Magazin

Tizenöt vadonatúj Econell Győr-Moson-Sopron megye útjain

A Volánbusz szerdán ismét Credobus Econelleket adott át az utasforgalomnak, ezúttal 15 jármű kezdheti meg szolgálatát „hivatalosan” is Győr-Moson-Sopron megye útjain. A nyár közepén megrendelt 365 darab Credobus átadása a szállítási szerződés megkötése óta folyamatosan zajlik, a közlekedési társaság közlése szerint 300 példány szeptember közepéig meg is érkezik rendeltetési helyére. A 15 darab Econellel együtt a Volánbusz június közepe óta összesen 35 darab vadonatúj autóbuszt állított forgalomba a térségben közel 3 milliárd forint értékben.

A Győr-Moson-Sopron megyei utazóközönség az Euro 6-os kibocsátási norma előírásainak megfelelő, 286 lóerős (210 kW) FPT (Iveco) NEF 6 dízelmotorral szerelt kocsikkal többségében Sopron-Fertőd, Sopron-Nagylózs, Sopron-Répcelak, Sopron-Ágfalva, Sopron-Újkér, Egyházasfalu, Győr-Enese-Bősárkány-Csorna, Győr-Csorna-Magyarkeresztúr-Kapuvár, Győr-Csorna-Szil-Beled, Győr-Csorna-Rábapordány-Rábacsanak, Győr-Lébény-Bősárkány-Csorna, Győr-Barbacs-Bősárkány-Földsziget Répceszemere-Kapuvár, Mosonmagyaróvár-Rajka, Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom és Mosonmagyaróvár-Dunasziget viszonylatokon találkozhat majd. A most már kizárólag csak „volánsárga” flottaszínben szállított Econellek rendelkeznek GPS-vezérelt LED-es rendszerű szöveges kijelzőkkel és beltéri LCD-monitorral egyaránt kiegészített audiovizuális utastájékoztató rendszerrel,  fedélzeti biztonsági kamerarendszerrel, tolató- és forgalomfigyelő kamerával, üléspáronként 1-1, a kapaszkodókon helyet kapott USB-csatlakozókkal és természetesen légkondicionáló berendezéssel is.

Az autóbuszok átadóján, Dr. Krankovics István, az járműveket gyártó Kravtex Kereskefelmi Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette:

Az ultrakönnyű konstrukciójú, gazdaságosan üzemeltethető Credobusokkal akár 15%  üzemanyag-megtakarítás érhető el, amely éves szinten több mint 3.000 tonnával csökkenti majd a CO2-kibocsátást és rendkívüli költségcsökkenést jelent a szolgáltatónak. A Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott autóbuszok előállításában több mint 30, gyártási tevékenységet is folytató megyei beszállító vesz részt, köztük több soproni vállalkozás is.  A cégcsoport eddigi legjelentősebb megrendelése nemcsak a helyközi közlekedés modernizációját szolgálja, hanem mintegy 600, a magyar buszgyártáshoz kapcsolódó munkahely megőrzéséhez is hozzájárul.

 

Az elmúlt évek legnagyobb volumenű egyidejű autóbusz-beszerzése zajlik idén, aminek eredményeként rövid időn belül már másodszor jelenhetjük be a megyében élőknek új járművek érkezését – hívta fel a figyelmet dr. Pafféri Zoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette:

Júniusban összesen 20 darab MAN Lion’s City G csuklós járművet állítottunk forgalomba Győr-Moson-Sopron megye útjain, ezeket most újabb 15 környezetkímélő, kényelmes és korszerű jármű követi. A most érkező 15 autóbusznak köszönhetően a térségben közlekedő helyközi járműállományon belül a szóló kivitelűek 6,2 százaléka, a teljes járműállománynak pedig 5,6 százaléka újul meg. A korszerűsítéssel éves szinten csaknem 1,3 millió utas számára biztosítunk még kényelmesebb utazást.

A júniusban  forgalomba állított csuklós MAN-ek érkezésével a Győr-Moson-Sopron megyei helyközi csuklós járműállomány 74%-a újult meg, a darabonként 102 millió forintért beszerzett kocsik Győr-Vámosszabadi, Győr-Nagybajcs, Győr-Nagyszentjános, Győr-Bábolna, Győr-Mezőörs, Győr-Tápszentmiklós, Győr-Győrasszonyfa, Győr-Nyúl, Győr-Tényő, Győr-Kajárpéc, Győr-Koroncó, Győr-Egyed, Győr-Rábapatona, Győr-Tárnokréti, Győr-Börcs, Győr-Kunsziget, Mecsér, Győr-Bősárkány, Győr-Lébény, Győr-Darnózseli, Győr-Mosonmagyaróvár autóbuszvonalakon teljesítenek szolgálatot, éves szinten megközelítőleg 3 millió utast kiszolgálva.

Fotók: Volánbusz Zrt.

Címkék