Kitekintő, Technika

Hidrogénmotorral szerelt autóbuszt és teherautót mutat be a müncheni KEYOU

Belső égésű hidrogénmotorral ellátott 18 tonnás teherautót és 12 méter hosszú városi autóbuszt mutat be idén ősszel az IAA Transportation szakkiállításon az egykori BMW-mérnökök által 2015-ben alapított Clean Mobility Startup KEYOU, amely már a kezdetek óta hidrogénüzemű belső égésű erőforrások fejlesztésén dolgozik. A cég 2020-ban 7 millió eurós támogatást nyert el az Európai Unió „Horizont 2020” finanszírozási programjának részeként egy zéró emissziós hidrogénmotorral (tehát nem üzemanyagcellával) hajtott teherautó, valamint egy autóbusz fejlesztésére és megépítésére.

Mindkét jármű szívét a KEYOU saját fejlesztésű KEYOU-inside rendszere adja, amelyet a jövőben a meglévő járművek átalakítására használnak majd. A cég 2015 óta dolgozik hagyományos belső égésű motorok működési folyamatán alapuló hidrogénmotorok, illetve olyan alkatrészek és égési folyamatok fejlesztésén, amelyek segítségével ezt a technológiát valóban károsanyag-kibocsátás mentessé lehet tenni. Jelenleg ugyanis a hidrogén belső égésű motorban történő elégetése a keletkező nitrogén-oxidok (NOx) semlegesítése nélkül nem feltétlenül számít környezetbarátnak. (Ha a hidrogént tiszta oxigénnel égetik el, akkor valóban semmilyen káros melléktermék nem keletkezik, kizárólag vízpára. Ha azonban ugyanezt egy belső égésű motorban teszik a környezetből beszívott levegővel, amelynek jelentős része nitrogén, akkor az égés során nitrogén-oxidok képződhetnek. A keverék hígításával, azaz több levegő hozzáadásával el lehet érni, hogy ne keletkezzenek nitrogén-oxidok, ezzel viszont csökken a teljesítmény és növekszik az égés időtartamának folyamata.)

A KEYOU közlése szerint a világ eddigi leghatékonyabb, haszongépjárművekbe szánt hidrogénmotorját sikerült kifejleszteniük. Az erőforrás egy már meglévő, eredetileg dízelüzemű motorblokkra, konkrétan a Deutz 7,8 literes hathengeresére épül, ezt teszik alkalmassá a hidrogén tüzelőanyagként való felhasználására a már említett KEYOU-inside komponensekkel. Ez többek között egy teljesen új befecskendezőrendszert jelent, a módosított hengerfejbe gyújtógyertyák kerülnek, és az alkalmazott 12:1 kompresszióviszony is a benzinmotorokéhoz hasonló. Mindkét prototípus járműben ez a motor dolgozik majd, a teherautó a Mercedes-Benz Actros fülkéjét és alvázát, a városi autóbusz pedig a Solaris Urbino 12 karosszériáját hasznosítja. A teherautó tesztfutásai hamarosan megkezdődnek München környékén, és várhatóan az egyedi forgalomba helyezésének engedélyeztetése is lezárul a nyár végére, így a 18 tonnás megengedett össztömegű KEYOU teherautó demonstrációs céllal is közlekedhet majd a közutakon. A Solaris Urbino karosszériáját kölcsönvevő autóbuszban a hidrogénmotort egy mild-hybrid rendszer is kiegészíti majd. A hajtáslánc beépítésével kapcsolatos integrációs munkát a Paul Nutzfahrzeuge GmbH végezte – a cég nevével korábban a különleges COBUS DES kétirányú buszok kifejlesztése kapcsán is találkozhattak olvasóink.

A Deutz-alapokra épített hidrogénmotor – kék színnel jelölve a KEYOU-inside rendszer elemei

A kísérleti járműveket a cég a szeptemberben megrendezésre kerülő hannoveri IAA Transportation vásáron fogja bemutatni a nagyközönségnek. A KEYOU ügyvezető-igazgatója és társalapítója szerint a prototípusokkal nemcsak azt demonstrálják majd, hogy a hidrogénmotor-technológia a gyakorlatban is működik, hanem azt is, hogy ez költséghatékony alternatívája lehet a jelenlegi akkumulátoros, vagy hidrogén üzemanyagcellás járműveknek is.

Fotók: KEYOU

Címkék