Magazin

Százhatvan önjáró trolibuszt szerezne be a Budapesti Közlekedési Központ

A 2025-27-től esedékes „Trolibusz járműbeszerzés IV. ütem” néven futó projekt keretében összesen 160 darab, kisegítő akkumulátoros önjáró képességgel is rendelkező trolibusz beszerzésére hirdetett nyílt tárgyalásos közbeszerzési eljárást a Budapesti Közlekedési Központ. A tenderkiírás szerint a BKK a trolibuszokat egy keretmegállapodás részeként szerezné be, csuklós és szóló járműveket egyaránt.

A majdani nyertessel megkötendő beszerzési megállapodás keretében a közlekedésszervező 160 darab, 100%-ban alacsonypadlós, a flotta homogenitásának megtartása érdekeben azonos típuscsaládba tartozó, új, felsővezeték nélküli utasforgalmi üzemre alkalmas hajtásrendszerrel rendelkező csuklós és szóló trolibuszt szerezne be a kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt. A vásárlás a járművek helyszínre szállítása mellett tartalmazza a helyszíni próbaüzem lebonyolítását, az előírt engedélyek beszerzését (típusengedélyeztetések, forgalomba helyezési engedélyeztetés) és a kezelőszemélyzet betanítását is. A keretmegállapodás szóló és csuklós járművek bármilyen arányú lehívására lehetőséget biztosít; egy lehívás keretében legalább 10 jármű megrendelése szükséges. Az ajánlatkérő 40 darab (16 darab szóló és 24 darab csuklós) troli megrendelésére vállal kötelezettséget.

A felhívás szerint a megajánlott szóló járművek legfeljebb 12,75, a csuklósok pedig legfeljebb 18,75 méteresek lehetnek. A legalább 62 fő befogadóképességgel rendelkező szóló és a legalább 102 fő befogadóképességgel rendelkező csuklós trolibuszokat legalább 15 és legfeljebb 25 kilométeres önjáró üzemet biztosító vontatási akkupakkal kell felszerelni.

A nyertes ajánlatot elsősorban az ár fogja meghatározni.  Az ajánlatok értékelésénél a szerződéses ajánlati ár 80%-os, a minimum 48 hónapos garanciaidőn felüli többletjótállás időtartama  és a járművek önjáró képessége pedig 10-10%-os súllyal szerepel majd. A tender első szakaszában a részvételi jelentkezéseket március 25-ig lehet benyújtani.

Címkék