Magazin

Év végéig kilencven darab csuklós Conectóval frissül az állami buszpark

Alig több, mint egy év leforgása alatt a Mercedes-Benz Conecto vált hazánk legnépszerűbb teljes hosszban alacsonypadlós (low floor) városi autóbusztípusává az új járművekre vonatkozó beszerzések alapján. A csillagos márka olcsóbbik városi modelljének térnyerése leginkább két okra vezethető vissza: egyrészt a közvetlen hazai konkurencia teljes eltűnése, másrészt pedig a debreceni Inter Tan-Ker (ITK) gyártói szerepvállalása egyes kisebb részegységek beszerelésével, ami a cég hivatalos kommunikációjában gyakran jelentős magyar hozzáadott értékként jelenik meg. Az eddig országszerte forgalomba állt 95 szóló és 25 csuklós példány mellé hamarosan újabb 90 csuklós érkezik – cikkünkben áttekintjük, mire készülhet a hazai utazóközönség.

A Volánbusz Zrt. és flottakezelője, a Volán Buszpark Kft. tavaly nyáron megindított közbeszerzéseinek eredményeként hamarosan összesen 90 darab vadonatúj Mercedes-Benz Conecto G városi csuklós autóbusz állhat forgalomba Budapesten és több vidéki nagyvárosban is. Az autóbuszok gyártása Törökországban, a Daimler Buses hoşdere-i üzemében történik, az utolsó simításokat pedig a nyertes ajánlattevő, az Inter Traction Electics Kft. végzi majd el debreceni telephelyén, az immár megszokottnak mondható felosztás szerint.

Hamarosan 210 darabra nő a hazánkban szolgálatot teljesítő újgenerációs Mercedes-Benz Conectók száma, ebből 115 darab lesz csuklós kivitelű

A Conecto egyik hátulütője, hogy a Mercedes-Benz termékpolitikai okok miatt csakis városi kivitelben hajlandó gyártani, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szóló változat kizárólag három-, a csuklós pedig négyajtós verzióban rendelhető. Ez jócskán behatárolja a típus lehetőségeit a tendereken – az eddigi magyarországi beszerzések kapcsán pedig ez különösen megmutatkozott.

A Volánbusz és a Volán Buszpark tavaly nyáron opciókkal együtt összesen 303 darab, ezen belül 99 darab városi és 204 darab elővárosi csuklós autóbusz beszerzésére indított közbeszerzési eljárást. Minkét társaság tendere két részből, egy városi és egy elővárosi szakaszból állt. A Volánbusz tenderének első szakasza 30 darab (+3 darab opcióban), részben álló utasok számára kialakított, az utasok gyakori mozgását lehetővé tevő területtel rendelkező, M3/I osztályú, “BKK-kék” fényezésű, városi kivitelű agglomerációs csuklós autóbusz, a második pedig 65 darab (+7 darab opcióként), főként ülő utasok szállítására alkalmas, M3/II osztályú, “Volánsárga” színben szállítandó elővárosi csuklós autóbusz beszerzését irányozta elő. A társaság flottakezelőjének szintén két részre osztott tenderének első része legalább 120, opcionálisan pedig további 12 darab M3/II kategóriájú elővárosi, a második része pedig 60 darab (+ opcióként további 6 darab) városi kivitelű (M3/I osztályú) csuklós autóbuszt megvásárlását foglalta magába.

Amint az várható volt, a kizárólag négyajtós, 2-2-2-2 ajtóképletű városi buszként specifikálható Conecto G nem indulhatott a Volánbusz és a  Volán Buszpark tendereinek elővárosi buszok beszerzésére kiírt szakaszaiban, így ezeken magasabb presztízsű testvére, a háromajtós változatban is létező Citaro G helyettesítette (az ITK helyett a hivatalos importőr EvoBus Hungária zászlaja alatt indulva), ám utóbbi típus borsosabb vételára miatt az ajánlatok értéke meghaladta az egyes tenderekre szánt keretösszeget, így – egyéb érvényes ajánlat híján – mindkét eljárásban csak a városi autóbuszok beszerzésére irányuló szakasz lett eredményes. A Volán Buszpark az elbukott elővárosi tenderét a napokban hirdette meg újfent, és várhatóan a Volánbusz is újra lefolytatja majd az eljárást, erre utal az is, hogy a közlekedési vállalat idei közbeszerzési tervezete szerint 2020-ban 7,3 milliárd forintot szánna elővárosi csuklós autóbuszok beszerzésére.

