Kitekintő

Svéd rekordmegrendelést teljesített a Daimler Buses

Összesen 112 darab új autóbuszt szállított a svéd Mohlins Bussar társaság részére a napokban a Daimler Buses. Az üzlet érdekessége, hogy ez a cégcsoport valaha volt legnagyobb darabszámú megrendelése a skandináv országból, ráadásul úgy, hogy nem városi, hanem helyközi buszokról van szó. A tekintélyes létszámú flotta két típusból áll össze: az állomány gerincét 106 példánnyal a Mercedes-Benz strapabíró „mindenese”, az Intouro adja, amit további hat darab MultiClass sorozatú, alacsony belépésű Setra S 416 LE Business egészít ki. A járművek megrendelője további két alvállalkozóval, a Gimo Buss & Taxi és a Högbergs Bussresort cégekkel közösen üzemelteti majd a frissen beszerzett autóbuszokat 2021 januárjától a Stockholmtól északra fekvő Uppsala län régióban.   

Úgy tűnik, hogy a közismert mondás, miszerint jó az öreg a háznál, a Daimler-csoport helyközi buszai esetében is megállja a helyét. Mindkét típus esetében kifutó, vagy ahhoz közel álló modellről van szó: az Intouro utódja idén ősszel mutatkozott be, és a pletykák szerint a Setra MultiClass sorozatának jelenlegi generációja is az utolsókat rúgja már, jövőre nagy valószínűséggel bemutatkozik a következő nemzedék.

A most átadott járműveket elsősorban iskolabuszként használják majd, de menetrend szerinti helyközi járatokon is találkozhat velük a helyi utazóközönség. Az új buszok közös vonása a hárompontos biztonsági övvel szerelt utasülések közötti nagyvonalú, 710 mm-es távolság, ami jócskán meghaladja a kategóriában minimálisan előírt 680 mm-es értéket. Az 1-2-0 ajtóképletű, normálpadlós Intourókat kerekesszékes lifttel is felszerelték, az alacsony belépésű, a második ajtónál kihajtható rámpával rendelkező Setráknál erre értelemszerűen nem volt szükség. Szintén a buszok általános felszereltségnek része a szélvédő mögötti forgalomfigyelő-, illetve a tolatókamera, valamint a skandináv térségben megszokottnak számító alkoholzár, ami megakadályozza, hogy a járművezető ittas állapotban indítsa el az autóbuszt.

Az azonos műszaki alapokon osztozó kanárisárga autóbuszok mindegyikébe a Mercedes-Benz hathengeres, 7,7 literes OM 936 jelű dízelmotorját építették, 299 lóerős (220 kW) kivitelben – egyébként ugyanezt találjuk a hazai gyártású ITE Reform 500 LE autóbuszokban is. A fenntartható közlekedés jegyében a buszok hagyományos gázolaj helyett hidrogénezett növényi olajat (hydrotreated vegetable oil, HVO) használnak tüzelőanyagként. A motor nyomatékát nyolcfokozatú Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift automataváltó továbbítja a hátsó kerekekhez.

A ljusdahl-i székhelyű Mohlins Bussar privát vállalkozás a Mercedes-Benz helyi törzsvásárlói közé tartozik, a társaság eddig főként turistabuszokból álló flottájának mintegy felét teszik ki a háromágú csillagot viselő típusok. A felek szerint a hosszú ideje fennálló együttműködés nem csak a termékek minőségének, hanem az EvoBus svéd képviselete által biztosított, magas szintű after-sales szolgáltatásoknak is köszönhető. A Daimler Buses a turistabusz-piac mellett a vonaljárati szegmensben igyekszik is erősíteni pozícióit a skandináv országokban, ennek része a mostani szállítás is.

Fotók: Daimler Buses

Címkék