Kitekintő

Extrahosszú csuklósokat állítana forgalomba a Storstockholms Lokaltrafik

A közép-svédországi Stockholm megye regionális hatáskörű közlekedésszervezője, a Storstockholms Lokaltrafik (SL) a stockholmi közösségi közlekedés vonzóbbá tétele és a zsúfoltság csökkentése érdekében nagy befogadóképességű, 21 méteres autóbuszok forgalomba állítását fontolgatja a svéd fővárosban. Az SL első körben Svédország legforgalmasabb vonalán, a belvárosi 4-es számú fővonalon vetné be az extrahosszú csuklósokat.

Az SL tanulmánya szerint a nagyobb utaskapacitású járművek forgalomba helyezésével csökkennének a torlódások a 4-es jelzésű viszonylaton, lerövidülne a menetidő, és nem utolsó sorban a járművek is kevésbé lennének zsúfoltak. A vonalat jelenleg 18,75 méteres csuklós autóbuszok szolgálják ki, ezeket váltanák le a 21 méter hosszú kocsik, amelyeket kizárásos alapon a Mercedes-Benz szállítana majd, ugyanis a piacon a német gyártón kívül jelenleg csak a török Otokar kínál hasonló járművet. Az SL-nél szóba jött duplacsuklós, 24 méteres autóbuszok beszerzése is, de a magas beszerzési és üzemeltetési költségek miatt ezt gyorsan el is vetették, már csak azért is, mert az extrahosszú négytengelyes csuklósok befogadóképessége a szervezet szerint közel azonos a duplacsuklósokéval.

Svédországban nem példátlan a 18,75 méternél hosszabb, két merev járműtestből álló csuklós autóbusz üzembe helyezése, a Transdev Sverige AB közlekedési vállalat ugyanis Göteborgban 21 példányt már forgalomba állított 2020 decemberében a Mercedes-Benz CapaCity második generációjának 21 méter hosszú, L típusjelű változatából. Mivel a Transdev és a göteborgi Västtrafik közlekedésszervező már korábban kitaposták az utat a négytengelyes nyújtott csuklós autóbuszok utasforgalomban történő használatához, így az SL-nek már csak a Svéd Közlekedési Ügynökség engedélyét kell megszereznie a járművek közforgalmú üzemeltetéséhez. Svédországban alapvetően nem közlekedhetnek ilyen jellegű csuklós autóbuszok, ez alól kivételt csak azok a városok képezhetnek, amelyek önkormányzata rendelkezik a Svéd Közlekedési Ügynökség külön engedélyével. Jelenleg az egyetlen ilyen város Göteborg, és mindössze egy busztípus rendelkezik ezzel a jóváhagyással, mégpedig a Mercedes-Benz négytengelyes városi csúcsmodellje.

A CapaCity sorozat L változata alapesetben 191 utasnak tud a fedélzetén helyet biztosítani. A típus 20 995 mm-es hossza ellenére nem számít rekordernek a svédeknél, hiszen az országban ennél is hosszabb, 24 méteres duplacsuklós buszok közlekednek Malmöben, de korábban Göteborg is használt ilyen járműveket, természetesen csak külön engedéllyel.

A képek illusztrációk, forrás: Daimler Buses

Címkék