Év elején 204 darab elővárosi Mercedes-Benz Citaro beszerzése hiúsult meg

A városi csuklós autóbuszok megrendeléséről szóló megállapodást márciusban kötötte meg a Volánbusz Zrt. és flottakezelője az ITK Holding Zrt. leányvállalatával, az Inter Traction Electrics Kft.-vel., melynek értelmében a Volánbusz 3 204 295 710 forint értékben 30, a Volán Buszpark Kft. pedig nettó 6 252 893 580 forintért 60 darab Mercedes-Benz Conecto G-t vásárol. A Volánbusz által megrendelt járművek darabonkénti nettó vételára 104 809 857 forint, a Volán Buszpark esetében pedig nettó 104 214 813 forint. A szállítási ütemterv szerint a járművek 10 hónapon belül, még az idén átadásra kerülnek, az első darabok szeptemberben, az utolsók pedig várhatóan novemberben. A pályázat elnyerése opcionálisan plusz 9 darab autóbusz lehívását is lehetővé tette volna, de mivel az ajánlatkérők ezzel nem éltek a szerződéskötés pillanatában, csak a 90 darabos alapmennyiség kerül majd leszállításra.

A Mercedes-Benz olcsóbbik városi típuscsaládjának szóló változata tavaly tavasszal mutatkozott be hazánkban, amikor a Volán Buszpark 50 darabot vásárolt darabonként 68 millió forint értékű járműből

Más iparágakhoz hasonlóan a buszgyártásban is világszerte komoly problémát okoz(ott) a koronavírus-járvány terjedése, ami miatt több vezető európai cég is a munka átmeneti felfüggesztése mellett döntött. A Daimler Buses és ezen belül az EvoBus GmbH egyes gyáregységeit különböző mértékben és időben érték el a koronavírus-pandémia által okozott fennakadások. Míg március közepén a Daimler AG európai gyárainak többsége a járvány elharapózása miatt leállt, a Conecto sorozatot gyártó a törökországi üzem folyamatosan működött, így például a kecskeméti rendeltetésű szóló Conectók legyártása és kiszállítása is időben megtörténhetett. Április elején aztán Törökországban is megnövekedett a COVID-19 fertőzések száma, emiatt pedig a hoşdere-i gyár is átmenetileg a termelés szüneteltetésére kényszerült.

Tekintve, hogy az ITE a szállítási lehetőséget az EvoBus-csoport hazai képviseletével, az EvoBus Hungária Kft.-vel együttműködésben nyerte el, portálunk a jelen eljárásban alvállalkozóként szereplő importőr ügyvezető igazgatójától, Uray Dórától érdeklődött, hogy miként érinti a koronavírus-járvány okozta termelésleállás a magyarországi Conecto-szállításokat. Az ügyvezető asszony kérdésünkre elmondta, hogy a Volán-tendereket illetően az ITE Kft.-nek adott gyári terjedelmek (maguk a járművek, illetve az utólagos beszerelések előkészítése) szállítására folyamatosan kapják a német központjuktól az aktualizált gyártási programot, amelyből a várható szállítási határidőket kalkulálni tudják. Hozzátette, hogy a teljesítéssel kapcsolatban egyelőre nem lát különösebb problémát.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Daimler Buses török üzeme normál ütemterv szerint tudja szállítani a Volánbusz csuklós Conectóit

A szállítandó Conectók gyári terjedelmében viszonylag kevés lesz a különbség, de információink szerint a fővárosi agglomerációba szánt 30 darab autóbusz a készre szerelési munkákat tekintve valamivel magasabb hazai hozzáadott értéket képvisel majd. A buszok a legutóbbi szállítások során kialakult rend szerint az Inter Traction Electrics Kft. debreceni üzemében nyerik majd el a megrendelő által előírt végleges műszaki tartalmukat és megjelenésüket. A hazai hozzáadott érték részét képezi a belső térfigyelő kamerarendszer és a hozzá tartozó adatrögzítő egység, továbbá a front- és tolatókamerák beszerelése, a zárt vezetőfülke kialakítása, a távfelügyeleti rendszer, a járműkövető- és távdiagnosztikai rendszer beszerelése, a vizuális (a külső utastájékoztató kijelzők, illetve a beltéri TFT monitorok) és akusztikus utastájékoztató rendszer kiépítése, az utasszámláló rendszer telepítése, a Fogmaker automata motortéri tűzoltórendszer beélesítése, továbbá a nanotechnológiás bevonat és anti-graffiti fóliázás felhelyezése. Természetesen a felsorolt rendszerek és perifériák telepítésével járó tervezés és a kivitelezéshez szükséges karosszéria munkák, valamint az utastér egyes elemeinek ezzel összefüggő kialakítása is részét képezi a munkálatoknak. Emellett az ITE feladata lesz a nulladik revízió elvégzése és a járművek első magyarországi forgalomba helyezése is (műszaki vizsga, okmányirodai ügyintézés, tachográf illesztés).

