Kitekintő

Húsz eCitarót állít forgalomba Drezda

Idén összesen 20 darab Mercedes-Benz eCitarót állít forgalomba a Dresdner Verkehrsbetriebe közlekedési társaság Drezdában. A tavaly megrendelt flotta első 13 példánya már meg is érkezett a közlekedési céghez, s a fennmaradó 7 kocsi is hamarosan befut a városba, várhatóan még augusztus végéig. A 20 autóbusz 17,4 millió euróba, a depói és a végállomási töltési infrastruktúra kiépítése pedig 5,7 millió euróba került; a beruházáshoz a város 5,9 millió eurós önereje mellé támogatásként 4,8 millió eurót az Európai Regionális Fejlesztési Alap, 9,6 millió eurót a Szövetségi Gazdasági és Klímavédelmi Minisztérium és  2,8 millió eurót a Szász Gazdasági Minisztérium biztosított.

A flotta már leszállított tagjai éles üzemben augusztus 9-e óta bizonyítanak a városban, 11 csuklós a Drezda belvárosán keresztül haladó, 22 kilométer hosszú 68-as, két szóló pedig a város külső kerületeiben közlekedő 81-es számú, 9,5 kilométeres vonalhosszúságú viszonylaton. A járműveket közel két hónapon keresztül tesztelték a közlekedési társaság szakemberei, ez idő alatt több mint 20 ezer kilométert tettek meg gond nélkül.

A járművek a DVB számításai szerint évente 875 tonnával csökkentik közvetlen környezetükben a CO2-kibocsátást (Fotó: bild.de)

Az autóbuszok – mind a szólók mind pedig a csuklósok – a tesztek alatt szerzett tapasztalatok alapján legrosszabb esetben minimálisan 120 kilométer tudnak megtenni egyetlen feltöltéssel a hegyvidéki jellegű vonalakon. Az energiatárolásról a terjedelmes, 20,6 tonna saját tömegű kocsik esetében egy 10 modulos, 330 kWh összkapacitású nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) kémiát használó Akasol akkumulátorcsomag gondoskodik. A szóló, 13,8 tonnás eCitarókba ugyanúgy az Akasol második generációs NMC akkupakkja került, viszont abból csak a 8 egységből álló, 270 kWh-ás változat. Az akkumulátorok hasznosítható energiatartalma a csuklósoknál 255 kWh, a szólóknál pedig 204 kWh körül alakul, azaz a járművek a teljes akkukapacitás közel 80 százalékával gazdálkodhatnak. Az autóbuszokat pantográfos töltési megoldással is felszerelték, az energiatárolók újratöltése a depóban éjszaka maximum 150 kW-os, napközben a végállomásokon pedig akár 300 kW-os töltési teljesítménnyel is történhet. A töltést a buszokban SmartCharge vezérlőrendszer optimalizálja; a diagnosztikai rendszer folyamatosan felügyeli az akkumulátorokat és meghosszabbítja azok élettartamát.

A buszokat Sideguard Assist holttérfigyelő kanyarodási asszisztenssel és Preventive Brake Assist (PBA) nevű aktív fékasszisztens segédrendszerrel is felszerelték

Mindkét kivitel mozgatását a ZF AxTrax AVE portálhídjába integrált, kerékagy közelében elhelyezett HUB-motor biztosítják, a csuklósok esetében viszont nem csak a C, a B-tengely is hajtott. Az utastér hűtéséről-fűtéséről a hajtáslánc vízkörébe kötött CO2 (R744) hűtőközeges hőszivattyús klímaberendezés gondoskodik. Mivel berendezés rendkívül alacsony hőmérsékleten kis hatásfokkal dolgozik, a járműveket ellátták fűtőolajjal, vagy szintetikus tüzelőanyaggal üzemelő kiegészítő fűtőkészülékkel is.

Címlapkép: mdr.de

Címkék