Kitekintő

Újabb 238 darab Iveco Crossway a szardíniai ARST részére

Egy korábbi tendergyőzelmet követően összesen 238 darab normálpadlós Iveco Crossway helyközi autóbuszt szállít a Szardínia szigetén működő, a városi és helyközi buszjáratok üzemeltetése mellett a vasúti ágazatban is érdekelt ARST közlekedési társaság részére az Iveco Bus. A tekintélyes létszámú kontingensből az elmúlt hónapokban 144 kocsi már megérkezett rendeltetési helyére, a fennmaradó 94 darabot idén júniusig adják át.

Az Európa-szerte nagy népszerűségnek örvendő, kedvező árfekvésű Crossway sorozat nem ismeretlen az ARST flottájában, 2018-ban például egy 61 darabos tételt állított forgalomba a társaság a mostanival közel azonos felszereltséggel, ám eltérő erőforrással és két különböző hosszváltozatban.

A szardíniai közlekedési társaságnak ezúttal a Crossway típuscsalád 12 méter hosszú, normálpadlós, Euro 6-os emissziós normát teljesítő 360 lóerős (265 kW) Iveco Cursor 9 dízelmotorral és automata sebességváltóval szerelt, M3/II osztályú kivitelét szállítja az Iveco Bus. Az 1-2-0 ajtóképletű, 860 mm padlószintű autóbuszok a második ajtónál elektropneumatikus kerekesszékes lifttel is el vannak látva a mozgáskorlátozottak akadálymentes bejutása érdekében. A fedélzeten 51 darab dönthető háttámlás, a vandálok mesterkedéseinek ellenálló szövettel borított utasülést helyeztek el, a felszereltségben pedig többek között korszerű utastájékoztatás, biztonsági kamerarendszer, geolokáció, utasszámláló berendezés, valamint az immár kötelezően előírt fedélzeti tűzelfojtó rendszer is megtalálható.

Az új járműveket elsősorban diákok által igénybe vett útvonalakon használják majd, javítva ezzel az oktatási célú ingázás körülményeit regionális szinten.

Címkék