A gépészeti tartalom tekintetében mind a 90 darab Mercedes-Benz Conecto G Next Generation azonos műszaki tartalommal érkezik a Volánbuszhoz. A 18 124 mm hosszú, négyajtós, teljes hosszban alacsonypadlós, 628.341 gyári kód alatt futó csuklós autóbuszok mozgatásáról Mercedes-Benz OM 470 típusú hathengeres, 10,7 literes, 360 lóerős (265 kW), Euro 6d környezetvédelmi normának megfelelő, SCR (NOx katalizátor)és AGR (kipufogógáz visszavezetés) rendszerrel és részecskeszűrővel szerelt erőforrás gondoskodik majd. A dízelmotor 1700 Nm-es maximális nyomatékát 6+1 sebességes, intarderrel egybeépített ZF Ecolife automata sebességváltó továbbítja a hátsó kerekekhez. Az autóbuszokat a már említett Fogmaker automatikus tűzoltórendszerrel szerelik (érzékelőkkel a motortérben és a kiegészítő fűtőkészüléknél). Az úttartásért ZF RL 75 EC típusú független felfüggesztésű mellső-, ZF AVN 132 portál kialakítású szabadonfutó, hagyományos merevhidas, a hajtott tengelyen pedig ASR-kipörgésgátlóval ellátott ZF AV133/83 típusú futómű felel majd.

A Volánbusz csuklós Conectói a típushoz elérhető legerősebb motorral lesznek felszerelve – a motort a megszokott módon a bal hátsó toronyban helyezik el

A négyajtós városi buszokon a mozgássérültek bejutását az utastérbe térdeplő rendszer és a második ajtónál mechanikusan kihajtható, 250 kg teherbírású rámpa segíti. A le- és felszállást minden ajtó fölött egy fotocella érzékeli, és amennyiben nem észlel mozgást, az ajtók önműködően bezárnak. Az utasajtók többfajta nyitási rendszer szerint működtethetők és külső ajtónyitási lehetőséggel is rendelkeznek. A 36 kW hűtőteljesítményű EvoCool Basic klímaberendezéssel felszerelt utastér 37 ülő- és 84 állóhelyet kínál, a fedélzeten utastájékoztató kijelzők, biztonsági kamerarendszer, LED-technológián alapuló világítás és utasszámláló berendezés is megtalálható lesz – ezek nagy részét, mint említettük, Debrecenben szerelik be a buszokba. A tavaszi és őszi átmeneti időszakokban a bal oldalon 6, jobboldalt pedig 4 darab, a felső rész 1/3 arányában oldalra húzható tolóablak biztosítja az utastér szellőzését.

Négy ajtó és a teljes hosszban alacsonypadlós kialakítás szolgálja a gyors utasáramlást

A vezető munkáját Grammer gyártmányú légrugós, kiforgatható, fűthető deréktámasszal, hárompontos biztonsági övvel és felhajtható kartámasszal ellátott vezetőülés, tolatókamera, elektronikusan állítható és fűthető visszapillantó tükrök, valamint automata megállófék (elindulás-zárral) segíti. Utóbbi akkor lép működésbe, ha a busz megáll és az ajtók nyitva vannak – a rendszer gombnyomással, vagy a fékpedál pár másodperces megnyomásával is aktivizálható. A megállófék gázadásra old, így a vezetőnek nem kell megálláskor a kéziféket behúznia, majd kiengednie. A Conecto G első és hátsó kocsitestét egy elektronikus becsuklásgátlóval (Articulation Turntable Controller – ATC) ellátott, jól bevált alacsonypadlós csuklószerkezet kapcsolja össze. Ez nagy stabilitást és fordulékonyságot tesz lehetővé. A maximális becsuklási szög teljes kormány-elfordításnál 54,5° lehet – az ATC menetdinamikai szabályozás gyorsan és mindenekelőtt szükség szerinti szabályozza a csukló hidraulikus csillapítását, többek között a kormányelfordítási szög, a becsuklási szög, a sebesség és a terhelés függvényében. Az ATC ennek eléréséhez a CAN-adatbusz adataira támaszkodik.

Az új Mercedes-Benz Conecto G flottából 30 darab az agglomerációt a fővárossal összekötő viszonylatokon, 15 darab Székesfehérváron, 22 darab pedig Győrben áll forgalomba. A további 23 autóbusszal az ország vidéki nagyvárosainak helyi közlekedésében találkozhatnak majd az utasok. A BKK járatain közlekedő buszok BKK-kék (RAL 5015), hat példány a jól ismert “Volánsárga” (RAL 1028), 32 kocsi fehér (RAL 9010), a maradék 22 darab autóbusz pedig szürke (RAL 7047) fényezéssel áll majd forgalomba.

A képek illusztrációk, forrás: Daimler Buses

Címkék