Kitekintő

Három új Setra luxusbusszal vált teljessé a hauser.reisen flottája

Három darab ComfortClass sorozatú Setra turistabusz szolgálatba állításával indítja a 2022-es évet a németországi Rottweil városában székelő hauser.reisen GmbH társaság. A nemesen elegáns lakkfekete fényezésű járművek érkezésével immár a vállalkozás teljes flottája kizárólag Setra típusokból áll. 

A most leszállított három autóbusz egy 18 darabos megrendelés utolsó tétele: két darab háromtengelyes kivitelű Setra S 516 HD luxus turistabusz mellett egy 14,9 méter hosszú, ugyancsak háromtengelyes S 519 HD-t vett át a német magánüzemeltető. Utóbbi kocsit, amely négycsillagos kényelmi konfigurációban 52 ülőhellyel rendelkezik, elsősorban rövidebb távú utakra és különjáratokra használják majd, míg kevésbé nyúlánk, de ötcsillagos minősítésű társainak fedélzetén 42 utasnak jut fejedelmi férőhely. Ezek a buszok a hauser.reisen saját szervezésű európai körútjain szállítják majd a turistákat.

A most átadott buszok extralistáján a részben bőrkárpitozású, külön fejtámlás utasülések mellett a minikonyha is megtalálható, az erőteljesen sötétített oldalüvegezés pedig a külső fény mindössze 10%-át engedi át az utastérbe. A korszerű aktív biztonsági elektronikák közül az adaptív tempomatot és az Active Brake Assist 4 (ABA 4) nevű, akár gyalogosokat is érzékelő radaros vészfékasszisztens rendszert emeli ki külön is sajtóanyagában a gyártó – utóbbi 2019 óta a Mercedes-Benz és Setra távolsági buszok standard felszereltségének része.

A hauser.reisen családi vállalkozást 1948-ban alapították, jelenlegi vezetője, Axel Keller már a harmadik generációt képviseli a társaság élén. Elmondása szerint rendkívül büszkék arra, hogy sikerült teljes mértékben homogén járműállományt kialakítaniuk, ami az egységes technikának köszönhetően számottevő könnyebbséget jelent a karbantartók és a járművezetők számára egyaránt.

Fotók: Daimler Truck AG/Setra

Címkék