Magazin

December 13-ig közlekedik menetrend szerint Nyíregyházán az Ebusco villanybusza

Néhány napja számoltunk be portálunkon arról, hogy a Zöld Busz Programot előkészítő Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojekt keretében az Ebusco egyik tisztán elektromos hajtású, Ebusco 2.2 típusjelű demóbusza állt forgalomba Nyíregyházán. A jármű december 13-ig fog menetrend szerint közlekedni a szabolcsi megyeszékhely helyi viszonylatain.

A Volánbusz Zrt. üzemeltetésében forgalomba állított, lokálisan zéró emissziós autóbusszal a város teljes területén találkozhatnak az utasok. A villanybuszt a mintaprojekt előző két állomásán, a Debrecenben és Békéscsabán tesztelt elektromos tesztbuszokhoz hasonlóan a nyíregyházi utazóközönség is díjmentesen használhatja.

Munkaszüneti napokon a tesztbusz nem közlekedik (Forrás: Volánbusz Zrt.)

A Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojektben nyolc vidéki nagyvárosban, köztük Nyíregyházán történik meg az elektromos buszok próbaüzemeltetése. A tesztjárművek minden helyszínen egy hónapon át teljesítenek szolgálatot. A mintaprojekt tapasztalatszerzési lehetőséget nyújt a hazai önkormányzatok és az általuk megbízott közszolgáltatók számára a villanybuszok üzemeltetése, infrastruktúra-igényének kialakítása, menetrendbe állítása terén. A debreceni, a békéscsabai, valamint a nyíregyházi helyszínt követően Kecskeméten, Zalaegerszegen, Székesfehérváron és Esztergomban folytatódik majd a környezetbarát közlekedést népszerűsítő program.

Címlapkép: Zöld Busz Projektiroda

Címkék