Kitekintő

Gázüzemű MAN buszokkal folytatódik a bergeni flottacsere

Összesen 125 darab gázüzemű autóbuszt szállított az MAN a norvégiai Bergenbe, a Skyss ernyőszervezet alvállalkozójaként működő Tide Buss AS társaság részére. Az autóbuszok Norvégia második legnagyobb településének északi részét, nevezetesen Åsane, Arna és Osterøy területét szolgálják ki október óta. A városban idén alaposan megújult a helyi járműpark, a szintén a Skyss égisze alatt szolgáltató Keolis Norge troli- és villanybusz-beszerzéseiről már korábban írtunk portálunkon.

 

Norvégia második legnagyobb busztársasága, a Tide Buss tavaly nyerte el 9 évre és kilenc hónapra (további két év opcióval) összesen 158 darab környezetbarát autóbusz üzemeltetésének jogát Észak-Bergenben, a Skyss hálozatán. A szolgáltatás megrendelője, a bergeni székhelyű Hordaland megyei önkormányzat feltételei szerint, a Tide Buss által elnyert Bergen Nord pályázati csomagban a buszüzem 86%-át biogázzal, a fennmaradó 14%-át pedig biodízellel hajtott autóbuszokkal kell kiszolgálni. A szerződés éves értéke 330 millió norvég korona, éves volumene pedig 8,3 millió hasznos kocsikilométer.

A Skyss részére végzendő szolgáltatáshoz a Tide Buss összesen 125 darab sűrített földgázzal (CNG) hajtott, bármiféle átalakítás nélkül biogázzal is üzemeltethető MAN Lion’s City autóbuszt vásárolt nettó 400 millió norvég koronáért, azaz átszámítva nettó 13,2 milliárd forintért. Ezen kívül üzembe állított 33 darab hidrogénezett növényi olajjal (HVO) üzemelő, még korábban beszerzett autóbuszt is. Utóbbi járművek Osterøy környékén közlekednek.

Kissé idegenül hatnak a Lion’s City homlokfalán a megszokott lámpákat felváltó, kör alakú világítótestek

A Bergenbe szállított buszok még a Lion’s City kifutó generációjából származnak, viszont apró formai frissítésként megkapták a tavalyi Busworld seregszemlén a Lion’s Intercity típuson látott új lámpafészkeket és LED-es homlokfali fényszórókat. Az október 1-én forgalomba állított „városi oroszlánok” közül 50 autóbusz a típuscsalád 12 méteres hagyományos szóló, míg 54 darab a 18 méter hosszú csuklós változatába tartozik, a fennmaradó 21 kocsi pedig háromtengelyes, 14,7 méter hosszú nyújtott kivitelű (Lion’s City L). A normál szóló és a csuklós példányok egyaránt végig alacsonypadlós (low floor), a háromtengelyesek pedig alacsony belépésű (low entry) kialakításúak.

A szóló kocsik 37, a csuklósak és a háromtengelyesek pedig egyaránt 49 ülőhellyel rendelkeznek

Mindhárom verzió hajtásáról hathengeres, 12,8 literes, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású MAN E2876 LUH típusú gázmotor gondoskodik, a szólók esetében 272 lóerő (200 kW), míg a csuklósoknál és a háromtengelyesnél 310 lóerő (228 kW) legnagyobb teljesítménnyel. Az erőforráshoz minden esetben 6+1 fokozatú ZF EcoLife automatikus sebességváltó csatlakozik. A kompozit anyagból készült gázpalackok szokás szerint a tetőn kaptak helyet, és 1284 literes összkapacitásukkal legalább négyszáz kilométeres hatótávolságot biztosítanak a járműveknek. A tartályok teljes feltöltése mindössze tíz percet vesz igénybe, a buszok üzemeltetése biogázzal történik.

Fotók: MAN Truck & Bus SE 

Címkék