Kitekintő

Összesen 19 új Setra autóbuszt vett át a Geldhauser

Egy híján húsz darab vadonatúj Setra gyártmányú autóbusszal bővítette állományát a családi vállalkozásként működő bajor Geldhauser Linien- und Reiseverkehr GmbH & Co. KG társaság. A hofoldingi székhelyű üzemeltető a német prémiummárka teljes termékpalettájáról válogatott, az elővárosi-helyközi forgalomra szánt alacsony belépésű modellektől kezdve egészen a kínálat csúcsát megtestesítő S 531 DT emeletes utazóbuszig.

A mostani beszerzés fő látványosságát kétségkívül az a hat darab Setra S 531 DT emeletes autóbusz jelenti, amelyeket decemberben vett át személyesen Martin Geldhauser, a családi vállalkozás jelenlegi, harmadik generációs vezetője. Ezeket a járműveket a München és vonzáskörzetének közösségi közlekedéséért felelős Münchner Verkehrs- und Tarifverbund (MVV) forgalomszervező cég alvállalkozójaként üzemelteti a Geldhauser december 13-a óta. A kétszintes Setrák a bajor főváros Pasing kerületét a rá rímelő nevű Dasing kisvárossal összekötő, újonnan bevezetett X732-es jelzésű expressz viszonylaton járnak hétköznapokon óránként, hétvégente pedig két óránként, gyors és kényelmes összeköttetést biztosítva az ingázók számára az A8-as autópályán keresztül. Érdekesség, hogy ezek az első emeletes autóbuszok az MVV hálózatán.

Martin Geldhauser cégtulajdonos (balra) és Till Oberwörder, a Daimler Buses vezetője, valamint az EvoBus GmbH vezérigazgatója (jobbra)

A cégvezető nem sokkal korábban három ComfortClass sorozatú, egyszintes S 516 HD turistabuszt is átvett a Setra neu-ulmi központjában. Az ötcsillagos minősítésű, 13 315 mm hosszú kéttengelyes luxusbuszok különjárati szolgáltatást végeznek majd.

Az elegáns távolsági buszok mellett a Geldhauser vonaljárati forgalomra 10 darab háromtengelyes, alacsony belépésű Setra S 418 LE Business autóbuszt is vásárolt, amelyeket az emeletesekkel egy időben vett állományba a cég. A Setra hamarosan utódlásra kerülő MultiClass termékcsaládjába tartozó járművek ugyancsak expresszjáratként közlekednek majd a müncheni Ostbahnhof vasúti pályaudvar és Ottobrunn városa között az MVV égisze alatt. Ez az viszonylat egyébként szintén új összeköttetést jelent a Geldhauser repertoárjában.

A 14 640 mm hosszú Setra S 418 LE Business modellből kereken 10 példány érkezett a Geldhauserhez

Az 1962-ben alapított, hofoldingi (Bajorország) illetőségű Geldhauser Linien- und Reiseverkehr GmbH & Co. KG napjainkban több, mint 750 főt foglalkoztat, járműparkjába pedig mintegy 550 autóbusz tartozik, lefedve minden méretkategóriát a mozgáskorlátozottak szállítását szolgáló mikrobuszoktól kezdve egészen a távolsági emeletesekig. A társaság a München, Starnberg, Bad-Tölz/Wolfratshausen, Fürstenfeldbruck és Dachau környékét kiszolgáló menetrend szerinti járatok mellett különjáratokat és iskolabuszokat és üzemeltet.

Fotók: Daimler Buses

Címkék