Kitekintő

Már utasokkal próbáznak Prága duplacsuklós Solaris Trollinói

A következő hetekben folyamatosan érkeznek Prágába a Solaris-Škoda konzorciumától annak a 20 darabos duplacsuklós troliflottának a tagjai, amelyet a cseh főváros közlekedési társasága 2024 első felében fog forgalomba helyezni az 59-es jelzés alatt futó, a Nádraží Veleslavín és a Prága-Václav Havel repülőtér között közlekedő expressz reptéri viszonylaton, melynek kapacitása a 24,7 méteres, önjárásra is képes trolibuszok forgalomba helyezésével 30%-kal fog majd nőni.

Az első prágai rendeltetésű Trollino 24-es novemberben érkezett meg a cseh fővárosba, ahol a típus engedélyezési eljárásának részeként már december közepén teljesítette az utasok nélküli tesztfutásokat, most pedig már az utasokkal történő 15 ezer kilométeres próbaüzemét futja az 58-as trolivonalon, ami várhatóan 2-3 hónapot vesz majd igénybe. A flotta második tagja a napokban érkezett meg Prágába, s hamarosan ez a kocsi is megkezdi próbaköreit az 58-as vonalon. A teljes flottát 2024 februárjáig kell leszállítani a gyártónak, s az átadások befejezésével egyidőben készül el a felsővezetékes infrastruktúra is, így ha minden a tervek szerint alakul, a trolibusz-forgalom 2024 első negyedévében indulhat meg a prágai repülőtérre.

Az 59-es reptéri viszonylat villamosításához szükséges 600 V-os vontatási feszültségű felsővezeték a Nádraží Veleslavín végállomás és a repülőtér 3-as terminálja között kerül kiépítésre egy 11,6 kilométer hosszú szakaszon, azaz a kivitelezési munkálatok a teljes nyomvonal mintegy 50%-át érintik. A duplacsuklós trolibuszok a 3-as terminál épülete és a reptéri végállomás között fognak önjáró üzemmódban, azaz a beépített LTO vontatási akkumulátorokra hagyatkozva közlekedni. A járművek energiatárolóinak feltöltésére az In-Motion-Charging, azaz menet közbeni töltés mellett a viszonylat két végállomásán, a reptéren és a Nádraží Veleslavín megállóhelyeken létesített töltőállomásokon keresztül is lesz lehetőség.

A lengyel Solaris bolechowo-i gyárában készült Trollino 24 karosszériákba a Škoda szállította az elektromos hajtásrendszer komponenseit. A teljes utasterheléssel 38 tonnát nyomó, 24,7 méter hosszú trolibuszok akár 180 fő egyidejű befogadására is alkalmasak lehetnek, s fedélzetükön 20%-kal több ülő- és 50%-kal több állóhelyet kínálnak mint a hagyományos csuklós társaik. A típus egyébként ugyanolyan manőverezőképességgel rendelkezik, mint egy 18 vagy 18,75 méter hosszú hagyományos csuklós, ugyanis a kormányzott D tengelynek köszönhetően szinte ugyanazon az íven el tud kanyarodni mint az „egycsuklósok”. A járművek önjárási képességét, ami akár 10 kilométer is lehet, a második kocsitest tetejére szerelt, két modulból álló, 58 kWh összkapacitású lítium-titanát-oxid akkupakk biztosítja.

 

Címkék