Magazin

Csengerbe érkezett a legújabb hazai Iveco Crossway iskolabusz

A jelek szerint Magyarországon iskolabuszként terem a legtöbb babér az Iveco Bus népszerű elővárosi-helyközi típusának: a tiszabecsi, csaholci és nyírbogáti kisdiákok után hamarosan a csengeri Makovecz Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is birtokba vehetnek egy Iveco Crossway Line autóbuszt.

A jármű hosszú időre megoldhatja az iskola utaztatással kapcsolatos gondjait

Az Iveco haszongépjárművek hazai vezérképviselete, a Danube Truck Magyarország Kft. a tavalyi évben összesen három eredményes közbeszerzési eljárás folyományaként egy-egy 12 méter hosszú, normálpadlós Iveco Crossway Line-t szállíthatott a Tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Csaholci Általános Iskola, valamint a nyírbogáti Vántus István Általános Iskola részére nettó 55,5 millió forint (bruttó 70 538 340 forint) értékben. Az importőr most egy újabb hasonló pályázatot nyert el – immáron sorban a negyediket -, ezúttal is a Mátészalkai Tankerületi Központ részéről, így hamarosan a csengeri Makovecz Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is egy vadonatúj Crossway fedélzetén tehetik meg az iskolához vezető utat. Az 55 személyes, normál padlószintű autóbusz vételára nettó 57,9 millió forint. Az új iskolabuszt Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, 8,7 literes, 360 lóerős (265 kW) Iveco Cursor 9 Hi-SCR erőforrással szállította a hazai Iveco képviselet. A jármű beszerzése az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) iskolafejlesztési programjának részét képezi.

Az 55 személyes Iveco Crossway április utolsó napján érkezett Csengerbe

A korábban Irisbus márkanév alatt forgalmazott, a csehországi Vysoké Mýto-ban található egykori Karosa-gyárban készülő Iveco Crossway sorozat az egyik legsikeresebb helyközi autóbusztípusnak számít Európában: 2006-os piaci bevezetése óta több, mint 40 000 darab talált gazdára belőle dízelmotoros és sűrített földgáz (CNG) üzemű hajtással, alacsony belépésű (low entry), illetve normál padlómagasságú verzióban. Érdekesség, hogy Crossway Pop néven a típusnak létezik kimondottan gyermekszállításra ajánlott kivitele is, ám a hazai beszerzéseken eddig minden esetben az elsősorban rövidebb távú vonaljárati felhasználásra szánt Line fantázianevű változat lett a befutó.

Fotók: Csenger Város Önkormányzata

Címkék