Kitekintő

Rekordmegrendelést kapott elektromos buszokra a Wrightbus

Összesen 193 tisztán elektromos hajtású városi autóbuszt szállíthat a Wrightbus a FirstGroup buszos divíziója számára, amely az angol vidéki városok buszközlekedésének elektromos alapokra helyezését célzó, a magyar Zöld Busz Programhoz hasonló Zero Emission Bus Regional Area (ZEBRA) kezdeményezés részeként, helyi önkormányzatokkal együttműködésben szerzi be a járműveket. Ez az eddigi legnagyobb egyesült királyságbeli villanybusz-megrendelés, amely nem Londonból érkezik.

Az összesen 81 millió angol font, azaz átszámolva több, mint 37,75 milliárd forint értékű beruházáshoz 43 millió fontot a First Bus saját forrásból biztosít, amihez az angol közlekedési minisztérium további 38 millió font támogatást nyújt. A program keretében megvásárolandó járműveken öt angol város osztozik majd. A legtöbb új villanybuszt, szám szerint 68 darabot Leicester kapja, 34 járművel bővül Portsmouth flottája, 32 példány jut Leeds városának, Norwich a tervek szerint 15 kocsival gazdagodik, a fennmaradó 44 elektromos autóbusz pedig York járműállományát gyarapítja majd – ez utóbbival nem mellesleg elszállni látszik a buszos fejlesztéseit egyelőre leállító, de állítólag folytatni kívánó Arrival eddigi egyetlen biztosnak tűnő angliai megrendelése is.

A rendelésállomány kétféle lokálisan zéró emissziós modellből, a tavaly bemutatott egyszintes GB Kite Electroliner BEV és az emeletes StreetDeck Electroliner BEV típusokból tevődik össze, utóbbit a Wrightbus nemes egyszerűséggel a világ leghatékonyabb emeletes villanybuszaként jellemzi. Maga a gyártó nem közölte ugyan a pontos eloszlást, de az angol routeone szakportál értesülései szerint 167 darab 11,6 méter hosszú, illetve hat darab 10,9 méteres GB Kite érkezésére lehet számítani, a maradék 20 jármű emeletes lesz. Az egyszintes szóló buszokba 340 kWh, az emeletesekbe pedig 454 kWh összkapacitású Forsee Power lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) akkupakk kerül.

A most megrendelt, az észak-írországi Ballymenában gyártandó járművek leszállítását 2023 márciusában kezdi meg a Wrightbus. Az átadásokat két éven belül kell teljesíteni, ekkorra a First Bus lokálisan zéró emissziós járműveinek száma jóval 500 fölé gyarapodik majd. A társaság célkitűzése, hogy 2035-re kizárólag tisztán elektromos hajtású városi autóbuszokat üzemeltessen.

A 2019-es csődhelyzet óta egyre jobban magára találó Wrightbus az idei első félévben 81 új elektromos autóbuszt adott át partnereinek Európában, amivel a kilencedik helyre lépett elő a buszgyártók között ezen a téren. A korábban szinte kizárólag brit érdekeltségű, baloldali közlekedésű országok piacaira termelő észak-ír buszgyártó az utóbbi időben már kontinentális megrendeléseket is elkönyvelhet.

Címlapkép: Wrightbus

Címkék