. A politikailag erősen támogatott üzemanyagcellás buszok iránti növekvő kereslet kielégítése és a termelési kapacitás növelése érdekében a Solaris nemrég egy új hidrogén csarnokot is létesített, ami a cég hidrogén- és CNG-buszgyártásának szíve lesz.

Fotók: Volánbusz

Címkék